Acasă Politic Va asculta de Juncker, în problema BREXIT, Corina Crețu, identificată de Pacepa...

Va asculta de Juncker, în problema BREXIT, Corina Crețu, identificată de Pacepa ca „rândunică KGB”?

DISTRIBUIȚI

Un avertisment sever a fost lansat astăzi în plenul Parlamentului European de șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker care a spus că a interzis comisarilor și directorilor generali orice formă de dialog ‘informal’ sau ‘secret’ cu reprezentanți ai guvernului britanic. ‘Nu vor exista negocieri secrete’, a subliniat Juncker.
Evident că avertismentul public nu vine din senin, ci Juncker are informații că unii comisari ar putea încerca să aibă contacte în afara Comisiei cu membrii guvernului britanic. Desigur că deși comisarii sunt numiți la propunerea țărilor din care vin, aceștia nu pot în cadrul Comisiei Europene să facă jocuri pentru țările lor. Și atunci ale cui jocuri ar putea face ei?

Vom analiza astăzi cazul Corinei Crețu, o propunere dubioasă a guvernului Ponta pentru funcția de comisar european ce revenea României.

În urmă cu trei ani izbucnea scandalul amantlâcului între Corina Crețu și Colin Powell. Ziarul The Telegraph a prezentat mailurile trimise timp de șapte ani de Crețu lui Powell: „Tu ai fost cea mai mare iubire a vieții mele, însă am găsit în sfârșit o iubire realistică“. „Te iubesc“. Sunt mesajele Corinei Crețu către Colin Powell, scrise în noiembrie 2011, cu puțin timp înainte ca eurodeputatul PSD să se căsătorească. Ele apar în The Telegraph, care publică și alte mesaje trimise între cei doi. Publicația britanică precizează că fostul secretar de stat american a negat idila cu românca. Potrivit email-urilor care au fost sparte de un hacker, Corina Crețu îi scria lui Colin Powell în august 2005: ,,Vremea bună să te facă să vii…“ , mesaj la care Colin Powell îi răspunde: „Tu și vremea puteți face ca asta să se întâmple“.
Schimbul de emailuri, postat pe site-ul Cryptome, continuă și în 2010, când Corina Crețu nu primește răspunsuri la mesaje. În acestea se observă frustrări și lamentare din cauză că nu se poate întâlni cu diplomatul american, scrie The Telegraph.
Apoi, în ajun de Ziua îndrăgostiților, în 2011, Corina Cretu îi scrie: „Beau un pahar de vin cu mine, așa cum obișnuiai să-mi zici (…). Nici măcar o noapte nu merit din punctul tău de vedere? Până la ce punct vrei să mă vezi distrusă complet? Nu e cinstit, Colin, tu nu ești drept“, mesaj care rămâne fără răspuns.
Într-un mesaj din 2012, Corina Crețu spune: „Îmi pare rău că mă vezi ca pe o amenințare la adresa ta sau ca pe cineva periculos, de care trebuie să stai departe. Nimeni nu spune nimic legat de pat, vreau doar să te văd, nimic mai mult“.

Fostul șef DIE, Ion Mihai Pacepa a recunoscut imediat în Corina Crețu o rândunică a rușilor.

Iată argumentația lui Pacepa publicată pe site-ul wnd.com.

‘’Va amintiți cum vizitatorii solitari la Moscova sau în alte capitale ale fostului bloc sovietic cădeau pradă unui anumit tip de scenariu al capcanelor sexuale? Am trăit fericiți cu iluzia că după ’’căderea comunismului’’, aceste modalități de recrutare specifice Războiului Rece au devenit istorie. Însă lupul își schimbă părul, dar năravul ba. O nouă generație de agenți sexy și inteligenți – cunoscuți în trecut drept ’’rândunici’’ – este încă printre noi. Dar acum ei activeaza peste tot în lume, în special la conferințele internaționale, acolo unde își etalează recomăndarile politice impresionante și îmbrăcămintea foarte sexy. Din nefericire, am aflat recent că un mare patriot american și un om onorabil, stimatul general de patru stele Colin Powell, ar putea să fi fost ținta unei asemenea capcane a serviciilor secrete. Nu știm exact când a început această relație și nici cât de intimă a devenit din punct de vedere fizic. Powell a negat public că a fost o aventură și ar putea fi considerat nevinovat. Dar există câteva date certe desprea celalată jumatate a relației, date care sugerează ca aceasta a fost modelată după matrița KGB-ului. Atrăgătoarea blondă Corina Crețu, acum membră a Parlamentului European, unde este vicepreședinta Alianței Progresiste a Socialiștilor și a Democratilor, este seducătoarea de care vorbim. Într-o carte din 2011 semnată de Eugen Mihaescu, un caricaturist celebru din perioada Războiului Rece, pentru New York Times, Crețu este numită ’’curteanul roșu al cabinetului stalinist’’. Să o privim mai cu atenție pe Crețu: Tatăl ei a fost un comunist care a studiat la Moscova, la fel ca și Ion Iliescu, fostul președinte timp de trei mandate al României post-Ceaușescu. Tatăl lui Iliescu, care și-a numit copilul Ilici, în onoarea lui Vladimir Ilici Lenin, și-a dedicat viața Cominternului, brațul internațional al Partidului Comunist’’.
’’La finalul anilor ’90, Iliescu a adus-o pe Crețu la Cotroceni și i-a dat o funcție echivalentă cu cea de membru al cabinetului. La acea vreme, consilierul pe probleme de securitate națională era generalul Ioan Talpeș, care a fost adjunctul fratelui lui Ceausescu, Ilie, comisar politic al Armatei României dominată de sovietici. Consilierul lui Talpeș pe Statele Unite din acea vreme era un ’’istoric american’’, Larry Watts, a cărui poveste de dragoste cu România a început în timpul ’’epocii de aur’’, și care acum s-a mutat într-o frumoasă vilă deținută de serviciile de spionaj ale României. În primii ani ai post-comunismului, Ion Iliescu și serviciile sale de intelligence au continuat să trateze SUA drept principalul inamic al României – un termen pe care Kremlinul îl foslosește încă – și serviciile românești ajutau încă Moscova să recruteze diplomați acreditați la București. Mark Sullivan, secretar I la Ambasada SUA în România, a fost ținta unei asemenea operațiuni, condusă de fostul ofițer KGB Fiodr Bodnari. Am vorbit despre acest caz în articole publicate în România în anii 1990. Sullivan a refuzat sa colaboreze cu Moscova și a fost rechemat la Washington. Un succes a fost înregistrat în cazul lui Harold Nicholson, șeful CIA în România din 1990 până în 1992, care a fost recrutat de serviciile rusești, cu sprijinul României. În 1997, Nicholson a fost condamnat la 23 de ani si 7 luni de închisoare pentru spionaj. Este cel mai important oficial al CIA condamnat pentru spionaj în favoarea unei puteri străine. În toate operațiunile comune împotriva Statelor Unite au fost puține, daca nu cumva nicio țintă atât de atractivă pentru spionajul rus precum Colin Powell. Este un respectat afroamerican (rasa este considerată în mod automat o vulnerabilitate de FSB, urmașul KGB-ului). A fost consilier pentru securitate națională al președintelui, comandant al statului major interarme și secretar de Stat. Posibilitatea de a deveni și președinte al SUA trebuie să fi fost încă un argument pentru Moscova. Să fi fost cochetariile sale cu Corina Crețu scheletul din dulapul lui Powell, din cauza căruia acesta a refuzat cu încăpățânare să candideze la președinție? Să fi fost doar un flirt neinsemnat pe internet între un oficial SUA și o tânără blonda socialistă, agent al unei alte țări? Sau a fost o operațiune pentru recrutarea și compromiterea generalului Powell, care ar fi fost una dintre cele mai îndrăznețe acțiuni de subminare a securității SUA din ultima vreme?’’, se întreabă Pacepa.
Un an mai târziu, primul ministru al României, Victor Ponta o propunea pe Corina Crețu pentru funcția de comisar european.

Noi nu știm și nici nu vom ști vreodată dacă pesedista a fost sau nu o rândunică KGBistă. Dar un lucru e cert: premierul David Cameron a afirmat că Rusia are un interes în ieşirea Marii Britanii din UE iar ministrul de Externe britanic, Philip Hammond, a declarat pentru BBC că rezultatul referendumului din 23 iunie îl face fericit probabil pe președintele rus Vladimir Putin. „Presupun că în această dimineață el simte un pic mai puțină presiune și este puțin mai optimist în legătură cu perspectivele obținerii unei relaxări a sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană”, a afirmat Philip Hammond.
Dacă ceea ce a spus Pacepa este adevărat, e normal ca Juncker să se teamă de trădări.

Unul din liderii care au condus campania pro-BREXIT, Nigel Farage, în vârstă de 52 de ani declara, în martie 2014, pentru publicaţia The Independent, că liderul politic pe care îl admiră cel mai mult de pe scena politică a lumii este Vladimir Putin. Farage este cel care a susţinut şi a organizat întreaga campanie împotriva premierului britanic David Cameron, pentru ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană. În același timp, Nigel Farage a fost susţinut puternic de propaganda Moscovei în Europa, în special de postul de propagandă al Kremlinului, Russia Today.

Rămâne de văzut ce va face Corina Crețu în perioada următoare. Cu siguranță toate serviciile de informații secrete se vor călca pe picioare ca să o urmărească și intercepteze.Oare cum le-a fost țărilor europene să suporte numirea în funcția de comisar european a unei persoane acuzate de un connaisseur că e „rândunică” KGB? Nu-i și Ponta ăsta un fel de Farage, anti-UE?

 

Acest articol este proprietatea CURENTUL și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.