Home Social Patru zone din România, promovate cu produse culinare la Festivalul regiunilor de...

Patru zone din România, promovate cu produse culinare la Festivalul regiunilor de la Bruxelles

DISTRIBUIŢI

Patru zone din România, respectiv regiunea Nord-Est, judeţele Dâmboviţa şi Harghita, dar şi municipiul Arad, au fost promovate în cadrul Festivalului regiunilor şi oraşelor europene, care s-a desfăşurat, sâmbătă, la Bruxelles, mulţi dintre vizitatori fiind atraşi de produsele culinare româneşti.

La sediul Comitetului Regiunilor din Bruxelles a avut loc Ziua porţilor deschise, fiind organizată o expoziţie la care au fost invitate să participe mai multe regiuni şi oraşe din Europa. Manifestarea, care este adresată publicului larg, vizează celebrarea a 20 de ani de activitate a Comitetului Regiunilor şi include Festivalul regiunilor şi oraşelor europene, ce reuneşte standuri de prezentare şi promovare amenajate de 36 de comunităţi locale din Uniunea Europeană. România a fost reprezentată de regiunea Nord-Est, judeţele Dâmboviţa şi Harghita, precum şi de municipiul Arad. În timp ce marea majoritate a participanţilor s-au promovat cu broşuri, imagini cu zone turistice şi filmuleţe de prezentare, standurile româneşti au fost printre puţinele care au expus şi produse culinare tradiţionale, oferindu-le vizitatorilor ocazia să guste din acestea. Astfel, standurile româneşti au devenit atracţii principale ale expoziţiei, la care au participat câteva mii de vizitatori. „Pâinea are un gust care îmi aduce aminte de copilărie, de casa bunicilor. Şi brânza are o aromă specială, e greu să găseşti aşa ceva în magazine”, a spus un localnic din Bruxelles, care a vizitat standul Aradului. Dulciurile au atras numeroşi vizitatori şi la standul regiunii Nord-Est, unde s-au oferit gratuit şi materiale promoţionale, precum stick-uri USB sau magneţi. „Vizitatorii sunt foarte curioşi să guste, mai ales că avem multe dulciuri. Am mai constatat că sunt foarte interesaţi de cum pot ajunge la noi, de aeroporturile şi legăturile aeriene din regiune, de turismul montan sau de aventură. Au întrebat de viaţa din satele noastre, le-au plăcut casele ţărăneşti vechi”, a declarat Roxana Mocanu, reprezentant al regiunii Nord-Est. Pe lângă cozonaci, covrigi, brânză şi ţuică, judeţul Dâmboviţa a promovat Sfinxul, Babele, zona Curţii Domneşti de la Târgovişte, o rezervaţie de zimbri, dar şi mitul lui Dracula. „Vlad Ţepeş le-a stârnit interesul vizitatorilor, dar şi peisajele dâmboviţene”, a spus reprezentanta judeţului, Oana Ivanov. Participanţii din Harghita s-au promovat atât cu produse culinare, cât şi cu costume populare, iar cei din Arad au folosit evenimentul pentru a promova candidatura oraşului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. „Avem un mesaj foarte clar, acela al candidaturii pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Standul are un mini-studio foto, în care vizitatorii sunt invitaţi să se fotografieze în diverse ipostaze. Cu ajutorul tehnicii digitale, turiştii sunt proiectaţi pe străzile Aradului. Astfel, pot păstra o amintire mai concretă a vizitei virtuale în oraşul nostru”, a declarat Cătălin Lazurca, reprezentant al municipiului Arad.

Printre puţinii participanţi care au avut gustări pentru vizitatori se numără cei din regiunea Valencia, care îşi promovează portocalele şi oferă sucuri naturale, în timp ce regiunea spaniolă Extremadura şi-a prezentat soiurile de măsline pe care le cultivă.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.