Acasă Social Atenție! Încălcarea Codului rutier te poate băga la pușcărie pe ani mulți

Atenție! Încălcarea Codului rutier te poate băga la pușcărie pe ani mulți

DISTRIBUIȚI

În ultimii ani, șoferii s-au obișnuit încă de la cazurile soției lui Adrian Păunescu și Șerban Huidu că pentru încălcarea Codului rutier nu faci pușcărie chiar dacă ucizi „din greșeală” câte trei oameni deodată. Iată că autoritățile au schimbat abordarea: judecătorii nu mai suspendă executarea pedepselor iar polițiștii te rețin pentru o „banală” conducere fără permis și refuz de prelevare de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Astfel, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui bărbat de 38 de ani din municipiul Tulcea, cercetat sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul rutier și care urmează a fi prezentat Judecătoriei Tulcea cu propunere de arestare preventivă.
Bărbatul a fost depistat de polițiști în ziua de 29 aprilie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Tulcea, având dreptul de a conduce retras (pedeapsă până la 3 ani) și a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei (pedeapsă până la 5 ani).

Nu uitați cazul șoferului care a tras brusc de volan pe șosea (vezi video mai jos) și care zace în arest preventiv de mai multe luni pentru tentativă de omor calificat. E adevărat că nu există un articol din codul rutier care să spună „tragerea bruscă de volan pe șosea constituie infracțiune și se pedepsește cu X ani de închisoare” de aceea, polițiștii, procurorii și judecătorii de drepturi și libertăți au considerat că fapta se încadrează la tentativă de omor calificat pedepsită cu până la 12 ani de închisoare.
Cazul a fost cercetat de poliție după jumătate de an de la filmare după ce jurnaliștii Antenelor au prezentat filmarea la mai multe buletine de știri iar șoferul a fost identificat în persoana lui Iulian Serban Sanducu, controlor de trafic aerian. Atenție, cei doi șoferi nu se cunoșteau și pare incredibil că individul care în viața de zi cu zi dirjează zborul avioanelor s-a hotărât brusc în trafic să ucidă ocupanții unei mașini dar nu-i iese!

Iată cum au interpretat procurorii incidentul, potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei: „la data de 4 iulie, în jurul orelor 10,15, în timp ce conducea un autoturism marca VW Touareg pe șoseaua București-Ploiești, în zona Fântânii Miorița, pe sensul de ieșire din București, în condițiile unui trafic intens, Iulian Șerban Sănducu a avut un comportament șicanator și agresiv față de un alt participant la trafic — persoana vătămată C.F., aflat într-un autoturism marca Dacia Logan împreună cu părinții săi. Procurorii arată că, în momentul în care a ajuns paralel cu Dacia Logan, circulând cu o viteză de aproximativ 89 km/h, Iulian Șerban Sănducu a frânat brusc și a virat violent în direcția autoturismului Dacia, intrând în coliziune cu acesta în mod intenționat. Ca urmare a impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta, acroșând în traiectoria sa un alt autoturism care circulă pe banda unu, apoi a traversat trotuarul, trecând la foarte mică distanță de un pieton (persoana vătămată B.C.I.), a escaladat rampa de pământ ce acoperă baza piciorului podului feroviar din zonă, rămânând suspendat în imediata apropiere a acestuia. „Prin acțiunea violentă descrisă mai sus, comisă pe șos. București-Ploiești, în prezența a numeroși participanți la trafic, incidentul fiind totodată amplu relatat în presă, au fost tulburate ordinea și liniștea publică, aducându-se astfel o atingere relațiilor referitoare la conviețuirea socială. Facem precizarea că prezența cauză penală are la bază sesizarea din oficiu a Parchetului de pe lângă Tribunalul București ca urmare a postării pe internet, la data de 23.09.2015, a înregistrării video a incidentului descris anterior”, declară procurorii.

{youtube}aCVFfUvYCOc{/youtube}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.