Acasă Sănătate Consultatii gratuite pentru obezi

Consultatii gratuite pentru obezi

DISTRIBUIȚI

Sensiblu si Hoffmann La Roche lanseaza o ampla campanie de educare si constientizare asupra riscurilor induse de obezitate. Aproximativ 1.000 de persoane vor putea beneficia de o consultatie gratuita cu un medic specialist, consultatie ce include un important element de noutate, determinarea masei de tesut adipos. Pentru a se inscrie pe listele unuia din cei sase medici specialisti, cei interesati trebuie sa se adreseze farmacistilor din oricare unitate Sensiblu din Bucuresti, care ii vor ajuta sa se programeze.

Calcularea masei de tesut adipos se realizeaza cu ajutorul unui aparat revolutionar numit -body fat monitor-. Aparatul masoara atat masa absoluta de tesut adipos in kilograme, cat si procentajul din greutatea corporala reprezentat de masa grasa. Principiul care sta la baza acestei determinari este inregistrarea impedantei electrice a tesutului adipos, care este diferita de a celorlalte tesuturi. Analiza este nedureroasa, neinvaziva si neiradianta, iar efectuarea ei dureaza doar cateva minute.

Dr. Fraga Paveliu, medic primar endocrinolog, care participa la campania -Sanatate fara greutate-, a subliniat: -Determinarea masei de tesut adipos este o metoda foarte eficienta atat pentru a stabili gradul real de obezitate, deci de risc, al unei persoane, cat si pentru a monitoriza progresele facute de acea persoana in cadrul programului de scadere a greutatii corporale-.

Obezitatea este o problema de sanatate foarte serioasa deoarece cresterea masei de tesut adipos determina cresterea riscului pentru diabet de tip II, hipercolesterolemie, hipertensiune arteriala, probleme articulare si anumite forme de cancer, avand ca efect scaderea calitatii si duratei vietii. Din aceasta cauza, se recomanda tuturor persoanelor care sufera sau sunt predispuse la obezitate sa se adreseze medicului ca si in cazul oricarei alte boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.