DISTRIBUIȚI
malaxa

Primarul Nicușor Dan nu a avut încă timp să-i schimbe pe directorii și angajații din ASSMB puși interimar de Gabriela Firea pe criterii politico-personale deși încadrarea la unitățile bugetare se face, conform Codului Muncii, doar prin concurs. Așa a ajuns directorul general al ASSMB, Vasile Apostol, un personaj cu CV-ul nepublic, care refuză sistematic să răspundă la întrebările trimise de ziariști și care a devenit stat în stat la instituția pe care o conduce, secondat de incompatibila Aurora Ghinea, să înceapă „relocarea” aparaturii de la spitalele suport Covid către alte spitale într-o încercare palidă de a-și găsi o proptea măcar la PNL, pentru că dacă Vlad Voiculescu își va lua în primire funcția de viceprimar toți politrucii vor pleca de unde i-a adus Firea.
Cuvântul relocare nu numai că nu există în Codul Civil dar nu există nici în DEX și nici în DOOM, prin urmare ce vor să facă de fapt cei doi directori de la ASSMB, numai ei știu sau nici măcar ei.
Secția Neonatologie a Spitalului Malaxa a fost dotată recent cu aparatură nouă și modernă pe care și-o dorește bine-conectatul manager interimar de la Spitalul Universitar, Cătălin Cârstoiu, cunoscut ca managerul „avem de toate” de la Colectiv. Secția Neonatologie de la Malaxa are 25 paturi, din care compartiment terapie intesiva – 5 paturi si compartiment prematuri – 5 paturi și are în patrimoniu aparatură performantă pentru susținerea respiratorie, incubatoare, monitoare, aparat pentru determinarea bilirubinei transcutanat, aparat de testare auditiva, analizor de gaze sanghine, lampi de fototerapie, ecograf, aparat de radiologie portabil, biberoneria sectiei fiind dotata cu aparatura de sterilizare proprie si pompa electrica de muls.
Cum Vasile Apostol ar face orice să rămână pe funcția care le aduce atât de multe avantaje lui și relațiilor lui, imediat a întocmit împreună cu incompatibila Ghinea, adresa din imagine cerând Spitalului Malaxa ca echipamentele medicale neonatologice care nu sunt utilizate să fie identificate „în vederea relocării” către Spitalul Universitar condus de bine relaționatul în PNL, Cătălin Cârstoiu.

Situația de la Malaxa e simplă: de când a devenit spital COVID, în secția de ginecologie sunt internați câțiva muncitori bărbați sri-lankezi asimptomatici și două doamne în vârstă venite de la Obregia, deci nici vorbă de folosirea echipamentului medical neonatologic. Putem presupune rezonabil că Apostol și Ghinea știau aceste amănunte când au emis hârtia și prin urmare cei doi vizează „relocarea”, orice-ar însemna acest termen, a întregii aparaturi lăsând secția goală.
L-am sunat în această seară pe managerul Spitalului Malaxa, Alexandru Ștefănescu să-l întrebăm dacă va da curs acestei cereri dar acesta s-a scuzat că este într-o ședință, că nu ne poate spune dacă va da curs cererii și ne-a cerut să-l sunăm mâine după prânz. Am insistat să ne spună ce va face dacă se decide să o dea și așa cum s-a întâmplat la Colentina în iunie, situația va reveni la normal dar el nu va mai avea aparatura de la neonatologie, însă acesta a refuzat orice dialog. I-am comunicat că vom publica articolul în această seară fără răspunsul lui.

Interesant va fi să vedem în ce limbă va răspunde Ștefănescu celor doi geniali de la ASSMB că în română termenul relocare nu există. Și atunci cum vor scoate ei din patrimoniul Malaxa bunurile? Ce jurist cu creier va semna pentru „relocarea” de bunuri de milioane de Euro, că Ghinea poate să ceară orice dar nu semnează ea decizia? Grea problemă chiar și pentru geniali atât timp cât Cârstoiu a pus ochii pe aparatura pe care o vrea la el în spital și nu cedează niciun ac! Și cât de recunoscător i-o fi Ștefănescu lui Cârstoiu care a făcut parte din comisia de examinare la concursul din 2017 prin care a ocupat postul de manager la Malaxa? Vom afla zilele următoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.