Acasă Social Apa Nova a intrat in vizorul Protectiei Consumatorului

Apa Nova a intrat in vizorul Protectiei Consumatorului

DISTRIBUIȚI

In ultima perioada, la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului s-au inregistrat o multime de sesizari ale asociatiilor de locatari la adresa activitatii societatii Apa Nova. Cele mai multe invocau faptul ca societatea obliga asociatiile de locatari sa plateasca mai intai penalizarile pentru facturile neachitate si, abia dupa aceea, li se permite sa achite consumul lunar. De asemenea, multe asociatii de locatari au sesizat ca Apa Nova trimite catre asociatii facturile ce trebuie incasate, dar citirea contoarelor se face la cateva luni. In cursul zilei de maine, intre conducerea ANPC si cea a societatii Apa Nova va avea loc o intalnire pentru clarificarea drepturilor consumatorilor. -Vom verifica daca in contractul dintre fosta RGAB si asociatiile de locatari exista vreo clauza prin care consumatorul este obligat sa plateasca penalitatile inaintea facturilor curente-, a declarat secretarul de stat Rovana Plumb, presedintele ANPC.

Conducerea ANPC va propune societatii Apa Nova modificarea contractului-cadru cu asociatiile de locatari si schimbarea modului de recuperare a restantelor consumatorilor.

-O sa solicitam ca plata datoriilor sa se faca esalonat, astfel incat achitarea facturilor curente sa nu fie conditionata de plata penalizarilor, mai ales ca nu exista contracte ale asociatiilor de locatari cu Apa Nova, ci numai cu RGAB. De asemenea, vom solicita ca-n noile contracte sa existe o simetrie intre obligatiile si drepturile furnizorului si cele ale consumatorului. Oricum, comportamentul celor de la Apa Nova de a solicita achitarea penalitatilor inaintea facturilor curente nu este normal, mai ales ca asociatiile de locatari trebuiau informate inainte de aplicarea acestor penalizari-, a mai precizat secretarul de stat Rovana Plumb. La intalnirea dintre ANPC si Apa Nova vor participa si reprezentanti ai asociatiilor de locatari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.