Acasă Politic Vacaroiu va ajunge la Moscova inaintea lui Iliescu

Vacaroiu va ajunge la Moscova inaintea lui Iliescu

DISTRIBUIȚI

Pe agenda vizitei dambovitene a sefului diplomatiei Rusiei, Igor Ivanov, a fost ieri o intalnire speciala la Senat cu seful Camerei Superioare, Nicolae Vacaroiu. Elementele tratatului dintre cele doua tari au fost transate la Ministerul Afacerilor Externe, vizita lui Ivanov la Vacaroiu fiind una de suflet, ceruta de partea rusa, dupa cum arata purtatorul sau de cuvant, Andrei Alexandru. Aceasta pentru faptul ca pe vremea cand guverna de la Palatul Victoria, Vacaroiu a dezvoltat relatii economice speciale cu marele vecin de la Rasarit. -Avem o preocupare privind noua dimensiune a relatiilor Romania-Rusia (…). Suntem interesati de a reintra pe piata rusa-, a declarat ieri presedintele Senatului, precizand ca se vor infiinta societati mixte si misiuni economice in acest scop. De altfel, el insusi va merge la Moscova pe 14-15 iunie, inainte ca presedintele Ion Iliescu sa faca acest pas.

In cursul diminetii de ieri, ministrul rus de externe s-a intalnit si cu presedintele Ion Iliescu, si cu premierul Adrian Nastase.

-Continutul tratatului nu este spectaculos, dar semnificatia sa este deosebita. Documentul va reprezenta inchiderea unui capitol al trecutului cu multe evenimente emotionale si subiective-, a declarat Nastase, la finalul intrevederii cu Igor Ivanov.

Igor Ivanov a afirmat ca membrii conducerilor celor doua state sunt decisi sa dezvolte, intr-un mod pragmatic, relatiile bilaterale in toate domeniile de activitate.

Presedintele Ion Iliescu va face, in perioada 3-4 iulie, o vizita oficiala la Moscova, in cursul careia va fi semnat tratatul romano-rus, care a fost parafat, luni, la Bucuresti, de ministrii de externe din Romania si Federatia Rusa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.