Home Social Aproximativ 800 de femei sunt pe lista de așteptare pentru proteze mamare...

Aproximativ 800 de femei sunt pe lista de așteptare pentru proteze mamare gratuite

DISTRIBUIŢI

Începe programul de protezare mamară gratuită pentru femeile bolnave de cancer care au suferit mastectomii. Aproximativ 800 de paciente din toată ţara se află pe lista de aşteptare. Valoarea programului se ridică la peste 2,5 de milioane de lei.

La Iaşi, 100 de femei vor beneficia de protezare mamară pe banii statului. Banii necesari pentru achiziţionarea protezelor mamare pentru aceste paciente au fost viraţi deja Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi. Jumătate dintre cazuri vor fi rezolvate de medicii de la Chirurgie Plastică şi Reparatorie de la Spitalul Sf. Spiridon, iar celelalte 50 de femei vor fi operate la Institutul Regional de Oncologie. Cele două spitale în care se vor face intervențiile urmează să organizeze licitaţii pentru achiziţionarea protezelor.

 

Atât proteza, care costă aproximativ 500 de euro, cât și intervenția sunt asigurate de către Ministerul Sănătății. În evidența Institutului Regional de Oncologie din Iași sunt peste 2.100 de paciente cu cancer la sân. Anul trecut, 170 de femei au suferit mastectomie, iar de la începutul acestui an s-au înregistrat alte 50 de cazuri.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.