Home Social A apărut „super-pastila” care ar putea salva milioane de vieți

A apărut „super-pastila” care ar putea salva milioane de vieți

DISTRIBUIŢI

 

O nouă „super-pastilă” cu administrare zilnică ar putea salva milioane de vieți pe plan mondial, în fiecare an, prin faptul că poate să prevină infarctele și accidentele vasculare cerebrale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni, informează dailymail.co.uk.

 

Pastila, care conține o combinație de medicamente, duce la ameliorări semnificative ale valorilor tensiunii arteriale și ale concentrației de colesterol din sânge.

 

Ca urmare, oamenii de știință spun că pilula oferă „un potențial considerabil de a îmbunătăți sănătatea globală”.

 

Cercetătorii de la George Institute for Global Health din Sydney, Australia, spun că această pastilă multifuncțională este foarte ieftină și conține o combinație de medicamente obișnuite administrate contra hipertensiunii și pentru scăderea colesterolului.

 

Super-pilula conține și aspirină și, în combinație cu celelalte substanțe active, contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare.

 

Potrivit cercetătorilor australieni, pacienții expuși la un risc ridicat de infarct sau de accident vascular cerebral reacționează mai bine la tratamentul cu această pastilă multifuncțională decât la tratamentul convențional.

 

Acest aspect medical se explică prin faptul că mulți pacienți nu încep – sau nu continuă – tratamentul medical atunci când acesta vine sub forma unui număr mare de pastile care trebuie luate zilnic.

 

Pacienții sunt mult mai dispuși să respecte indicațiile medicilor atunci când tratamentul lor constă într-o singură pastilă cu administrare zilnică.

 

Din acest motiv, super-pilula poate să reducă substanțial riscul unor afecțiuni fatale, precum infarctele și accidentele vasculare cerebrale.

 

Proiectul „Single Pill to Advert Cardiovascular Events” (SPACE) a fost realizat de cercetătorii australieni sub forma unei analize a dosarelor medicale provenind de la 3.140 de pacienți diagnosticați cu boli cardiovasculare din Europa, India și Australia.

 

Rezultatele au evidențiat o creștere cu 43 de procente a „aderenței” pacienților la tratamentul medicamentos după 12 luni de administrare a pastilei multifuncționale. Alte beneficii constatate: o ameliorare a tensiunii arteriale și o scădere a concentrației de colesterol.

 

Maladiile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate pe plan mondial, provocând 17,3 milioane de decese în fiecare an.

 

Accesul la tratamente eficiente, precum tratamentul cu această super-pastilă, ar putea juca un rol cheie în atingerea îndrăznețului obiectiv trasat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care dorește să reducă cu 25% mortalitatea prematură cauzată de maladiile non-contagioase până în anul 2025.

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.