Home Social 80 de deținuți încep școala la Iași

80 de deținuți încep școala la Iași

DISTRIBUIŢI

Penitenciarul Iași în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 41 Iași a organizat în ziua de luni, 14. Septembrie 2015, la sediul instituției, festivitatea de deschidere a noului an școlar 2015 — 2016 pentru aproximativ 80 de deținuți aflați în custodia unității noastre care s-au înscris la cursurile școlare.

Agenda manifestării a cuprins în prima parte festivitatea de deschidere a anului școlar, ocazie cu care au fost prezentate cadrele didactice, angajate ale Inspectoratului Școlar Județean care vor asigura instruirea școlară a deținuților în acest an și curricula școlară stabilită la nivel național de Ministerul Educației Naționale, iar în cea de-a doua parte repartizarea elevilor pe clase.

În anul școlar 2015 — 2016, la Școala Gimnazială nr. 41 Iași au fost organizate 2 clase pentru ciclul primar, în cadrul programului ‘A doua șansă’ și 6 clase pentru ciclul gimnazial.

Diploma de studii, adeverința, certificatul de absolvire precum și foaia matricolă, se eliberează de către unitatea de învățământ care asigură cu personal didactic bună desfășurare a cursurilor, fără a fi înscrise mențiuni cu privire la locul în care s-a derulat instruirea școlară.

Educația persoanelor private de libertate în penitenciar este oportună, având în vedere faptul că o pondere importantă din populația carcerală este reprezentată de către persoane cu un nivel de educație scăzut sau chiar inexistent. Alături de activitățile de educație și asistență psihosocială, cursurile de calificare/recalificare profesională, instruirea școlară contribuie la dezvoltarea profesională a persoanelor private de libertate, creând premisele reintegrării sociale a acestora.

Prin această acțiune s-a dorit evidențierea scopului prioritar al instituției penitenciare, care pe lângă cel punitiv, de executare a unor pedepse privative de libertate, are și scopul de asistare a persoanelor private de libertate, în vederea reintegrării lor sociale, prevenirii săvârșirii de noi infracțiuni și de reducere a recidivei.

foto Cronica de Iași

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.