Acasă Sănătate -Sistemul de compensare nu este transparent-

-Sistemul de compensare nu este transparent-

DISTRIBUIȚI

– In ce masura schimbarile din sistemul de compensare pentru 2003 vor afecta vanzarile companiei dumneavoastra?

– Incurajarea produselor generice, in conditiile in care protectia datelor si GMP-ul nu sunt implementate, nu reprezinta un mediu concurential corect. In plus, sistemul de compensare nu este transparent, raportat chiar la alcatuirea prezentei liste de medicamente. Nu este normal ca unor medicamente originale, fara generice in spate, sa li se aplice nivelul de compensare de 65%.

– In opinia dumneavoastra, care ar fi sistemul de subventionare a medicamentelor cel mai avantajos pentru companii, asigurati si stat deopotriva?

– Noi sustinem propunerile si solutiile promovate de Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente, propuneri aflate in stadiul de discutii cu autoritatile.

– Cumpararea companiei Pharmacia de catre Pfizer este considerata cea mai spectaculoasa achizitie de pe piata farmceutica mondiala din ultimii ani. Care va fi impactul pe piata romaneasca?

– Impactul va fi ca vom deveni numarul 2 pe piata romaneasca si numarul 1 pe toate pietele majore din lume – Europa, America de Nord, America Latina, Japonia. Iar din aceasta pozitie vom face mai mult pentru pacienti si pentru comunitate.

– In 2003, Pfizer va aduce alte produse inovatoare pe piata romaneasca?

– Venim pe piata romaneasca cu tratamente inovatoare – din gama antiinfectioaselor, pentru tratamentul schizofreniei si tratamente destinate sistemului respirator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.