Acasă Social Capitala continua -decoratiunile- cu gropi

Capitala continua -decoratiunile- cu gropi

DISTRIBUIȚI

Soarta trista a strazilor bucurestene a ajuns chiar mai dezbatuta decat aceea a… fotbalului romanesc. Si nu este nici o exagerare. Cel mai adesea, atmosfera din tribunele stadioanelor se -comprima- in interiorul autoturismelor. Nu exista sofer, fie el profesionist sau amator, care sa nu fi -atentat-, printre dinti, la arborele genealogic al alesilor locali, de fiecare data cand sare cu masina dintr-o groapa in alta. Caci asta au devenit, de fapt, drumurile Capitalei, o retea alcatuita din milioane de gropi unite intre ele.

Nici cerul nu mai suporta administratia locala

In -ajutorul- administratiilor locale a sarit si vremea, imensele cratere din asfalt fiind acum pline cu apa. Apa de ploaie, asemanatoare compozitiei folosite in majoritatea locurilor unde s-a astupat cate o gaura.

Desi a debutat cu trei saptamani in urma, asa-zisa asfaltare inainteaza cu multe poticneli. Vremea rea este de vina! In ultimul week-end, primarul general, Traian Basescu, a trecut la inspectarea strazilor. Probabil ca pana acum nu s-a stiut ca acestea sunt, pur si simplu, distruse. Si nu de ieri, de azi. Dar, ascultandu-i pe optimisti, mai bine mai tarziu decat niciodata… Vina exclusiva – daca ar fi sa dam crezare autoritatilor – revine… frigului si ploilor neobisnuite pentru aceasta perioada calendaristica. Asa ca aceia care isi rup masinile in craterele de pe strazi pot actiona cu toata convingerea, in instanta, vremea… Chiar daca primarul general, consilierii municipali si edilii de sector au ajuns la un consens si si-au impartit strazile si atributiile.

Daca sambata, chipurile, pe strazi au fost scosi aproximativ 5.000 de muncitori, duminica s-a ordonat -la loc comanda-, din cauza timpului nefavorabil. Si tocmai cand edilii promisesera ca se va lucra in special la sfarsit de saptamana si noaptea! Peste cateva zile vor incepe caldurile si daca pana acum muncitorii acuzau ca le ingheata mainile pe tarnacoape, atunci ei vor protesta fata de caldura excesiva… Si la umbra, sprijiniti de lopeti, vor discuta despre cum vecinul lor si-a rupt lonjeronul intr-o groapa, blestemandu-i pe aia care tot promit ca se repara carosabilul.

Nici macar primarul general al Capitalei, Traian Basescu, nu mai -clocoteste- de optimism. El a declarat ca abia peste cinci ani vom scapa de gropile din Bucuresti. Cert este, deocamdata, ca pana atunci vom avea modernizata si calea de rulare a tramvaiului 32. Dupa modelul metroului usor 41, model care nu va fi uitat usor de catre cetatenii carora accesul in zona respectiva le-a fost aproape imposibil vreme de luni si luni de zile…

In vara am putea avea primele semne -de bine-

O veste buna tot s-ar mai gasi. Edilul-sef a spus ca se intentioneaza largirea strazilor pe traseul liniei metroului usor 41. Singura portiune la care nu se va umbla este cea dintre Casa Presei Libere si Bdul Marasti, unde o asemenea activitate ar presupune taierea copacilor.

Banii pentru asfaltarea strazilor provin de la bugetul local si de la Banca Europeana de Investitii. Societatea Strabag va lucra la strazile cuprinse in -pachetul 1- – arterele Bdul Al. I. Cuza, Str. Gara Catelu, Poligrafiei, M. Eminescu, Banu Manta, Antiaeriana. Lucrarile, care se vor executa fara inchiderea circulatiei, vor cuprinde si repararea trotuarelor si a bordurilor. Costurile estimative sunt de aproximativ 2,8 milioane de euro, finalizarea investitiilor fiind programata pentru inceputul lunii august.

In al doilea pachet de strazi sunt incluse arterele de-a lungul liniei 41. Traficul rutier a fost deja inchis pe anumite portiuni de drum – sensul dintre Sofitel spre Casin, precum si tronsonul dintre cartierul Crangasi si Podul Ciurel. Si aceasta lucrare care face parte din proiectul finantat de BEI are ca termen de finalizare sfarsitul acestei veri. Potrivit lui Basescu, in urmatoarea perioada, traficul de-a lungul liniei 41 va fi inchis si pe alte portiuni. Tot pe finantare externa, in afara liniei de tramvai 32 vor mai fi reparate si alte strazi importante ale Capitalei – Calea Grivitei, Ion Mihalache, Bdul Ghencea, Calea Plevnei, Dudesti, Giulesti, Sos. Vitan Barzesti etc.

Noul Cod al muncii nu ia in calcul si craterele din drum

Dar la unele probleme – nepasarea, delasarea, vremea -, tot mai des intalnite in ultima perioada, se mai adauga si un nou element in calea -fericirii- bucurestenilor: faptul ca societatile de drumari pot lucra, conform noului Cod al muncii, numai pana sambata, contrazicand astfel spusele edililor, cum ca la sfarsit de saptamana se va munci -aprig-. In prezent, toate elementele necesare demararii unor ample lucrari de refacere a carosabilului par a fi indeplinite. Bani exista, strazile au fost impartite intre municipalitate si sectoare, delimitarea fiind de aceasta data precisa, mai mult – vointa politica a fost exprimata in nenumarate randuri… Ramane ca pana in vara, cand se asteapta primele… semne de covor asfaltic, sa mai avem ceva rabdare. Pana atunci, atentie la gropile din carosabil, pline cu apa, care au devenit adevarate capcane pentru soferii bucuresteni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.