Acasă Social Canicula nu i-a oprit pe credincioși să asiste la slujbele de Sf?â?Ñnta...

Canicula nu i-a oprit pe credincioși să asiste la slujbele de Sf?â?Ñnta Maria Mare

DISTRIBUIȚI

Zeci de mii de credincioși au luat cu asalt mănăstirile pentru a asista la slujbele oficiate cu ocazia zilei de Sfånta Maria Mare. Patriarhul Daniel a fost prezent la Mănăstirea Putna, unde a anunțat, în fața a peste 10.000 de pelerini, că biserica mănăstirii va avea un al doilea hram, pe långă cel istoric din 15 august, în 2 iulie, cånd este pomenit Sfåntul Voievod Ștefan cel Mare. Acesta a reamintit că în 1992 Sfåntul Sinod al BOR l-a trecut pe Ștefan cel Mare în råndul sfinților, s-a constatat că foarte mulți credincioși vin la Mănăstirea Putna în data de 2 iulie, zi în care este pomenit Ștefan cel Mare, astfel că s-a decis să fie adăugat cel de-al doilea hram al bisericii.
Patriarhul Daniel a vorbit și despre importanța praznicului Adormirii Maicii Domnului. „Maica Domnului este ajutătoare în diverse încercări și este de ajutor într-o lume din ce în ce mai secularizată, învrăjbită și dezorientată“, a spus acesta.
La Mănăstirea Nicula, din județul Cluj, au fost prezenți peste 60.000 de pelerini. Preoții au pregătit pentru credincioși peste 25.000 de porții de sarmale de post și zeci de mii de felii de cozonac. Episcopul vicar al Mitropoliei Clujului, Irineu Bistrițeanul, a spus că „trăim o epocă de perversiuni în masă, cånd mulți se îndepărtează de Dumnezeu devenind victime ale satanismului, ateismului, magiei și vrăjitoriei. Nenumărată este armata celor care trăiesc în întunericul refuzului de Dumnezeu“. Zeci de credincioși, aflați încă de vineri la Mănăstirea Nicula, au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea echipajelor de ambulanță. Oamenii au venit încă de vineri pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Såmbătă seara, mii de credincioși au refăcut la Mănăstirea Hodoș-Bodrog din județul Arad Drumul Crucii. Pelerinii au parcurs un traseu de aproximativ 4 kilometri, alături de preoți. Mulți dintre ei au rămas la mănăstire în cursul nopții de såmbătă spre duminică și au participat la slujbele care s-au oficiat cu prilejul hramului mănăstirii. Ieri, la împlinirea a zece ani de cånd sanctuarul de la Cacica a fost ridicat la rangul de Basillica Minor de către Papa Ioan Paul al-II-lea, a fost dezvelită statuia fostului suveran pontif din piațeta amenajată în fața Bisericii Romano-Catolice din Cacica. În apropierea Mănăstirii Curtea de Argeș, în așteptarea slujbei de dimineață, cåteva „personaje“ care nu aveau de-a face nimic cu credința au încins grătarele, au ascultat manele și au dansat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.