Acasă Politic Vicepresedintele PNTCD Tariuc si-a retras motiunea

Vicepresedintele PNTCD Tariuc si-a retras motiunea

DISTRIBUIȚI

Vicepresedintele PNTCD, Mirel Tariuc, si-a retras ieri motiunea depusa la inceputul saptamanii in vederea congresului extraordinar din luna august. -Motiunea mea a fost o provocare la dezbatere si dialog-, a declarat vicele taranist, precizand ca scopul actiunii sale a fost atins, deoarece -unii stiutori de carte din PNTCD au citit si au inteles ca nu e decat o alternativa la modelul care ne-a adus atatea prejudicii de-a lungul timpului-. In opinia sa, existenta unei singure motiuni la congresul din august este paguboasa pentru partid, deoarece in lipsa unei dezbateri de idei, progresul PNTCD, asteptat de atata vreme, nu se va realiza nici acum.

Raspunzand celor care l-au acuzat ca demersul sau este unul impotriva primarului Timisoarei, care are cele mai mari sanse sa preia conducerea partidului, Mirel Tariuc a declarat ca motiunea nu a fost impotriva lui Ciuhandu, fapt demonstrat si prin propunerea facuta ca acesta din urma sa conduca viitorul Birou politic al PNTCD, un organism restrans care sa poata revigora in scurt timp partidul.

– Se doreste sa dam senzatia de unitate, in ciuda faptului ca in opinia publica aceasta <unitate> e binecunoscuta si exagerata-, a precizat vicepresedintele PNTCD, subliniind ca va ramane in continuare membru al partidului .

Nevoia de dezbatere interna si de dialog in PNTCD pare sa fie mai mare ca oricand, avand in vedere situatia dezastruoasa in care a ajuns partidul dupa esecul din 2000. Lipsa unei strategii coerente si a unor oameni care sa fie capabili sa se adapteze la realitatea politica au favorizat in ultimii ani starea de dezastru in care se afla PNTCD, partid care nu mai reuseste sa treaca la nivel national un prag umilitor de 2%.

Schimbarea lui Ciorbea cu Ciuhandu nu va modifica cu nimic starea de lucruri daca nu va fi insotita de o reforma reala in partid, la nivelul organizatiilor, si de adoptarea din mers a unei mentalitati politice realiste la nivelul liderilor PNTCD.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.