Acasă Politic Voronin susține că a format o coaliție de guvernare cu partidul lui...

Voronin susține că a format o coaliție de guvernare cu partidul lui Lupu

DISTRIBUIȚI

Vladimir Voronin susține că Partidul Comunist și Partidul Democrat (PDM) condus de Marian Lupu au convenit să formeze o coaliție de centru-stânga care reunește 57 de deputați, suficienți pentru alegerea președintelui parlamentului și formarea guvernului, dar nu și pentru numirea președintelui, relatează RIA Novosti.
Coaliția ar fi fost formată în urma consultărilor dintre Voronin și liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu. Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, spune însă, citat de Unimedia, că nu este la curent cu o astfel de informație și această informație este speculativă. Declarația lui Vladimir Voronin vine în momentul în care la Chișinău se afla Serghei Naraskin, șeful administrației prezidențiale din Federația Rusă și fost general KGB, relatează Timpul.md.
Naraskin s-a întâlnit în această zi cu președintele Ghimpu – care a afirmat la finalul discuțiilor că Moldova dorește relații bune cu Rusia – dar nu și cu liderul celui mai mare partid din Alianță – Vlad Filat.
Tot duminică, în mk.ru a fost publicat un interviu unde premierul Filat este atacat dur de Vladimir Voronin, confirmând astfel răcirea relațiilor între Filat și Kremlin.
Presa rusă scrie că Naraskin a venit la Chișinău în încercarea de a impulsiona crearea unei alianțe postelectorale largi, din care să facă parte toate cele patru partide parlamentare – PCRM, PLDM, PD și PL.
La alegerile legislative din 28 noiembrie, comuniștii au câștigat 39,3% din voturi, urmați de Partidul Liberal-Democrat, cu 29,4%, Partidul Democrat (12,7%) și Partidul Liberal – 10%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.