Acasă Politic Dacian Cioloș anunță revoluția sistemului de sănătate pe bază de consultanți

Dacian Cioloș anunță revoluția sistemului de sănătate pe bază de consultanți

DISTRIBUIȚI

Premierul Dacian Cioloș a anunțat că săptămâna viitoare își va forma un grup de oameni care cunosc bine sistemul de sănătate, pentru a avea o înțelegere cât mai precisă a ceea ce se poate face în șase luni în acest domeniu. Premierul participă la a IV-a ediție a forumului de dezbateri Eurosfat și a răspuns astfel unei întrebări despre situația din sănătate, adresată de un jurnalist.

„Am intenția chiar de săptămâna viitoare să-mi formez un grup de oameni care cunosc bine sistemul, unii din sistem, alții din afara sistemului pentru a avea o înțelegere cât mai precisă a ceea ce se poate face în șase luni și voi face lucrul ăsta”, a spus Dacian Cioloș.

„Sunt lucruri care vin din spate, lucruri care arată disfuncţionalităţi din sistemul sanitar. În ultimii 6 ani am avut cel puţin 10 miniştri. Pe mine mă interesează să clarificăm problema legată de dezinfectanţi. Trebuie să facem asta respectând legislația. Nu mă mulţumește legislatia. O să o modificăm. Avem probleme şi cu responsabilizarea managerilor pentru deciziile pe care le iau. Am cerut ministerului măsuri pe termen scurt. Înţeleg foarte bine îngrijorările oamenilor. Avem nevoie să ne aşezăm pentru a putea lua deciziile. Vreau să-i asigur pe toţi că nu o să ascundem nimic, o să-mi folosesc următoarele 6 luni pentru a lua măsuri”, precizând totodată că „nu exclud nicio măsură, dar în acest moment nu cred că schimbări de oameni pot rezolva problemele sistemice. Dacă va fi cazul, vom lua şi astfel de măsuri”.

„Pe mine mă interesează să găsim soluții la problema care s-a iscat, să clarificăm de fapt lucrurile acolo, legat de acești dezinfectanți. Trebuie să facem acest lucru respectând legislația și v-am spus — nu mă mulțumește legislația, pentru că de multe ori nu ne lasă să facem lucrurile până la capăt. O să modificăm legislația, dacă va fi cazul. V-am dat exemplu cu acest institut de cercetare care ar putea să facă testări în România și care nu e acreditat. O să facem acea acreditare rapid, dar până atunci facem oricum testele. Avem probleme și legat de responsabilitatea și responsabilizarea managerilor de spitale, legat de deciziile pe care le iau. Am cerut ministerului măsuri pe termen scurt, am trimis și Corpul meu de control pentru a clarifica mai rapid lucrurile și pentru a putea lua decizii cât mai repede”, a precizat prim-ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.