Acasă Politic Viitorii consilieri ai Primariei Generale ies la incalzire

Viitorii consilieri ai Primariei Generale ies la incalzire

DISTRIBUIȚI

Prinsi in valtoarea subiectelor de moment, politicienii par ca au scapat din vedere prima confruntare electorala a sezonului: alegerile partiale pe Bucuresti. In asteptarea deciziei finale a Justitiei, Consiliul General al Capitalei se zbate in provizorat. Cu toate acestea, estimarile din zona puterii arata ca la inceputul lunii iunie va avea loc batalia pentru cucerirea -Legislativului- bucurestean. Favoritii cursei, PSD si PD, se feresc sa vorbeasca despre tactica de joc, argumentand ca este mult prea devreme. Liberalii si peremistii si-au facut insa lectiile cu doua luni inainte de prima -strigare- a campaniei.

La PSD se lucreaza in subterane

Pesedistii nu se grabesc sa dezvaluie intimitatile de campanie. Dupa prezentarea strategiei in Delegatia de luni, de catre seful Organizatiei Bucuresti, Dan Ioan Popescu, in partidul de guvernamant au inceput lupte in subterane pentru impunerea -fanilor-. Presedintele partidului, Adrian Nastase, si Dan Ioan Popescu – un centru de putere in PSD – vor, fiecare, sa-si impuna oamenii pe liste, ceea ce a impiedicat definitivarea garniturii pana acum. Mana dreapta a ministrului industriilor, deputatul Aura Vasile, va fi sefa de campanie, cu sase departamente in subordine. In grila oficiala de selectare a candidatilor figureaza si OK-ul sectorului de provenienta pe baza -curateniei personale, de sus pana jos-, dupa cum arata Aura Vasile. Peste doua saptamani se vor sti cu exactitate candidatii, topul eligibilitatii si, implicit, cine a castigat la puncte dintre cei doi -grei-.

PD rade consilierii actuali de pe liste

Cu Basescu in frunte, democratii au ambitia sa obtina majoritatea in consiliu pentru ca primarul Capitalei sa guverneze cu adevarat. De aceea, ei vor pune in joc toate resursele, sacrificand chiar cativa parlamentari. Vicele Liviu Negoita este gata sa renunte la mandatul de deputat, daca partidul i-o va cere. Alaturi de Vasile Blaga, care va conduce, se pare, campania, el va fi implicat in procesul de selectare a candidatilor. Actualii consilieri nu vor mai ramane in carti – dupa cum arata Liviu Negoita -, iar echipa de soc va fi selectata dupa un criteriu de fier: nici o afacere necurata. Mesajul campaniei va fi -Curatenie in politica-, ca urmare a faptului ca -oamenii politici au murdarit politica – ei sa o curete!-. Incertitudinea privind data alegerilor i-a facut insa pe democrati sa bata pasul pe loc, nefiind gata nici ciornele listelor de candidati.

Fostul sef al functionarilor publici va conduce campania PNL

Membru in BPC al PNL, Ludovic Orban a fost ales la inceputul saptamanii sef de campanie. Fostul presedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, decapitat prin furia PSD dupa ruperea protocolului de catre liberali, Orban este al treilea pe lista candidatilor. PNL si-a definitivat echipa, care il are in frunte pe doctorul Mircea Cinteza. Acesta este secondat de Cristian Boureanu, ex-liderul organizatiei de tineret. Pe locurile trei si patru apar Claudiu Zaharia, presedintele organizatiei sectorului 5, si omul de afaceri Adrian Tanasescu, inaintea actualului consilier Paul Popovat. Fostul taranist Vlad Rosca, ministrul functiei publice, a cerut sa fie mutat pe un loc neeligibil (10), de unde va lupta insa pentru cotatia PNL.

PRM are cel mai mare avans la pregatiri

Mesajul peremist de campanie va fi -Cu noi pentru voi-. Desi nu a stabilit inca forma finala, presedinta organizatiei de Bucuresti, senatorul Angela Balan, va promova aceasta idee ca sefa de campanie, aflata, de altfel, la al patrulea mandat. PRM este foarte aproape de forma finala a listei, pe care au patruns doar oameni loiali partidului. Confruntati recent cu tradarea, peremistii sufla si in iaurt. Ei au selectat deja cateva nume: conferentiarul universitar Victor Adar, de la Politehnica, inginerul Paul Stanescu, consilier de 12 ani la Primaria sectorului 2, profesorul universitar Victor Iovici. In pofida numelor de barbati evocate, Angela Balan s-a luptat sa impuna o cota de 20-22% de femei pe lista, la care se vor adauga 40% tineri pentru a cuceri 25 de locuri, de sase ori mai mult fata de efectivul actual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.