Acasă Politic Vis urat

Vis urat

DISTRIBUIȚI

S-ar parea ca PNL a scapat de Stolo: capitanul Basescu e pe punctul de a-l sacrifica pe tanarul primar Boc, oferindu-i PD-ul pe tava consilierului de la Cotroceni. Rasufla usurati liberalii: Stolojan oricum era -setat- de Basescu. Le mai ramane si lor -a good fellow-: Nicolaescu, care nu se stie de cine e -sedat- de la inceputul mandatului si pana cand si-o face mila Dumnezeu de romani sa se termine.

Daca lui Basescu i-a trebuit un intreg spital universitar plin de chirurgi pentru o banala hernie, lui Nicolaescu – dupa cum spun specialistii – s-ar putea sa nu-i ajunga toti psihiatrii din Romania. Felul in care -ministrul-sinistru- a gestionat hernia prezidentiala a socat lumea medicala, iar pe romani aproape ca i-a ingrozit. Si-au dat seama bietii platitori de asigurari de sanatate pe mana cui ajung banisorii lor, daca in toata Romania nu gasesti nici macar o amarata de sala de operatie bine dezinfectata sau cu instrumentarul complet.

Ministrul-contabil a creionat o imagine de cosmar: infirmiere care dau repede cu teul imbibat in cloramina pe pardoseala unei sali, altele care sterg cu o minuscula bucatica de vata umezita cu spirt blatul mesei de operatie, personalul de la administrativ chemat peste program sa schimbe lampile si sa puna sapun lichid la baia medicilor. Intre timp, ca sub asediu, responsabilii cu viata presedintelui fac drumuri interminabile intre spitale luand de ici un bisturiu, de dincolo o pensa sau un scalpel, pentru a incropi o trusa medicala asemeni unui set de tacamuri completat de furculite si cutite sutite de prin restaurante. Medicii, cati au mai ramas prin tara asta, se strang in mici celule de criza, beau cate un ness frecat de cate-o secreatara cumsecade si analizeaza la un bec chior RMN-ul prezidential.

Eugen Nicolaescu creeaza aceasta imagine si – aici e buba – chiar o confunda cu realitatea. Si mai asteapta, chiar, sa fie apreciat pentru ca arunca tone de materiale urat mirositoare peste sistemul pe care a acceptat sa-l pastoreasca. Liberalul nu-si da seama ca romanii vor intelege pana la urma ce e de inteles din aceasta poveste: presedintele lor nu a putut fi operat intr-un sistem patronat de Nicolaescu, in care, din nefericire pentru ei, sunt nevoiti sa lucreze sute de doctori de renume. Toti acestia, impreuna cu alte mii de cadre medicale care lucreaza in trei schimburi pe salarii de mizerie, ar putea sa-l acuze pe Nicolaescu de rele tratamente si de discreditare grosolana a unui sistem care reuseste sa rezolve intr-o singura zi sute de hernii de disc.

De romanii-pacienti, ce sa mai vorbim! Pentru ei, ministrul nu e dispus decat la un set de controale -la sange- menite sa descopere gaurile din vistieriile spitalelor, prostul management si greaua mostenire lasata de alti ministri la fel de competenti ca si domnia sa.

Tona de fecale pe care Nicolaescu a aruncat-o asupra sistemului e un gest inconstient si pentru care vremelnicul ministru s-ar putea sa fie nevoit mai tarziu sa-si ceara scuze public. La fel cum astazi le cere scuze tardive celor pe care i-a destituit ilegal de la conducerile unor institutii medicale pe care chiar ei le-au infiintat. S-ar putea insa ca data viitoare sa nu i le mai accepte nimeni, pentru ca nimeni nu-si va mai aminti de el decat prin ceata, ca de un vis urat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.