Acasă Social Amenzi drastice pentru vatamarea sanatatii consumatorului

Amenzi drastice pentru vatamarea sanatatii consumatorului

DISTRIBUIȚI

Incalcarea dispozitiilor legale privind protectia consumatorilor, daca fapta a avut ca urmare vatamarea sanatatii sau a integritatii corporale a uneia sau mai multor persoane, este sanctionata cu amenda contraventionala intre 250 de milioane si un miliard de lei.

Pe langa amenda, se va dispune si inchiderea definitiva a unitatii. Aceste prevederi sunt cuprinse in Ordonanta de Urgenta a Guvernului 84/2002 pentru completarea Legii privind protectia consumatorilor, adoptata ieri de plenul Senatului.

Contravenientii sunt obligati sa suporte si cheltuielile efectuate in vederea vindecarii persoanelor vatamate.

Senatorii au decis completarea legii cu unele amendamente, potrivit carora, in cazul sanctiunilor cu inchisoare contraventionala, masura se aplica de catre instanta competenta la sesizarea institutiei din care face parte agentul constatator.

Organele de politie sunt obligate sa acorde, la cerere, sprijinul necesar persoanelor aflate in exercitiul functiunii sau sa le insoteasca.

Organele de control pot preleva produse in vederea testarii in laboratoare, contravaloarea lor urmand sa fie suportata de catre organul administratiei publice daca nu se constata incalcarea normelor de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.