Acasă Social Adrian Streinu Cercel face apel la populație să se vaccineze: riscăm să...

Adrian Streinu Cercel face apel la populație să se vaccineze: riscăm să ajungem la 6000 de cazuri, în câteva săptămâni

DISTRIBUIȚI

Profesorul Adrian Streinu Cercel, trage un semnal de alarmă și arată că, în situația actuală, riscăm să ajungem, din nou, la 4000-6000 de cazuri în doar câteva săptămâni. Medicul face un apel la populație să se vaccineze pentru că aceasta ar fi singura soluție să scăpăm de virus.

Întrebat de ce este nevoie de noi restricții, Adrian Sterinu Cercel, preşedinte Comisia de Sănătate la Senat a precizat că mai multe foruri la nivel mondial au ajuns la un consens privind debutul valului patru al pandemiei. În acest context orice ar putea fi posibil în materie de restricții, informează Antena 3.

„Orice este posibil dar, repet, aceste măsuri restrictive sunt mai puțin importante. Important este că lumea trebuie să înțeleagă odată pentru totdeauna că vaccinul este ceva extraordinar de util pentru noi. Din toate datele până acum s-a demonstrat că vaccinurile pot proteja împotriva tulpinii Delta.

„Cei vaccinaţi cu siguranţă nu vor face o boală severă”

Una este să te infectezi și alte este să faci boală. Am spus şi cu alte ocazii că vaccinurile protejează în interiorul organismului nostru și nu la nivelul mucoasei respiratorii sau mucoasei nazale. Ne putem infecta putem deveni pozitivi, vom transmite mai departe virusul, dar cu siguranță nu vom face o boală severă”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Întrebat dacă vom face și doză a treia zi de vaccin, Adrian Sterinu Cercel a precizat că este puţin probabil şi în cazul în care se va face măsura se va adresa unor categorii de persoane.

„Este puțin probabil mai ales că în toate studiile pe care le-am văzut această doză potențială a treia este recomandată persoanelor care sunt cu imunodepresie de fond și respectiv în unele cazuri personalului medical sanitar, dar nu pentru toată lumea.

Ca atare lucrurile vor putea diferi în funcție de evoluția contextului epidemiologic dar lumea trebuie să înțeleagă cu o persoană care nu este vaccinată și se infectează va transmite mult mai mult virusul populație și în jur pentru că rata de înmulțire a acestui virus la nivelul mucoasei nazale este de circa 6-8 ori mai mare decât la persoanele vaccinate, de aceea este bine să ne vaccinăm.

Trebuie găsită o cale de mijloc și trebuie găsită foarte repede, timpului trece fantastic de repede. Luna august este o luna plina de concedii respectiv de aglomerație și avem foarte multe locuri în care sunt foarte multe persoane și care evident nu poartă mască, deci ca acolo transmiterea este la ea acasă.

Dacă nu ne vaccinăm putem să ajungem la mii de cazuri pe zi în câteva săptămâni, undeva la 4-6 săptămâni. Acest lucru este total de nedorit pentru că lumea medicală este obosită, a trecut un an și jumătate s-a lucrat 24 din 24, 7 din 7 toată lumea este ca să spun așa obosită. Apariția unui nou val cu cazuri severe și cu internării în terapie va fi foarte greu de dus de lumea medicală”, a spus Adrian Streinu Cercel la Antena 3.

2 COMENTARII

  1. …motivul pentru care s-a recurs anul trecut la lockdown l-au constituit „asimptomaticii” , care puteau fi infectati si sa transmita boala fara sa aiba simptome majore. Acum avem o noua categorie , vaccinatii de 2, 3 s.a.m.d. de ori , care pot lua bola, o pot transmite, dar vor avea simptome usoare. Se impune un nou lockdown atata timp cat printre noi umbla nonsalant purtatori de virus ucigas, pe care nu ii putem identifica decat prin teste PCR.

  2. @Iulian T. perfect ai punctat! Și ca să nu ajungem iar la un lockdown să se facă vaccinarea obligatorie, cu excepția celor care dpdv medical nu pot fi vaccinți.
    Că lockdown nu mai merge că vom muri de foame. Nu toți muncim la stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.