Acasă Sănătate Jumatate din tineri folosesc metode contraceptive

Jumatate din tineri folosesc metode contraceptive

DISTRIBUIȚI

Statistica furnizata de Ministerul Sanatatii si Familiei nu specifica cea mai mica varsta la care un tanar isi incepe viata sexuala, aceasta putand cobori, potrivit medicilor, sub 16 ani. Varsta de 19 ani si jumatate reprezinta insa varsta medie la care tinerii isi incep viata sexuala si este in descrestere fata de anii trecuti. Dupa anul 1989, relatiile sexuale ocazionale au devenit frecvente, mai ales in randul tinerilor, adolescentii incepandu-si viata sexuala inainte de a dobandi informatiile necesare cu privire la bolile cu transmitere sexuala.

Potrivit datelor MSF, 40% din tinerele femei si 25% din barbatii tineri au cunostinte corecte cu privire la ciclul menstrual. Jumatate din tineri folosesc o metoda contraceptiva, 23% din ei utilizand o metoda de contraceptie moderna, iar 27% folosind metode contraceptive traditionale.

Peste 80% din barbati au doua sau mai multe partenere.

Cei mai multi adolescenti cunosc riscul infectiilor transmise pe cale sexuala. Dintre tinerii sub 24 de ani care si-au inceput viata sexuala, 34% din femei si 86% din barbati spun ca au doi sau mai multi parteneri. Proportia femeilor care si-au inceput activitatea sexuala inainte de 20 de ani este de 56%, in timp ce 80% din barbati isi incep activitatea sexuala inainte de aceasta varsta.

Conform politicilor promovate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, la nivel global, sanatatea sexuala trebuie sa reprezinte o stare de bunastare fizica, mentala si sociala in domeniul sexualitatii, si nu absenta bolii, a disfunctiilor sau infirmitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.