Home Politic Vasile Dâncu a găsit locul din care să ignore „mediocrii, cretinii și...

Vasile Dâncu a găsit locul din care să ignore „mediocrii, cretinii și impostorii” care poate l-au votat

DISTRIBUIŢI

Ministrul Apărării Vasile Dîncu, teoretic aflat în slujba poporului, a postat pe pagina sa de Facebook un text care se adresează celor care aleg să se „ascundă”, așa cum face el, de „mediocri, cretini și impostori”.
Dîncu povestește la începutul postării că a intrat într-o librărie, „un paradis ascuns”, înainte de a pleca spre aeroport, de la Bruxelles.

”De aici îţi poti lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puţinătatea de minte sau analfabetismul agresiv. Iţi dai seama aici că de planeta lor te despart zidurile din cărţi ale câtorva biblioteci. Ei nu vor înţelege niciodată cum dincolo de nişte amărâte de coperţi de carton se poate deschide o lume fără limite. Nu o să ştie niciodată că există o asemenea cetate cu ziduri de aer, dar în care nu vor putea pătrunde pentru a arunca cu pietre. Aici e un paradis ascuns şi niciodată nu vor înţelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există şi nu contează. Aici mediocrii şi impostorii nu se vor întâlni niciodată cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea. Refuzaţi de idee, ei nu vor avea niciodată cetăţenie aici, nici statut de refugiat. În fine, prietenii tăcuţi din rafturi niciodată nu trădează şi nu mint. Fii binecuvântată republică a gândului, cuvântului şi tăcerii!”, a scris Vasile Dîncu pe Facebook.

6 ARII

 1. Vasile Dîncu a nimerit ca musca-n lapte la Ministerul Apărării, fără să aibă nici o legătură cu domeniul. Incă de la inceput fiind întrebat ce anume îl recomandă pentru a deţine funcţia de ministru al Apărării Naţionale, Dîncu a dat un răspuns idiot: „Eu sigur că nu sunt militar sau nu am fost militar pentru zona apărării, dar am lucrat în domeniul strategiilor pentru… să zicem aşa, cultură de securitate, am scris studii despre chestiunea asta, am făcut stagiul militar şi asta ar putea să fie o condiţie. De-a lungul cercetărilor mele am studiat, am construit o revistă – Sinteza, o revistă de cultură şi gândire strategică de securitate şi evident că este şi o propunere politică aceasta.”
  Faptul că a contat mai cu seamă „propunerea politică” rezultă evident din gafele pe care Dîncu le-a făcut în mai putin de un an la conducerea Ministerului Apărării.
  Nu este prima dată când ministrul Apărării îşi dovedeşte din plin incompetenţa . Prin luna iulie, 2022, Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a făcut o gafă de proporţii, spunând pe un post de televiziun că Austria este una dintre puţinele ţări din NATO care mai are armată obligatorie, în condiţiile în care statul UE nu face parte din alianţa militară vestică:
  “Sigur că sunt ţări, Austria, de exemplu, care este o ţară modernă, face parte din NATO şi are un sistem de armată obligatorie. Dar este o excepţie aproape în zonele noastre. Sigur, este şi o ţară cu populaţie mică”. Acest individ nu stie că Austria nu a fost niciodată membră NATO, declarându-şi “neutralitatea perpetuă” după Al Doilea Război Mondial.
  Ba mai mult, chiar şi în contextul războiului din Ucraina, ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, a afirmat în mai, anul acesta, că Austria nu are nicio intenţie de a adera la organizaţia nord-atlantică.
  Apoi, prin luna august Dîncu afirma că războiul din Ucraina a devenit unul „de uzură”, el subliniind că experţii se aşteaptă ca în toamna aceasta să se desfăşoare „operaţiuni militare dure”, asa încît există pericolul ca ruşii să avanseze în Ucraina până la graniţa cu România şi la gurile Dunării: „Speranţa este că forţele ucrainene vor rezista, dar trebuie să ne gândim şi la scenariul cel mai rău în care am putea să avem un vecin un foarte apropiat, Rusia”,
  Ultimele declaraţii ale lui Dîncu, potrivit cărora NATO şi SUA trebuie să negocieze cu Rusia, pentru că politicienii ucraineni nu-şi pot asuma pierderi de teritorii, le întrec pe toate. Președintele Klaus Iohannis a reactionat la aceste ineptii, sugerându-i lui Dîncu să citeasca revista presei: „În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea cu toții că doar Ucraina va decide când, și cum, și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a Uniunii europene și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziții”.
  Până si seful PSD Marcel Ciolacu si-a manifestat indignarea fată de declaratiile lui Dîncu: ”Când ești ministru al Apărării într-o țară cu cea mai lungă frontieră cu o țară aflată într-un conflict armat, părerea mea este că nu mai ai crezuri. Ai o politică a statului român și te exprimi în cunoștință de cauză. Repet, președintele, având atribuții, este comandatul suprem al armatei, nu? Așa scrie la Constituție”.
  Prin urmare, zilele lui Vasile Dîncu în funcția de ministru al Apărării sunt numărate. Rămâne de văzut până când.

 2. `Discutiile directe sunt in interiorul Guvernului iar mesajele publice trebuie sa fie in dezacord cu adevarul si in armonie cu urechile electoratului iar din acest punct de vedere Vasile Dancu daca informatia dumneavoastra este reala a cam gresit din punct de vedere al comuncarii publice. Daca insa domnul Vasile Dancau are dreptate si un anumit personaj din spatele USR este la originea unei lucraturi calificate in contextul intalnirii ministrilor apararii din tarile UE, am vaga banuiala ca sunt servicile din est in cardasie cu unii de prin apropiere.

 3. Dancule ,idiotule,daca vrei sa scapi de toti cei care te deranjeaza(reporti,ziaristi sau postaci)atunci renunta la functia de ministru al aparari si la cea de setanor,renumta la bani si puterea pe care le-ai primit din partea prostilor astia care te critica si gata,altfel oriunde ai fi esti ministrul aparari din Romania si chiar daca tu nu vrei sa le auzi nu poti sa opresti criticile;ai inteles cum sta treaba mai ministrule ?.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.