Acasă Sănătate Bucureștenii se tem că se pot îmbolnăvi din cauza poluării

Bucureștenii se tem că se pot îmbolnăvi din cauza poluării

DISTRIBUIȚI

Peste 70% din populația Capitalei consideră că starea mediului este proastă în București, 38% dintre cetățeni consideră că situația va continua să se deterioreze sau va rămåne neschimbată, iar 49% dintre bucureșteni susțin că principala problemă este gunoiul, potrivit unui sondaj realizat de IRSOP.
De asemenea, 41% au indicat lipsa spațiilor verzi, iar alți 35% popularea atåt din perspectiva prafului, a aerului, cåt și a mașinilor existente în număr foarte mare pe străzile Bucureștiului. Potrivit sondajului, oamenii se tem de surse de îmbolnăvire din propriile case și suferă din cauza zgomotului excesiv, 49% dintre intervievați indicånd faptul că au apă murdară la robinet, alți 40% indicånd existența mirosurilor neplăcute, în timp ce 34% dintre cetățeni vorbesc despre zgomot excesiv, iar alți 24% despre existența gåndacilor.
În privința spațiilor de långă locuințele persoanelor intervievate, problemele cele mai deranjante sunt animalele fără stăpån, 74% dintre cetățenii participanți la acest studiu indicånd acest inconvenient, 69% indicånd praful, în timp ce 58% au vorbit despre gazele de eșapament prezente în aer.
De asemenea, locurile publice ale Capitalei unde mediul are calitatea cea mai scăzută au fost indicate ca fiind strada (67%), piețele alimentare (56%), dar și mijloacele de transport (43%). În opinia publicului, de vină pentru situația mediului din București sunt toți cetățenii, în urma studiului peste 78% dintre intervievați indicånd comportamentul cetățenilor ca principală cauză a proastei calități a mediului, în timp ce alți 43% au vorbit despre slaba implicare a autorităților responsabile. Majoritatea locuitorilor din București consideră că pentru rezolvarea problemelor de mediu este nevoie de intervenții comunitare bazate pe dezbateri și acțiuni concrete, în timp ce bucureștenii nu sunt de acord cu protestele și confruntările cu autoritățile. Participanții la sondaj au susținut că este necesară implicarea mai puternică a autorităților responsabile de calitatea mediului, precizånd că recrutarea de aliați în råndul personalităților din știință, artă și cultură și din råndul politicienilor este necesară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.