Acasă Actualitate O asistentă se zbate între viaţă şi moarte din cauza epuizării şi...

O asistentă se zbate între viaţă şi moarte din cauza epuizării şi a stresului

DISTRIBUIȚI

O asistentă de la spitalul din Zimnicea se zbate între viaţă şi moarte la un spital din Bucureşti după ce i s-a făcut rău în timpul unei gărzi din cauza epuizării şi a stresului. Femeia în vârstă de 43 de ani lucra pe Secţia de Medicină Internă a Spitalului Orăşenesc Zimnicea a căzut, în timp ce se afla la muncă, marţi dimineaţă, spre finalul gărzii de noapte. Un medic ginecolog a sunat imediat la 112 iar asistenta a fost transportată la Spitalul Judeţean Alexandria.

Potrivit unor surse din spitalul de la Zimnicea, asistenta şi o altă infirmieră aveau grijă de aproximativ 50 de bolnavi.
Colegii au povestit că, pe timpul gărzii, asistenta a acuzat dureri de cap şi chiar faptul că nu mai vede cu un ochi, iar până dimineaţă prezenta semnele unui accident vascular grav.

Potrivit presei locale din Teleorman, colegele asistentei au alertat medicul de gardă de pe secţie, însă acesta nu ar fi luat-o în seamă.

În aceeaşi dimineaţă, asistenta Carmen Vătafu a fost transferată la Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare Bucureşti. Din nefericire, potrivit unor surse apropiate familiei, femeia e ținută în viață de aparate.

UPDATE 01.11.2018 Asistenții medicali se prăbușesc epuizați dar șefii OAMGMAMR tac îmbuibați cu salariile uriașe încasate din taxa procentuală aplicată veniturilor membrilor

9 COMENTARII

  1. Cum au alertat medicul si acesta nu le- a luat in seama???
    Oare asistentele sunt niste roboti, nu sunt tot oameni?? Aloo domnilor dr. noi cand ne imbolnavim, nu avem boli banale ci din cele care ne pun viata in pericol sau ne trimit direct pe lumea cealalta, exact ca si dv. Si tot din cauza consumului nervos, a suprasolicitarii fizice si psihice. Burn-out-ul este o realitate pe care toti prefera sa o ignore..Trist😢😢

  2. Imi pare rău de tot ce se intâmplă… Dar trebuie să subliniez că infirmierele nu sunt femei de serviciu… Muncesc cot la cot fizic cu asistentul, nu fac hârtii, dar ele scot branule, dau medicamente pacienților, aduc medicamente din farmacie, duc analize, duc pacienți la controale medicale, ele văd primele dacă un pacient are febră, tensiune, ele fac clisme, fac resuscitare. Nu mai zic de cosmetizat-dușuri, despăduchit, tuns, tăiat unghii, schimbat pampers, hidratat, alimentat… Și salariu de 2000 de lei, cu sâmbete, duminici, nopți, sărbători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.