Acasă Social Aproximativ 200 de oameni și-au pierdut viața anul trecut în accidente de...

Aproximativ 200 de oameni și-au pierdut viața anul trecut în accidente de muncă

DISTRIBUIȚI

 

Aproape 200 de morţi şi peste 3600 de răniţi însumează bilanţul accidentelor de muncă de anul trecut produse în România. În majoritatea cazurilor, spun specialiştii, motivul ar fi eroarea umană. Bilanţul este prezentat de Ziua Internaţională a Securităţii în Muncă.

 

Bucureştiul conduce detaşat la numărul accidentelor de muncă produse la nivel naţional pe 2013. Nu mai puţin de 836, adică un sfert din totalul accidentelor de muncă, au avut loc în Capitală. Dintre acestea, 33 au fost mortale. Capitala este urmată de judeţele Hunedoara (cu 176 accidente de muncă, din care şapte decese) şi Braşov (cu 154 accidente de muncă, cu zece decese).

 

În ceea ce priveşte neregulile sesizate de Inspecţia Muncii, cele mai multe s-au constatat în Bucureşti, Constanţa, Hunedoara, Sibiu şi Bihor.Cele mai periculoase sectoare de activitate sunt construcţiile de clădiri, comerţul cu amănuntul, transporturile şi industria.

 

Anul 2014 a început şi el cu un accident de muncă intens mediatizat. Pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa, în timp ce alte cinci persoane au fost grav rănite în urma prăbuşirii avionului care transporta o echipă medicală de transplant.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.