Home Social Atenție! Fumătorii pasivi inhalează 7000 de chimicale fără să vrea!

Atenție! Fumătorii pasivi inhalează 7000 de chimicale fără să vrea!

DISTRIBUIŢI

Fumatul pasiv este la fel de nociv ca şi fumatul propriu-zis. Cercetătorii au realizat un infografic cu substanţele chimice pe care le inhalează fără să vrea cei care stau în preajma fumătorilor iar descoperirile au fost șocante. Nu mai puțin de 7000 de chimicale ajung în organismul fumătorilor pasivi.
Sute din aceste chimicale sunt toxice, susţine American Cancer Society, iar 70 sunt considerate cancerigene, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, conform descopera.ro. Din anul 1965, aproximativ 2,5 milioane de nefumători au murit din cauza fumatului pasiv, iar alte câteva mii s-au îmbolnăvit grav din această cauză. Pe lângă bolile de inimă şi cancer, fumatul pasiv creşte riscul de diabet, astm, iar în cazul copiilor poate duce la agresivitate şi comportament antisocial, care se manifestă semnificativ odată cu înaintarea în vârstă.
Din fericire, expunerea la fumatul pasiv a scăzut mult în ultimii ani, de la 88 la sută la 40 la sută, ceea ce arată că oamenii au înţeles riscul mare pe care îl presupune acest obicei. Printre aceste chimicale se numără amoniacul, formaldehida, benzenul, arsenicul, dar şi cadmiu şi poloniu-210. Riscurile sunt subtanțiale pentru cei care decid să inhaleze cu bună știință aceste chimicale, pentru a își satisface dependența de nicotină. 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.