Acasă Sport Berlusconi ramane presedinte la AC Milan

Berlusconi ramane presedinte la AC Milan

DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei mai influenti politicieni europeni, premierul italian Silvio Berlusconi (care este si patron al trustului Mediaset) isi va pastra, cel putin deocamdata, functia de presedinte al clubului de fotbal AC Milan. Anuntul a fost facut deunazi de vicepresedintele milanez Adriano Galliani, dupa ce Silvio Berlusconi declarase ca e posibil sa se retraga din functia de presedinte, pe care o ocupa inca din momentul in care a devenit proprietarul clubului, in anul 1986. Se pare ca tocmai Adriano Galliani a fost cel care a reusit sa-l convinga pe -Berlu- sa renunte la aceasta idee.

-Berlusconi va ramane la presedintia clubului AC Milan. El va demisiona numai in cazul in care legea il va obliga-, a declarat Adriano Galliani, dupa intrevederea de trei ore pe care a avut-o cu Berlusconi, la vila acestuia din Arcore, in apropiere de Milano.

-Onefootball- noteaza ca, totusi, Parlamentul italian ar putea adopta, saptamana viitoare, un proiect de lege, in urma caruia Berlusconi va fi nevoit sa renunte la functia de presedinte al clubului milanez din cauza unui conflict de interese.

Dupa preluarea presedintiei de catre Berlusconi, AC Milan a castigat de cinci ori campionatul Italiei (1988, 1992, 1993, 1994 si 1996), de trei ori Cupa Campionilor Europeni (1989, 1990 si 1994), de trei ori Supercupa Europei (1989, 1990 si 1995) si de doua ori Cupa Intercontinentala (1989 si 1990). Formatia italiana nu a mai inregistrat rezultate deosebite dupa ultimul titlu obtinut in anul 1999.

Premierul italian, considerat cel mai bogat om din Italia, detine un imperiu mediatic, controland mai multe posturi de televiziune, un cotidian, un saptamanal, o editura si o agentie de publicitate. Berlusconi detine, de asemenea, actiuni ale unor firme din domeniile bancar si de asigurari, imobiliar si cinematografic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.