Acasă Social Casele de asigurari de sanatate au intrat in legalitate

Casele de asigurari de sanatate au intrat in legalitate

DISTRIBUIȚI

Primele uriase acordate functionarilor din asigurarile de sanatate au devenit de domeniul trecutului o data cu inlaturarea consiliilor de administratie din pesajul executiv al institutiilor. Atestarea pe post a directorilor generali prin concurs era ultima restanta a oficialilor CNAS pentru intrarea in legalitate a caselor judetene.

-Conform legislatiei in vigoare si a noului statut, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, impreuna cu Agentia Nationala a Functionarilor Publici, a organizat in cursul lunii iulie concursuri de atestare pe post a directorilor generali si a functionarilor publici care ocupa functii de conducere in cadrul CNAS si caselor de asigurari judetene. In acest scop, printr-un ordin al presedintelui CNAS, a fost constituita o comisie de atestare condusa de directorul general al CNAS-, precizeaza un comunicat al Casei.

Examenele de atestare, departe de a fi o simpla formalitate, au constituit o actiune care a scos in evidenta gradul de pregatire a aspirantilor la functiile publice respective.

Astfel, in urma concursului, 31 de persoane au fost atestate in functii publice. Pentru casele de asigurari din Bacau, Bihor, Braila, Giurgiu si Salaj, examenul de atestare in functia de director general se va organiza dupa expirarea perioadei de proba, in jurul datei de 22 august. In cazul caselor din Cluj, Dambovita, Sibiu, Satu Mare, Valcea si Calarasi, unde functia de director general nu fost inca ocupata, CNAS are in vedere organizarea, conform legislatiei in vigoare, a unui nou concurs, la o data care va fi anuntata public.

O faza la fel de importanta a constituit-o si atestarea pe post a functionarilor publici din reteaua asigurarilor de sanatate. Din totalul de 465 de candidati prezenti, au fost declarate admise 448 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.