Acasă Politic Videanu: ” PDL nu cedează Bucureștiul,se va bate pentru acesta la localele...

Videanu: ” PDL nu cedează Bucureștiul,se va bate pentru acesta la localele din 2012″

DISTRIBUIȚI

Apropierea alegerilor locale și generale și locale din 2012 și acutizarea recesiunii economice pe fondul ajustărilor austere ale deficitului îi determină pe liderii democrat-liberalilor în momentul de față la un conturarea unei strategii bazate pe cautarea unor candidați surpriză care să consolideze  poziția câștigată în 2004 și-n 2008 în bătălii pentru primării și consilii județene. Pe de altă parte, cifrele proaste din sondajele actuale pe fondul circotecii din interiorul opoziției PSD-PNL nu pun în dificultate PDL-ul întrucât alternativele lipsesc iar primăria Capitalei reprezintă o bătălie importantă pentru liderii democrat-liberalilor  la localele din 2012 care nu poate fi ratată pe fondul exacerbărilor zilnice ale Independentului Oprescu. În acest sens, prim vicepreședintele  PDL Adriean Videanu a declarat, ieri,  la  postul B1 Tv, că nu exclude ca Elena Udrea să fie candidatul partidului la Primăria Capitalei, explicând că democrat-liberalii ”nu cedează Bucureștiul” pentru că actualele proiecte ale lui Sorin Oprescu au fost demarate de pe vremea mandatelor edililor PDL.”Aș specula în momentul de față să spun un nume sau altul. Dar nu exclud, ar putea fi și Elena Udrea, de ce nu? Mai ales că partidul are foarte multe posibilități în momentul de față…a adăugat liderul democrat-liberalilor, întrebat dacă noul președinte al PDL București va candida pentru Primăria Capitalei. Potrivit acestuia, PDL nu poate ceda primăria Capitalei întrucât proiectele începute în ultimii zece ani au inițiate de liderii ai formațiunii. ”Cert este un lucru: PDL nu cedează Bucureștiul, se va bate pentru București, așa e corect să fie. Ceea ce s-a întâmplat în acest oraș s-a făcut în ultimi șase-șapte-opt ani. E dreptul nostru la un moment dat să venim și să continuăm aceste proiecte”, a explicat Videanu. În privința unor alianțe pre-electorale ale PDL, în vederea alegerilor locale, liderul democrat-liberalilor  a menționat doar că nu exclude o analiză pe această temă în interiorul partidului.Astfel, în opinia sa, ”2014 e mult prea îndepărtat”.

Capitala,vitală pentru PDL București!

 ”Asta nu înseamnă că partidele nu se pregătesc, dar populația nu este deloc interesată, de-abia s-a terminat mandatul de un an al actualului președinte. Deci vom discuta după 2012 de alegerile prezidențiale. În rest, legat de alegerile locale și de București, părerea mea este că PDL ar trebui să discute cu bucureștenii legat de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 21 de ani în Capitală. Să-mi dea și mie un partid – PSD, PNL – un proiect de hotărâre de consiliu, un proiect major făcut în București de aceste partide. În rest, toate proiectele, inclusiv cele care sunt implementate acum în București, poartă ori semnătura lui Traian Băsescu, ori semnătura mea. Și atunci să vedem cine a făcut ceva pentru București”, a susținut Videanu, spunând că i-a fost imposibil să finalizeze în doar 3 ani proiectele începute. Pe de altă parte, acesta  s-a arătat sigur însă că pe ceea ce a făcut pentru București, ”se poate găsi și candidatul”.”Toate proiectele sunt începute fie de Traian Băsescu, fie de mine, care demonstrează justețea deciziilor de atunci. (…) Eu sunt convins că dl Oprescu nu trebuia să facă nimic altceva decât să stea și să lase lucrurile să evolueze în ritmul în care începuseră, pentru că uitați traficul e același din timpul meu, dar pe timpul meu se lucra la 30 de bulevarde”, a arătat democrat-liberalul. El a adăugat că a susținut, prin colegii săi din CGMB, toate proiectele lui Oprescu, dar ritmul în care se merge nu ajută Bucureștiul să se modernizeze.  În acest sens, Videanu a admis însă că are o frustrare că aceste inițiative sunt continuate de primarul independent, nu de PDL.

Spre o alianță cu PNL?

În ceea ce privește o posibilă refacere a alianței DA (n.r. Dreptate Adevăr) prim-vicepreședintele PDL a afirmat ieri că există discuții de tatonare între PDL și PNL , dar mai mult în planul teritorial, el declarându-se totodată un susținător al colaborării cu liberalii. ”Am susținut, susțin și voi susține o colaborare cu PNL. Cred într-un Guvern de dreapta autentic, ca singura soluție de a rezolva problemele României, cronice, care vin dinainte de 1989” a spus liderul democrat-liberalilor. Întrebat dacă există discuții de tatonare pentru o refacere a Alianței DA, Videanu a spus că aceste contacte există mai mult la nivelul organizațiilor județene. ”Să fiu sincer cu dvs, sunt, dar mai mult în planul teritorial, la nivelul organizațiilor județene se discută pentru că este foarte important să rezolvi problema militanților, la nivelul organizațiilor județene” a arătat Videanu. Pe de altă parte, acesta  a mai spus că nu exclude ca în PDL să aibă loc o discuție despre o posibilă alianță pre-electorală, fără a indica vreo preferință pentru un partid sau altul. ”Noi avem o experiență  cu alianțele pre-electorale. Noi chiar aveam o decizie a PDL în trecut că nu mai facem niciun fel de alianță pre-electorală, ci numai post-electorală. În momentul de față, lucrurile s-au mai schimbat. Nu exclud o discuție, o analiză pe această temă în interiorul partidului”, a subliniat Videanu. În opinia sa, PDL nu stă atât de prost electoral pe cât îl prezintă sondajele. ”În ultimele opt luni au avut loc alegeri locale în 26 de localități, printre care și un municipiu. PDL a câștigat în 18 localități și singurul municipiu, Râmnicul  Vâlcea. În ciuda tuturor sondajelor de opinie. Chiar dacă au fost luate măsuri dure, dar absolut necesare, în momentul de față, încet-încet, începem să recuperăm”a conchis liderul democrat-liberalilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.