Acasă Politic Moțiunea împotriva lui Tudorel Toader a fost respinsă

Moțiunea împotriva lui Tudorel Toader a fost respinsă

DISTRIBUIȚI

UPDATE ora 12.29: Moțiunea a fost respinsă.S-au înregistrat 171 de voturi ”împotrivă”, 99 de voturi ”pentru” și 5 abțineri.

Surse din PSD ne-au declarat în jurul orei 11.00 că deputații PSD ar vota pentru demiterea lui Tudorel Toader, iar ministrul vrea să-și dea demisia. În locul lui PSD ar vrea să o numească interimar pe Carmen Dan dar decizia aparține președintelui Iohannis. Ulterior, Dragnea ar vrea să-l propună pe Florin Iordache și cum președintele Iohannis are voie să refuze o singură dată nominalizarea, conform unei decizii a CCR de când Traian Băsescu a refuzat învestirea Noricăi Nicolai, Eugen Nicolicea ar urma să devină ministrul Justiției.
Astăzi la prima oră, Toader urma să prezinte documentul din dosarul de candidat al lui Augustin Lazăr dar ministrul nu a făcut-o, ori din cauză că s-a supărat că moțiunea împotriva sa ar putea trece ori pentru că pur și simplu a mințit în „ievaluarea” procurorului general.

Nu e prima oară când Tudorel Toader minte. Prima oară a fost demascat de jurnaliștii Curentul că a mințit în CV și a doua oară de Uniunea Națională a Judecătorilor care a aratat printr-un comunicat că Ministrul justiției a dezinformat cu privire la demersurile legale privind arhiva SIPA.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este dreptul opoziției de a depune o moțiune, însă este obligația majorității să voteze împotrivă. Pe de altă parte, Liviu Dragnea susține că nu le-a dat sfaturi social-democraților despre cum să voteze.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.