Acasă Social Angajații români sunt din ce în ce mai stresați, din cauza situației...

Angajații români sunt din ce în ce mai stresați, din cauza situației financiare

DISTRIBUIȚI

Angajații români sunt din ce în ce mai stresați, indică un studiu , potrivit căruia 63% dintre respondenții români afirmă că nivelul lor de stres a crescut în ultimul an, principala cauză fiind situația financiară personală.
„Instabilitatea continuă a economiei mondiale a alimentat această presiune în creștere, iar respondenții confirmă că majoritatea cauzelor stresului sunt de natură profesională, mai mult decât personală, cu situația financiară personală, clienții și angajații în vârful listei de cauze“, se arată în document.
Principalele cauze ale stresului sunt situația financiară personală (73%), clienții (55%) și angajații/colegii (25%).
Studiul s-a concentrat și asupra soluțiilor posibile și a constatat că șapte din zece respondenți români (70%) identifică lucrul flexibil ca fiind un mod de reducere a stresului. Aproape jumătate (40%) dintre participanții la studiu consideră că modul de lucru flexibil este mai orientat spre familie. Totodată, 70% dintre respondenți au afirmat că lucrul flexibil este mai ieftin decât locațiile fixe și 85% au apreciat că îmbunătățește productivitatea.
 la nivel global este mult mai probabil ca angajații companiilor mici să fie stresați de clienți (42%) decât angajații companiilor mari (27%), dar au fost mult mai puțin ofensați de conducere (20%) decât corespondenții lor din firmele mai mari (40%).
 Nivelul de stres continuă să crească în întreaga lume, cu angajați care se apropie din ce în ce mai mult de epuizare.
Pe termen scurt, aceasta presupune pierderea angajaților valoroși și confruntarea cu o productivitate scăzută, pe măsură ce personalul se confruntă cu stresul legat de probleme de sănătate, insomnie și epuizare, dar efectele pe termen lung ale acestei presiuni sunt încă greu de prevăzut și ar putea fi dezastruoase, a mai spus ea.
Sondajul examinează opiniile a peste 16.000 de profesioniști din toată lumea.

Cristian Georgescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.