Acasă Social Bataie cu flori la Sosea

Bataie cu flori la Sosea

DISTRIBUIȚI

Cateva mii de bucuresteni s-au -batut- cu flori ieri, reluand vechiul obicei din perioada interbelica, la debutul Paradei Bucuresti 2001, ce a pornit de la Arcul de Triumf pe un traseu care s-a incheiat in Piata Constitutiei. Aproximativ 40.000 de garoafe au fost impartite inainte de parada de baietii de la Axxa si de organizatori, impreuna cu -instructiunile- de rigoare: florile nu se daruiesc, ci se arunca spre cei care defileaza. Doar concurentii de la Mirii Anului au primit flori. Cele 30 de perechi au prezentat cosurile cu flori primite, castigatori fiind declarati cei care au avut cele mai multe garoafe.

Parada a fost deschisa de Teatrul Masca, dupa un spectacol cu marionete uriase in costume populare in fata Arcului de Triumf. Au urmat zece masini de epoca ale Clubului Retromobil, Fanfara Regimentului de garda si patru calareti care escortau o caleasca. 30 de rosiori – fete de la Colegiul National de Majorete, au marsaluit precum o faceau pe vremuri cei pe care incercau sa-i reprezinte.

Cativa elevi ai unor licee bucurestene au urmat parada costumati in uniformele institutiei lor. Desfasurat pe cateva sute de metri sirul celor care defilau era inchis de cativa ciclisti si de nelipsita -testoasa- a fortelor de ordine.

Bucurestenii au primit entuziasmati parada – mai ales ca multi dintre ei au plecat acasa cu zeci de garoafe – si au trecut peste micile probleme organizatorice: intarzierea cu aproape o ora si prezenta -artistica- exact pe mijlocul soselei a celor care coordonau, cu statii mobile, desfasurarea de forte. Parada s-a inscris in cadrul Festivalului Bucuresti 2001.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.