Acasă Politic USR va participa la negocierile pentru crearea unui nou grup în PE,...

USR va participa la negocierile pentru crearea unui nou grup în PE, grup care să reconstruiască Europa

DISTRIBUIȚI

Comitetul Politic al USR a decis, cu majoritate de voturi, ca viitorii europarlamentari ai partidului să participe, după alegerile europarlamentare din 26 mai, la negocierile privind formarea unui nou grup în Parlamentul European, alături de En Marche (Franţa), Ciudadanos (Spania), NEOS (Austria) şi reprezentanţi din ALDE Europe.

„Conducerea extinsă a Uniunii Salvaţi România a decis să participăm la crearea noului grup, care va conta semnificativ la nivel european. Percepţia despre USR la nivel european este că suntem echivalentul En Marche. Ceea ce a reuşit USR să facă este privit cu foarte multă admiraţie, în condiţiile în care, după intrarea în Parlament, partidul a rămas pe un trend ascendent şi consistent, implicându-se în proiecte noi, de impact, precum Fără penali în funcţii publice şi Oameni noi în politică. În ceea ce priveşte votul de astăzi din Comitetul Politic al USR, nu este vorba de un vot de afiliere pentru că noul grup încă nu există, ci de un mandat acordat viitorilor noştri europarlamentari”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

Negocierile pentru formarea noului grup parlamentar european vor demara imediat după alegerile europene.

În şedinţa Comitetului Politic al USR au fost transmise mesaje de susţinere din partea principalelor partide noi şi moderne din Europa.

„În numele liberalilor şi democraţilor din Parlamentul European, doresc să vă spun că aşteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul nostru în următorul Parlament European. Multe lucruri sunt în joc în aceste alegeri europene. Trebuie să nu îi lăsăm pe naţionalişti şi populişti să paralizeze Uniunea Europeană. Totuşi, această UE nu funcţionează deloc bine. Trebuie, aşadar, să înnoim UE, pentru a fi capabili să ne apărăm valorile şi modul de viaţă în lumea de mâine. Pentru a putea reuşi, avem nevoie de parteneri în România, care au credibilitatea de a proteja valorile noastre europene comune, credibilitatea de a apăra statul de drept şi de a lupta împotriva corupţiei. Fără penali în funcţii publice. Aştept cu nerăbdare să fiu alături de voi pentru mitingul final al Alianţei voastre în Bucureşti”, este mesajul transmis membrilor USR de către Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European.

„Ne leagă aceleaşi ambiţii. Vrem să lucrăm cu voi pentru viitorul Uniunii Europene. Vrem să creăm un nou grup în Parlamentul European cu noi energii, cu dorinţă de reformă pentru noi toţi. Nordul şi sudul, estul şi vestul Europei trebuie să se unească pentru a aduce aer proaspăt, trupe proaspete astfel încât să schimbăm modul în care UE funcţionează. Vrem să lucrăm împreună ca să construim o alianţă puternică în mijlocul PE”, a transmis USR şi Nathalie Loiseau, primul candidat pe lista La Republique en Marche (LREM), partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron.

„Noi împărtăşim valorile şi dedicaţia voastră şi ştim cât de tare aţi luptat pentru a da oamenii condamnaţi pentru corupţie afară din instituţiile publice. Avem, de asemenea, în comun angajamentul faţă de domnia legii şi faţă de democraţie, faţă de valorile societăţilor noastre. 26 mai este o zi cu adevărat importantă pentru Europa. Există forţe întunecate care prind putere peste tot care pun în pericol proiectul nostru european. Europa are nevoie de USR”, este mesajul transmis membrilor USR de Luis Garicano, primul candidat pe lista Ciudadanos, Spania.

„Motto-ul pe care îl aveţi, „Fără penali în funcţii publice”, este inspiraţional pentru noi toţi. Motto-ul vostru ar trebui să fie o bază comună pentru munca noastră liberală, pentru politici liberale şi pentru toate partidele liberale”, a declarat şi Nick Donig, secretar general al Forumului Liberal Noua Austrie (NEOS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.