Home Social Asistenții medicali se prăbușesc epuizați dar șefii OAMGMAMR tac îmbuibați cu salariile...

Asistenții medicali se prăbușesc epuizați dar șefii OAMGMAMR tac îmbuibați cu salariile uriașe încasate din taxa procentuală aplicată veniturilor membrilor

DISTRIBUIŢI

În Europa occidentală, un asistent medical încasează un salariu net începând de la 1500 EURO din care plătește o cotizație anuală către asociația profesională de profil de 50 de Euro, în care sunt incluse și taxele pentru creditele anuale necesare profesiei. În România, cotizația este de 1% pe lună din salariul de bază, depășind 100 de EURO anual iar asistenții plătesc suplimentar și taxe pentru perfecționarea obligatorie. Motivul? Salariile și cheltuielile uriașe ale șefilor organizației profesionale Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, OAMGMAMR, condusă de Mircea Nicușor Timofte. În Statutul conceput chiar de liderii OAMGMAMR, la articolul 36 aliniatul (5) se prevede :„cotizaţia de membru al OAMGMAMR se încasează lunar de la fiecare asistent medical generalist/moaşă, sau asistent medical pe statul de plată şi va fi în cuantum de 1% din valoarea salariului de încadrare, conform hotărârii Consiliului Naţional”. Legislația românească a exclus de la obligativitatea declarării averii, respectiv a veniturilor, conducerile organizațiilor profesionale. Călcâiul lui Ahile la OAMGMAMR a fost președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, obligat ca lider de sindicat să depună declarație de avere. Și ce să vezi? Ca vicepreșdinte al OAMGMAMR, Bărăscu încasa lunar un salariu net de 1500 de EURO. Vă dați seama ce salariu trebuie să aibă președintele OAMGMAMR? Sumele necesare salariilor mahărilor Ordinului se asigură din cotizațiile asistenților și ale moașelor precum și din taxele percepute acestora pentru educația continuă care este obligatorie.
Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România are ca obiect de activitate controlul şi supravegherea exercitării profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi, respectiv, a profesiei de asistent medical.
Marți dimineață o asistenta din Zimnicea a căzut epuizată în gardă. Niciun oficial din Ordinul Asistenților nu a făcut nicio declarație deși în atribuțiile sale intră și „asigurarea aplicării regulamentelor şi normelor care organizează şi reglementează exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a profesiei de asistent medical din România, indiferent de forma de exercitare şi de unitatea sanitară în care se desfăşoară”
A verificat Timofte dacă în cazul asistentei au fost respectate regulamentele și normele?
Iată ce scrie asistenta Marinela Tanase din Zimnicea:

„Privim cum se fac nedreptati si cum suntem neintelesi si solicitati maxim in timpul garzilor, pentru ca suntem putini, pentru ca cei care-ar trebui sa ne inteleaga nu ne iau in seama, privim si tacem. Pana cand si cu ce pret? Si-uite asa asistam neputinciosi cum o colega de-a noastra, din spital, intra in coma in timpul turei de noapte. Pana cand mai bagam capul sub nisip? Si pentru cine? De cate ori am scris cate ceva am primit aprobare doar din partea catorva oameni, prea putini pentru a reusi sa facem lumina, prea putini curajosi si demni. Sa tacem in continuare pe principiul :,,daca eu n-am patit nimic, nu ma intereseaza.”
Mi-e lehamite!
Fetele din spital se lupta cu cate 40 de bolnavi pe tura,nu mai vorbesc de UPU judetean, noi ne zbatem cu cateva ambulante vechi si terminate si facem ture dupa ture sa fie bine. Se stie prea bine cu ce probleme se confrunta sistemul si totusi muncim, muncim pana la epuizare. De ce? Unde sunt banii ? Banii pacientilor pentru medicatie, banii nostri injumatatiti de impozite catre stat, bani pe care-ar trebui sa se cumpere masini, sa se faca angajari, sa se cumpere medicamente. Iertati-ma, sunt incoerenta, probabil, sunt dupa o tura de noapte, incheiata cu o veste urata.
P.S. nu-mi cereti numele fetei, nu asta conteaza, in situatii de-astea toti avem acelasi nume, sau ar trebui sa invatam din asta.”

E momentul ca și noi, pacienții, să avem în aceste situații același nume cu asistenți și medicii suprasolicitați că altfel vom rămâne fără ei.

147 ARII

 1. D-na Dorina, va rog sa-i adresați și d-nei vicepresedinte oammr Constanta, Balasescu Mari Larisa, cum se eliberau pana in 2015 diplomele de absolvire a cursurilor obligatorii pt obținerea creditelor anuale. Va spun eu: se achita taxa de curs in sine pt care primeai o chitanta,i separat mai plateai o data taxa ( spaga) si nici macar nu te prezentai la curs. Aveai direct diploma in mana dupa cateva saptamani.

 2. Asa se întâmplă și cu asistenți de la medicină de familie.
  Vai ca capul nostru!Avem salar mul m-ai mic decât o femeie de servicii din spital.
  Avem scoala avem grad principal vechime În muncă și avem salar minim pe economie.
  RUȘINE.. …..PT NOI NU LUPTĂ NIMENI cotizam și noi la OAMMR și nici nu le pasă de noi asistenți de la medicină de familie Azi mâine ne vor strînge și pe noi de pe jos???????☠

  • Sa ai scoala presupune sa stii sa faci diferenta intre „mai” si „m-ai”. Sa fii asistent poti ajunge si doar dacă te inscrii la o post-liceala, nu neapărat sa o si frecventezi. Nu contest ca si printe asistentii cu facultate exista analfabeți, dar mai putini…

    • Postliceala sau facultatea nu te invata gramatica!. Cum ajunge totusi o persoana agramata cu diploma de absolvire? Din pacate sunt tot mai multe astfel de exemplare,,,,,,trist, dar adevarat!

    • Cam așa diplome pe banda rulantă bani să iasă la post liceale la fel este si la farmaciștii cu o facultate și absolvenți de post liceale ei sunt văzuți de angajatori și clienți că vânzători de medicamente ori cred ca doi ani de școală în plus înseamnă ceva,nu că aș avea ceva cu absolvenți de post liceale.

   • Absolventii fostelor licee sanitare,( desfiintate postdecembrist), NU erau agramati, pentru ca existau examene drastice de admitere, cu concurenta acerba ( 8-9 candidati/loc)! Nu se compara cunostintele dobandite in cei 4 ani de liceu sanitar( considerate licee de elita!), nici cu „facultatile” de asistenti medicali, ca sa nu mai vorbim de postliceale,… unde se accepta absolventi de licee, (vai mama lor!) chiar si fara diploma de Bac !

    • Mare dreptate aveti.Si eu am absolvit un liceu sanitar,stiu cat am muncit .Acum ,scoala nu mai inseamna nimic.Invatamantul romanesc a devenit o fabrica de diplome.

    • Liceul Sanitar a fost un ….liceu.Atat! Mai terminați cu osanalele!Veneau țărăncile cu părinții încărcați cu desagi și bani sa le între odraslele la ,,liceaua,, Am avut destule colege de acest gen. Liceul Sanitar a scos pe banda surori medicale(nu asistente medicale)cu minim cunoștințe medicale.S-a pus accentul pe tehnicile de îngrijire,cam atât.Scutiti-ma de povesti vânătorești despre liceele sanitare. Să nu vorbim de curvăsăria renumita a elevelor de la liceele sanitare.

     • Esti un asistent care nu ai intrat cu „desaga”? Sa-ti fie rusine, noi am invatat, am dat două examene de admitere si de treapta grele, nu joacă, si la sf. Am dat un bac mai greu ca la facultate!! Nu mai arunca cu noroi in noi, care am invatat scoala si va tratăm de 40 de ani!!

     • La liceul sanitar era concurenta cea mai mare. Se intra cel mai greu. Intrau cei mai buni. Daca nu ati absolvit un liceu sanitar, ar fi bine sa nu va dati cu parerea fiindca nu sunteti in cunostinta de cauza. Sunteti pe langa subiect!

     • Cat esti de frustat, vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca Sunt acri!Cei mai buni asistenți medicali apreciați atât in tara cât si in stăinătate sunt cei cu Liceul Sanitar!

     • Nu stiu cum ați făcut s-voastră liceul…dar eu am facut liceu sanitar.A fost multă seriozitate și s-a învățat la toate materiile….fără să insist..dupa bac …am dat examen la medicină București. Am luat 7,82 și s-a intrat cu 8,12. Deci fără să mai citesti din manuale,doar cu ce cunoștințe rămâi de la cursuri- mi se pare un rezultat bun. Colegii mult mai tineri nici nu știu ce înseamnă anumiți termeni medicali..

      În ce privește ” curvasaria” -cum spuneți-cred că nu era apanajul liceelor sanitare..

     • Cred ca sunteti absolvent la Spiru Haret (la distanta).Acolo asa s-a procedat cu desaga si banii lui tata.Dar admiterile in tr. l si ll erau foarte serioase,licee de sprcialitate repectiv asistente medicale trebuia sa ai media peste 8.Asa ca nu mai mintiti,ca nu v-ati gasit prostul.

      .Asa

     • Bine spus,,,,vai de capul lor cu stiinta lor,nici cultura generala nu aveau si nici cunostinte medicale.Liceele sanitare, au fost o catastrofa ,,,din cauza lor au fost desfiintate,ADEVARATELE SCOLI SANITARE POSTLICEEALE SANITARE,CU EXAMENE ADEVARATE DE ADMITERE, 3 MATERII :ANATOMIE SI FIZIOLOGIE,CHIMIE ORGANICA SI CHIMIE ANORGANICA SI CONCURENTA CHIAR SI DE 12-13/ LOC.Asistentele adevarate, care au invatat cu adevarat meserie, au fost cele din anii ’70 pana la desfiintarea scolilor postliceale si probabil, cele de la inceputul anilor ’90 ,cand au fost reinfiintate aceste scoli.Cat despre cele,de astazi,multe particulare,lasa de dorit,doar rebuturi.Probabil ca se mai invata ceva,, solid,, in FACULTATILE DIN CENTRELE UNIVERSITARE,DIN CADRUL UNIVERSITATILOR DE MEDICINA SI FARMACIE,,,,ca in rest ne-am convins ce cadre pot da.!!!

     • Faci confuzie cu Școlile sanitare domnule.Asistentele care au terminat Liceul sanitar se deosebesc din toate punctele de vedere :comportament,cunoștințe generale,cunoștințe de specialitate.Nu intrai și nu terminai liceul fără examene adevărate ,nu referate și grile.

     • Urat comentariu…. V – ați permis să-l faceți pentru ca aveți școală mai multa decât tarancile acelea??? Ceva e sigur , ele aveau bun simt!

     • NELULE, baiatule cu regret iti spun ca esti un PROST. SURORILE despre care faci niste aluzii ce denota frustrarea unui RATAT, au dat un examen la limba si literatura romana destul de exigent, ca sa nu zic dur,au studiat o multitudine de materii de specialitate cu medici si profesori acreditati, au studiat tehnici de ingrijire ale bolnavilor pe care apoi le-au pus in practica in spitale(muuulta practica, faceau inclusiv .paturile pacientilor dupa o anumita tehnica). Si mai Imagineaza-ti, mai Nelule, ca pentru a invata sa faca o injectie intramusculara, aceste SURORI medicale se intepau reciproc.

    • Absolvenții de Sc.Tehnica sanitară de ex în anul 1967 la CONSTANTA au intrat la facultate.de medicină 17 din 32 de absolvenți. În acea perioadă se intra la fac. de medicină f. f. greu erau între 7-15 pe loc.

    • Felicitari. Foarte corect ati punctat. Aceasta este o mare, mare problema. In acest sistem sanitar romanesc intra foarte multe persoane care nu au ce sa caute. Sunt foarte nepregatite nici profesional si nici nu au pic de umanitate, empstie, sentimente pentru pacienti.

   • Ce legătură are greseala remarcată de dumneata cu cele sesizate de asistenta de mai sus? Daca vrei sa arăti cât esti de pregatit, poti incerca în altă parte, eventual acolo unde se reproduc numai cei cu facultăți.

    • Sunt spitale covid care au avut in ingrijire cate un pacient. Atunci nu se vaita nimeni ca sta degeaba personalul sanitar, desi era platit cu norma intreaga.

   • Ana,la Facultate va invata gramatica limbii romane?Ce gluma proasta.Scrisul corect si cratima se invata in scoala generala.Cine a apucat sa invete gresit,va scrie si la facultate la fel.Nu mai face pe inteligenta ca ai facultate.Cu totii stim cum se face aceasta facultate la 30,40 de ani.

  • Nu munciti de noapte, weekend si sarbatori…avantaj!!!Vreti salar mai mare mergeti in spital,nimeni nu va tine langa medicul de familie!!!

   • Dar sa te lupți cu un soc anafilactic, în condițiile în care nu ai medic de urgenta și UPU în spatele tău nu e atât de ușor. Nu lucram duminicile, dar muncim uneori și câte 10 ore 5 zile din săptămâna. Nu e usor. Iar în spital e cam greu sa prinzi un loc, asa ca muncim ptr minim pe economie. Și muncim, și de multe ori ne descurcam mai bn decât asistenții de prin spital.

    • Teribil de greu este să ai diagnosticul ,șoc anafilactic, și să faci o injecție cu cortizon iar la nevoie sa pui masca de oxigen!

   • Așa este!Au pregătire net superioara celor cu școala postliceală sanitară din vremea aceea, că să nu mai discutăm despre cei care termină acum școli postliceale sanitare!

    • Ai dreptate Maria.Poti acorda primul ajutor mai bine daca sti cum se scrie mai si m-ai.Actul medical e superior.Ce timpenie.
     In meseria asta doar vechimea isi spune cuvantul,restul sunt aerele voastre din cap de frustrate

  • Scuza-ma, dar dacă știi medicină cum știi și gramatică , e clar cum ai făcut și școala de asistenți !Învățați să scrieți fraților. E impardonabil ,să termini un liceu si să nu știi să scrii corect, să nu știi să faci acordul intre subiect și predicat.

  • Munca la medicul de familie nu necesita scoala!!! INVATATI SI TRECETI LA MUNCA IN SPITALE! SA NU AUD CA NUMAI PILELE INTRA, PT. CA NU LUATI NICI NOTA MINIMA CU CUNOSTINTELE VOASTRE!!!

  • Stiu ce inseamna sa lucrezi pana la epuizare cu un salariu de iti sta foamea in gat.Dar daca te adresezi OAMMR-ului o sa vi se spuna ,,negociati cu angajatorul” sau ,,nu e treaba noastra adresativa sindicatului”

 3. Plătim aceasta cotizație degeaba,toate cursurile sunt plătite de noi cu prezenta obligatorie și când a fost vorba de sporuri și tăieri salariale,ordinul nu s-a implicat niciodată, dlor. le convine ca încasează salariile care le încasează fără a și pune în pericol sănătatea lucrând la patul bolnavului.Din birou se văd altfel lucrurile sau când e vorba de bani nu se văd deloc în favoarea asistentului medical.Suntem ai nimănui și tot timpul as.medical e vinovat de tot ce se întâmplă!

 4. Cum pot oare sa spuna ca nu sunt destui asistenti medicali? Adevarul este ca sunt destui care vor sa munceasca, DAR LOCURILE DE MUNCA IN SPITALE SE VIND PE BANI MULTI ,ATÂT PENTRU ASISTENTE CIT SI PENTRU INFIRMIERE.Am trait aceasta experienta si pentru ca nu am vrut sa dau şpaga examenul a fost doar de fatada cu subiecte aranjate. Lasati-ne sa ne facem meseria ,lasati spagile si atunci vom avea un sistem mai bun. Peste tot e coruptie si bietii oameni nevinovati mor cu zile.

 5. Cum să mai vb frumos asistentele și infirmieră când lucrează care una la 20 de saloane,cu cate 4 pacienți în salon,dupa masa si noaptea?Cum așteptăm lucru făcut corect și bine,dar nu sunt posturi în spitale că nu sunt bani pt.salarii,dar pt.tot felul de prostii (tot felul de apăraturi pe care nici d.nu le folosește)acolo sunt bani!Dar degeaba vb noi cei mici ,când acolo sus ei trag sforile să le fie lor bine!

 6. Mă întreb mereu de ce s-a înfiinţat acest OAMGMAMR ? O gogoriţă, din punctul meu de vedere, pentru a ne stoarce de bani (şi nu puţini). Vine sfârşitul de an şi nu-ţi dau măcar o agendă şi un pix ,personalizate, pentru că suntem nişte contributori la salariile lor secrete. Am reclamat acest lucru şi mi s-a răspuns că ne asigură cursurile EMC iar eu le-am răspuns că noi plătim ceea ce ei cred că ne asigură.

 7. Un sistem corupt.Democratia nu poate funcționa fără corupție.Ca sa rezolvi ceva in Romania,trebuie EDITAT să o iei de la 0 in toate domeniile Degeaba postam comentarii ,că cei care se lăfăie in concedii peste hotare rad cu toată gura de pleava care muncește de la o zi la alta.

 8. De ce cei de la Sanitas si OAMMR nu -si pun salariile la vedere, salarii pe care le încasează de la asistenții care muncesc pe branci si care cotizeaza.Va spun eu pentru ca v-ați speria de cît încasează.A-ti văzut PETCU dintr-un simplu asistent ajuns la sindicat a devenit cel mai bogat.
  Toată lumea vede ce se intampla si nu se ia nici o masura.Cei care ar putea sa faca ceva sunt si ei la putere si nu cred că îi interesează.Revoltativa cu toții daca vreti sa faceti ceva dar nu este cazul pentru ca va este frica sa nu va dea afara

 9. Sume ,,modice,,de șpagă:la..Socola ..10 000 de euro!!!!Cuza -Voda….6.Mii!!Exemplele pot continua!!!

 10. Și.inca un aspect:examenele de plătesc examinarea.Concret:la 360 de concurenți a câte 150 de Ron ..câți bani face Socola de exemplu,doar la un concurs!!!Cine beneficiază?;Tot OAMR!!!Ne fac profesia de rușine?!!!Ce facem noi?!?:tăcem,plătim…

 11. In Belgia platesti sindicatul 16 euro pe luna dintr-un salar de 2000 de euro..Fereasca sfantul sa ti se incalce vreun drept..chiar isi face treaba sindicatul…iar daca nu ai nici o problema in anul respectiv,ti se returneaza 100 euro direct pe card.trebuie doar sa trimiti o hartie care o primesti prin posta de la angajatorul tau.Am uitat intr un an sa o depun la termenul limita.am depus o totusi..mi s -au rambursat cei 100 e in anul urmator…deci nici nu se compara..corectitudinea.si aici se munceste..dar esti platit,respectat si ai toate materialele necesare…dar se baga bani in sistemul de sanatate,iar ei sunt folositi cu cap…sper ca intr-o buna zi sa fie asa si in tara mea.Felicitari celor ce au curaj sa reclame nedreptatile si neregulile!

 12. Sa nu mai lucreze asistentele dupa program cabinete particulare si la domiciliul bolnavului plus deci castiga cat presedintele tari si este epuizata.iar un muncitor la tarnacop castiga 1200 . Asistentele la stat stau ascunse si fug de munca pun infirmierele sa le dea pastilele deci merita 5000 ron si este epuizata

  • Unde a-ti vazut ca asistentele la stat se feresc de munca iar infirmierele le fac treaba? Verificati inainte de a arunca cu noroi in anumite persoane. Vedeti cine are 5000 lei salariu

  • Plus șpagă,plus voucher de vacanta, plus cate o fișa medicală pentru permis auto .Și daca nu dai din urechi se uită la tine cu curu’…..

  • Cu tot respectul, nu contest că există și „uscături” in rândul cadrelor medicale, dar ma revolt când aud cum suntem băgați toți în aceeași oală. Eu sunt asistent medical, practic meseria asta de 20 de ani, nu am acceptat vreodată să iau șpagă. Muncesc peste orele de program de ani de zile, FĂRĂ A FI PLĂTITĂ!!! Și nu 15-20 de minute, ci 3-4 ore peste program. Săptămânal! Am un salariu aproape decent, pe care il drămuiesc cu grijă de la o lună la alta. Mă port cu pacienții ca și cu niște prieteni, îi tratez pe toți egal, indiferent de starea mea sau de statutul unora dintre ei (ai grijă că ăsta e nu știu ce senator, sau nu știu ce prin minister!!!). Pentru mine toți sunt pacienți, care au nevoi, pentru care conteaza un zâmbet, o vorbă caldă, o glumă care îi face să râdă…și un tratament aplicat corect și la timp. Vreau să cred ca totuși, printre noi mai sunt și „oameni” ! Nu ne mai criticați pe toți laolaltă, unii dintre noi, chiar suntem dedicați profesiei! Iar în privința OAMMR-ului, din punctul meu de vedere, sunt niște căpușe ordinare, care trăiesc pe spatele nostru! Valabil și pentru sindicate, care se bat cu pumnii-n piept, de fiecare dată când se obtine câte-un drept, ca și când fără ei, am fi muritori de foame!

  • nu zău!De medici de ce nu vă luați?Și ei lucrează la stat,particular, domiciliu,gărzi…Asistentele nu au voie?Nu au familie ,nu plătesc facturi,rate?Când dați100leibpt unghii ,te superi….madam?Mai mergeți naibii de cotrofoase frustrate care nu suportați asistentele!

 13. Sa nu uitam si sindicatele , care fac jocurile medicilor si ale politrucilor din sistem …..sa nu uitam profesorii curului care si.au facut barocamere pe banii statului si care nu au vazut nici macar arestul….sistemul medical din Romania este cancerul societatii asteia …de acolo pleaca vestita spaga, de acolo pleaca mizeria umana , din sufletul unor medici retardati ,care nici acum cu salariile astea astronomice, nu vor sa renunte la vechile metehne …pana nu vom opri cancerul asta numit SISTEM medical…..pana nu vom taia , la propriu , mana nemernicilor care castiga zeci de mii de lei pe luna din salariu si sute de mii din spaga , tara asta nu se va vindeca niciodata ……

 14. Ar trebui sa ne unim toate asistentele si sa facem ceva!!!
  Sa se termine cu acest oammr pe care l platim degeaba(sau doar ca sa ne puna bete n roate nu sa ne ajute cu ceva).Eu sunt din Constanta si aici pe plan local sunt foarte aroganti si nu ne ajuta cu absolut nimic.Pt orice lamurire trebuie sa te duci la ei la sediu caci la telefon nu raspund nuciodata.Am intrebat ce se intampla cu aceste cotizatii fabuloase care se aduna si mi ai raspuns ca banii sunt in siguranta,sa stau linistita.Trebuie sa ne facem si noi auziti ca pana la urma pe banii nostri o duc ei foarte bine!!!!

 15. Începând cu anul 2020 în Spania o asistentă medicală nu poate fi responsabilă pentru mai mult de 9 pacienți pe tură. La noi sunt 40 pe tură. Faceți planul de îngrijiri, scrieți rețete și FOG, inclusiv munca de infirmier. Nu înțeleg de ce trebuie să existe pe de o parte sindicat iar pe de alta ordinul și de ce 1% din salariu cotizația.

 16. Sunt din Constanta, am inarziat cu actele si a trebuit sa dau reatestarea la care corectare era dupa ochii frumosi. Nu este corect deloc , atata timp cat ai terminat o scoala posliceala in care ti s a eliberat o diploma.

 17. Delegarea atributiilor autoritatii de stat catre OAMGMAMR, fara sa monitorizeze fiecare pas este o greseala imensa. In acest moment organismul profesional este cel care detine controlul absolut in profesia de asistent medical. Din pacate acest OAMGMAMR are autonomie financiara, dar nu este interesat de dezvoltarea profesiei de asistent medical, ci de dezvoltarea personala a presedintilor din toate filialele si a angajatilor lor. Trist este ca autoritatile competente, in speta Ministerul Sanatatii, Curtea de Conturi a Romaniei… chiar si altele … nu se sesizeaza…. Oare cati oameni mai trebuie sa moara sa inteleaga cineva ca acest OAMGMAMR nu are nimic in comun cu profesia, ci doar cu incasarea banilor, achizitionarea sediilor si a masinilor de lux si insusirea lor ca propriile proprietati! Domnilor legiuitori obligati presedintii sa-si faca publice veniturile, sunt bani proveniti de la asistenti medicali si verificati cum sunt cheltuiti!

  • Ce treaba are moartea oamenilor cu OAMMR?! Cum se dezvolta personal presedintii? Sediile le achizitioneaza pentru ei, acasa? Sau pentru membri ca sa aiba un loc decent unde sa-si rezolve problemele? Ati citit vreodata legislatia sa vedeti ca OAMMR are un audit intern si un audit extern in fiecare an? Habar nu ai ce spui tovarasul „Profesionist”! Probabil ca esti vreun frustrat care nu ai incaput la „ciolan”?!

   • Ce revoltat sunteti, domnule Tudose! De ce credeti ca ar trebui sa folositi cuvantul,, ciolan”? Aceasta inseamna ca dv. ati avut loc la acest,, ciolan”? De ce credeti ca un asistent bine pregatit, cu state vechi, ar avea frustrari din aceasta cauza? Eu cred ca frustrarea profesionistilor deriva din faptul ca, in timp ce ei muncesc la patul bolnavului, se epuizeaza fizic si emotional, au zeci de ani de munca in spate, unii, in speta, cei din OAMGMR, invart niste acte, au salarii,, babane”din banii nostri si isi plimba aroganta in niste sedii,, decente” ,asa cum spuneti, dar care frizeaza opulenta! Acest organism profesional este un organ punitiv si taie si spanzura..Are putere data prin legea de constituire asa ca, unul ca dv. poate sa vina acum si sa i se para normal sa interpeleze pe oricine in modul asta. Atat!

   • Cum se dezvolta personal presedintii ? Prin participarea la toate conferintele nationale si internationale pe banii asistentilor, doar ei, iar sediile sunt propriile lor locatii, cine are voie sa intre sau sa beneficieze de ele, un asistent medical simplu…. necajit? Auditul intern are oare vreo legatura ca este platit regeste din banii OAMGMAMR, cum nici un ministru nu are asa salariu? Auditul extern este tot la comanda si tot pe banii organizatiei, nu?
    … iar ciolanul de care amintesti domnule sau doamna Tudose presupun ca-l cunosti, daca stii ca exista…..
    Te-ai gandir care ar trebui sa fie rolul organismului profesional? Unde este dosarul de ingrijire al pacientului? Este OAMGMAMR de 18 ani, cum s-a imbunatatit calitatea ingrijirilor si activitatea profesionala al asistentului medical?
    Cum se implica ordinul in calitatea formarii asistentilor, prin participarea in comisiile de examen, unde ia cine trebuie ?
    Cine sunt formatorii programelor de perfectionare, cei mai slabi oameni din sistem, sau care nu au nimic in comun cu profesia? Sunt cursuri de specialitate, sau aceleasi la nesfarsit? Oare Ministerul Sanatatii de ce nu verifica calitatea cursurilor si competenta formatorilor?…….

 18. Si ultima ilegalitate este incasarea a 1% chiar dupa ce toate contributiile au trecut la salariati..a crescut suma contributiei la scaderea practic a venitului net!!

 19. Lasa ca stim noi cum ajungeți voi in spitale ca asistenți. Toti intrati pe pile/spagi fara sa conteze cate clase aveți. La Carol Davila lafel se procedeaza cu elevii. Deci din scoala va învață ca spaga contează, nu pacientul ?.

  • Inclusiv tu ! Păi puneți capul la contribuție : Ne e teamă să zicem că tot ce se scrie e adevarat…avem in lista de fb manageri de spital și director de îngrijiri…știi ce zic ?!

 20. Nu vor mai fi generații de asistenti cum am fost noi , de prin anul 1973,iar la sfârșit ,mi au aruncat 890 lei pensie. la contestație , după șase luni, mi au mai dat 50 lei , fara să mă vadă , de necaz am făcut diabet zaharat, m am pensionat în 2014 , pe legea lui Boc , iar cei ce s au pensionat în 2008. au pensie mai mare , de ce ? Unde i dreptatea ?

 21. Haideti dragi colegi sa-i desfiintam!Sa nu mai platim nimic si sa nu mai mergem la cursurile nesimtitilor astora ,cursuri pe care le platim tot noi!

 22. Plata cursurilor EMC la OAMGMAMR este simbolica si unele sunt chiar gratuite, vedeti taxele de la Colegiul Medicilor si de la alte organizatii profesionale. Totodata doriti sa ne intoarcem la functionarii din DSP- uri pentru a ne elibera documentele de care avem nevoie, pentru care asteptam luni de zile.
  Toate categoriile profesionale din sanatate isi gestioneaza activitatea profesionala prin organizatiile proprii la fel ca in toate statele membre UE.

  • Plata cursurilor EMC este mai mica decat la Colegiul Medicilor, dar luati in calcul si cotizatiile care sunt cel putin identice, daca nu mai mari, iar salariile medicilor sunt diferire de ale asistentilor medicali. Eu intreb retoric atunci cotizatiile pe stat de plata pentru ce sunt, daca cursuruile se platesc, chiar simbolice fiind, pentru masini de lux si salarii tot de lux?
   E adevarat ca nu dorim sa ne intoarcem la functionarii din DSP, dar care este diferenta dintre acestia si angajatii din filiale, aceeasi functionari, doar platiti de noi, asistentii medicali, grade de rudenie … ” slugile” presedintilor…..

 23. Rușine d-nelor asistente aveți salarii de occident și actul medical e la pământ ,nu răzbiți să dormiți in gardă sau să stați pe facebook. Aveți scolă făcută pe bani la fel și creditele ,cele mai multe sunteți de o prostie rară rușine aveți numai pretrnții !

  • 1.Nu toți asistenții au salariu ,,de Occident,,.In Occident,salariile sunt mult mai mari.2 In ziua de astăzi 80% din pregătirea școlară ,este pe bani.Nu e vina nimănui pentru asta.Banii nu garantează o diplomă.3.Pacientii nu își administrare streaza singuri tratamentul,nu vine Sfântu l Duh sa scrie in foi,să împartă medicamente,să împartă mâncarea ,să meargă la vizita cu Dr,s.a.m.d.Rusine pentru comentariul plin de ura.

 24. De ce numai de asistenti se vorbeste ca muncesc mult,dar noi ceilalti,ingrijitoarele,infirmierele nu muncim?De multe ori mai mult ca si ele.Dar de noi nu le pasa nimanui?Noi nu suntem obosite si epuizate?Se vede diferentele facute intre functii dupa salariile pe care le avem noi si pe care le au ele.Dar asistentele fara noi nu fac aproape nimica.

 25. Stiti ca surorile medicale nu si-au luat salariile marite de la 1 martie? Ati trimis in teritoriu,la primariile unde lucreaza si SURORI medicale angajate la dispensarele scolare o adresa privind asimilarea functiei? Mai suntem si noi,cate mai suntem! Va doare undeva! In 2019,nu voi mai plati cotizatie,credite,asigurare de malpraxis! De ce sa platesc,daca nu mi se recunoaste calificarea si sunt platita mai rau ca femeia de seviciu din primarie?

 26. Surorile medicale,de la dispensarele scolare, nu au primit marire de salariu de la 1 martie 2018.Astept sa vad ce zice OAMMR,a trimis adrese la primarii sa fie specificata asimilarea functiei? Daca tot primesc salariu mai mic decat femeia de serviciu din primarie,asteptati ca in 2019 eu sa va platesc cotizatie si cursuri,sa va aduc dovada platii asigurarii de malpraxis?

 27. Inainte de a cere măriri de salarii, mai puțină munca si alte beneficii, uitati-va si la cantitatea si calitatea muncii prestate! Atât ca medici, asistente medicale si restul personalului din spitale.
  Spitalul 1 Craiova, martie-aprilie 2019: medici care cer șpagă, trimit pacienții direct la cabinetele medicale proprii, act medical slab calitativ, asistente care nu trec pe la pacienți, nici macar sa dea medicamentele la pacienți (si nu din lipsa timpului), femeie de serviciu care spală prin saloane cu o apa asa de murdară de nu ai spala nici asfaltul pe strada (iar materialele dezifectante se iau acada), brancardieri care cer bsni sa transporte pacienti nedeplasabili etc.
  In mediul privat, pentru oricare din faptele de mai sus ai fi dat afară imediat, asa ca intai sa munciti si apoi sa mai cereți ceva!!!

 28. Stimat domni si doamne, permiteti-mi un comentariu din afara sistemului. Degeaba va lamentati unul la altul sub protectia anonimatuluo. Dupa cate vad si stiu aceasta asociatie lupta pentru interesele LOR ale structurii imbuibate, a unei clici de rubedenii de sotii si amante la un loc mergand pe priincipiul „caini latra, ursul…” De ce nu is nimeni taurul de coarne.. avem structuri ale ststului concepute sa faca lumina, avem PRESEDENTIE, avem JUSTITIE, avem AVOCATUL POPORULUI, avem CORPUL DE CONTROL AL GUVERNULUI… avem.. avem.. dar un simplu articol al CURENTULUI nu incita pe nimeni.. vorbe-n vant. E Facebook la indemana.. MOBILIZATI-VA.. nimeni dinafară nu va face nimic pentru voi.!

 29. Ca angajata la OAMGMAMR, va spun urmatoarele:
  Cel mai bine pentru noi ar fi ca OAMGMAMR sa se desfiinteze.
  Atributiile noastre ar fi preluate de DSP-uri. Cum organigrama lor nu prevede posturi pentru aceste atributii, se vor face angajari. Si va garantez ca as lua concursul indiferent de pilele contracandidatilor. Lucrand in Registrul Unic si cunoscand normele interne si legea, nu as avea nicio problema la examen.
  Si as ajunge bugetar, cu salariu mult mai mare si treaba mult mai putina.
  Noi suntem 2 angajate pe secretariat + contabila cu jumatate de norma pentru peste 5000 asistenti.
  Iar organigrama noastra spune ca ar trebui sa fim 5.
  Spuneti ca dati cotizatii mari, dar nu vedeti unde se duc banii. 25% se duc automat la centru iar ceilalti bani acopera chiria, utilitatile, consumabilele si salariile noastre.
  Lectorii primesc gramezi de bani doar pentru ca au un modul de formatori, o prezentare si niste intrebari luate de pe internet, desi de cele mai multe ori nu stau mai mult de 30 minute la un curs.
  Da, dna presedinte are aproape 100 milioane in mana. Dar ar fi avut peste 60 milioane + tichet de vacanta, spagute si alte beneficii ca o simpla asistenta, pe sectia de spital de unde a venit, cu mult mai putina bataie de cap.
  Iar salariile noastre nu se compara cu ale voastre. Avem 24 milioane in mana, fara sporuri, tichete, vouchere sau alte minuni, in conditiile in care ajungem sa lucram si 60 ore pe saptamana in perioada noiembrie-februarie (inclusiv) cand se dau avizele. Dar ni se spune ca nu mai sunt bani cand intrebam de cresterea salariilor sau angajarea de personal. Si totusi salariul este suficient cat sa nu plecam, ca se poate si mai rau. Conducerea stie asta si de aceea imparte banii la lectori si consilieri judeteni, ca ei au drept de vot si putere de convingere. Si suportam batjocura unor oameni care nu au fost in stare sa ia BAC-ul dar au ajuns asistenti si li s-a urcat la cap salariul dublu fata de al nostru, urias pentru nivelul lor profesional si uman. Nu ma intelegeti gresit, nu toti sunt asa. Sunt insa multi nesimtiti iar la finalul zilei iti aduci aminte de ei, nu de oamenii buni care au venit la tine.

  • Stimata doamna. Dacă tot lucrați la OAMMR poate reușiți sa ma lămuriți și pe mine. Va rog frumos să-mi spuneți dacă știți, dacă eu lucrez cu norma întreaga la spital, de acolo m-i se retine lunar cotizația, și mai lucrez și la un cabinet de medicina de familie, cu fracțiune de norma, sunt obligata sa plătesc cotizația și pe acest venit? Va mulțumesc frumos. O seara plăcută va doresc.

   • Buna seara,
    Platiti doar cotizatia aferenta salariului de baza de la spital.
    Se cumuleaza veniturile pentru calculul cotizatiei doar in situatia in care insumat aveti o norma intreaga sau mai putin de o norma.
    O seara placuta!

  • Din ce am citit eu, se vorbeste doar de bani… Se poate va rog un exemplu de initiativa in scopul de a dezvolta, aduce un aport asistentilor? Un exemplu de situatie din ultimii 2 ani prin care aceasta organizatie sa fi expus ceva/o initiativa (oricare ar’ fi ea), eventual puplic? si bine-nteles cu un rezultat ulterior..

 30. Am o colega asistent medical generalist care a muncit in domeniul sau in Italia 15 ani. Din motive familiare s-a decis sa se intoarca acasa si sa-si continue profesia de as.medical in Romania. Inainte de a pleca din tara lucrase la spitalul din orasul ei sectia UPU. La intoarcere OAMMGR nu i-au recunoscut continuitatea celor 15 ani de munca atestati de statul italian si colegiul asistentilor Ipasvi facand parte din statul UE, i-a suspendat autorizatia de libera practica, pe motiv ca nu are continuitate de 5 ani pe teritoriul Romaniei. Ce ziceti? Mai e de ramas in aceasta tara? Colega mea a fost constransa de a se reìntoarce pt a putea profesa.

 31. Medicii de familie au venituri substantiale/sunt publice pe site-ul CNAS, si isi platesc asistentele cu cat mai putin posibil. Oare de ce ? Sunt medici ori speculanti?

 32. Munca la medicul de familie nu necesita scoala!!! INVATATI SI TRECETI LA MUNCA IN SPITALE! SA NU AUD CA NUMAI PILELE INTRA, PT. CA NU LUATI NICI NOTA MINIMA CU CUNOSTINTELE VOASTRE!!!

  • De unde stii tu draga ca nu ia nimeni nota minima? Si atunci medicii de familie de de nu angajeza orie persoana fara calificare? Sunt proaste ca stau la voi! 80% din medicii din Romania sunt jenant de incompetenti. Mai ales medicii de famile. Asta uiti sa spui nu?

   • Probabil doamna se refera la faptul ca majoritatea asistentilor medicilor de familie fac doar munca de operator date, introducand informatiile oferite de medici in sistemul informatic.
    Citeam zilele trecuta ca la Buzau au fost scoase cateva posturi de asistent debutant la UPU, pentru care s-au inscris ~35 asistenti si niciunul nu a promovat proba scrisa (minim nota 5), pentru a se prezenta la interviu/proba practica, aceleasi posturi ramand neocupate de peste 2 ani.

  • NU STIU DACA LUCREZI IN SISTEM DAR TE ASIGUR CA LA MEDICUL DE FAMILIE ESTE UN VOLUM ENORM DE MUNCA,IAR CA SA LUCREZI ACOLO ITI SPUN EU CA AI NEVOIE DE SCOALASI TI-AS SUGERA SA NU-I SUBESTIMEZI PE CEI CARE LUCREAZA LA MF S-AR PUTEA SA FIE MULT MAI BINE PREGATITI DECAT MULTI DIN SPITAL.EU AM LUCRAT LA AMBULANTA PE POST TEMPORAR ANGAJAT IN URMA UNUI EXAMEN VENIT DE LA MEDIC DE FAMILIE BINE INTELES CA NU PREA MA INCANTA UN POST TEMPORAR DAR DIRECTOAREA DE LA AMBULANTA MI-A SUGERAT SA RAMAN CA VOR MAI FI SCOASE POSTURI DEFINITIVE CHIAR A INSISTAT SA RAMAN . DAR CAND S-AU SCOS POSTURILE DEFINITIVE SE SCHIMBASE CONDUCEREA IAR ANGALARILE ERAU DEJA FACUTE.PRIMUL LUCRU CARE MI SA SPUS A FOST TU NU POTI PARTICIPA LA CONCURS PENTRU CA AI VECHIME SI NU PUTEM SA TE PLATIM ANGAJAM DOAR DEBUTANTI, AM OBTINUT APROBAREA DSP-ULUI SA FIU PLATIT CA DEBUTANT CA SA FIU PRIMIT LA CONCURS,INITIAL S-A SPUS CA E NUMAI PROBA SCRISA SINTEZA NU TEST GRILA DAR NU S-A PUTUT FACE DEPARTAJAREA INTRE MINE SI DEBUTANTELE CARE TREBUIA SA OCUPE POSTURILE SI S-A INTRODUS INSTANTANEU O PROBA ORALA LA CARE INTRAM CITE UNUL IN SALA PE MINE M-A TINUT APROAPE O ORA IN SALA IAR DEBUTANTELE DOAR AU INTRAT SI AU IESIT.DE MENTIONAT CA DIRECTORUL INTERIMAR FACEA PARTE DI COMISIA DE EVALUARE LUCRU CARE NU CRED CA ERA TOCMAI LEGAL.LA UN MOMENTDAT A INTRAT SI FOSTA DIRECTOARE IN SALASI A ASISTAT LA CIRCUL CU PROBA ORALA LA CARE A AVUT O REACTIE LA ADRESA DIRECTORULUI INTERIMAR:BAIATUL ASTA CHIAR STIE DOMNULE DOCTOR IAR RASPUNSUL LUI A FOST DA DAR NU CUM VREAU EU .UN EXEMPU DE INTREBARE CE FACI LA UN PACIENT COMATOS SI NU ITI DAI SEAMA DACA ESTE IN HIPO SAU HIPER GLICEMIE -RAPUNSUL MEU GLUCOZA33% si 20 UNITATI DE INSULINA ,RASPUNSUL LUI A FOST NU DETERMINAM GLICEMIA IAR INTREBAREA ERA DESTUL DE CLARA CAND NU POTI SA ITI DAI SEAMA . CINE VREA SA MA CONTRAZICA LA RASPUNSUL MEU E LIBER SA O FACA DAR SA CONSULTE SI URGENTELE LUI TITIRCA. ASA CA CHESTIA CU PREGATIREA CELOR CARE VIN DE LA MF PICA . TIN SA-TI PRECIZEZ CA AM LUCRAT SI LA UPU ABIA IESIT DIN SCOALA TOT PE TEMPORAR SI M-AM DESCURCA FOARTE BINE IAR DUPA AIA M-AM DUS LA MF ( INAINTE DE UPU AM LUCRAT SI IN STOMATOLOGIE),SI AICI M-AM DESCURCAT FOARTE BINE SI SPUN DIN NOU MUNCA DE LA MF ESTE INFERNALA: CRONICI,PROGRAME DE PROFILAXIE,VACCINARI,TRIAJE IN SCOLI UNDE NU ESTE MEDIC SCOLAR PLUS CA SI AICI AI URGENTE ,PARTICIPI LA ACTUL MEDICAL LA FIECARE PACIENT INCLUSIV CE TINE DE CALCULATOR RP,BT ETC,AI TRATAMENTE DE FACUT,AI TSS-UL LUCRURI PE CARE UN ASISTENT DIN SPITAL S-AR PUTEA SA NU STIE SA LE FACA AICI NU GENERALIZEZ, IAR CHESTIA CU PILELE SA FIM SERIOSI ESTE ADEVARATA SI SE PRACTICA INCLUSIV INCLUSIV ACELE ASA ZISE ATENTII EU AM AUZIT DE SUME ASA MICUTE INTRE 3000 SI 5000 DE EURO IN FUNCTIE DE SPITAL SI SECTIE CHIAR SI 7000 IN ANUMITE LOCURI IAR DUPA O LUNA TE TRANSFERA IN ALTA PARETE SUB MOTIVUL CA NU FACI FATA SI ASA RAMANE IAR LIBER POSTUL DE 7000 DE EURO.SI NU CRED CA SUNT MINCIUNI,VAD CA MAI SUNT SI ALTI COLEGI SI COLEGE CARE SPUN ACELEASI SUME.

 33. Bună ! Soția mea a terminat anul trecut școală de asistente și momentan nu și-a găsit post de asistență deși lucrează în sistem pe post de infirmieră pentru că ” este prea bătrână , la 45 de ani și angajează doar fete tinere ” , un post de asistență este între 3000 și 5000 de euro. Nu îmi permit și nici nu vreau să dau un leu pentru angajare ! Așa că soția mea a făcut școala degeaba , iar lipsa de personal din spitale tot de aia este , nu din cauză că nu sunt asistente care să vină pe post !

  • Vino in UK! TE PRIMESC CU BRATELE DESCHISE si cu un salariu consistent. Nu te Intreaba nimeni cati ani ai! Fie vorba intre noi, asta-I discriminate pe fata, sa spui nu angajezi pe cineva ca are 45 sau 60de ani!

 34. Sunt spitale covid care au avut in ingrijire cate un pacient. Atunci nu se vaita nimeni ca sta degeaba personalul sanitar, desi era platit cu norma intreaga.

 35. Are cineva un exemplu cu o initiativa pe care a avut-o acest OAMMR in ultimii 2 ani? Prin care sa reprezinte cu ceva platitorii lor de taxe? pe langa faptul ca emit o hartie de exercitare a profesiei si pun la dispozitie cateva cursuri ‘nededicate, ca sa fie’ si nu ca sa dezvolte personalul lor… cu ce reprezinta ei acesti oameni care de fapt ii fac sa existe? Care este multumirea pe care o aduc ei acestor oameni? Cu alte cuvinte, ce da la schimb acest OAMMR…? rezultate, cu exemple, cu faptul ca muncesc in favoarea celor care-i platesc. Public!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.