Acasă Social CCR: legea care oferă spor COVID profesorilor încalcă Constituția

CCR: legea care oferă spor COVID profesorilor încalcă Constituția

DISTRIBUIȚI

Decizie de ultimă oră a Curții Constituționale a României. Legea prin care profesorii ar urma să primească spor de coronavirus este neconstituțională. CCR avertizează că legea încalcă articolul 16 din Constituție, care spune:

Art. 16 – Egalitatea în drepturi
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
Art. 16 – Egalitatea în drepturi
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

Sesizarea a fost transmisă Curţii Constituţionale de parlamentari de la PNL, transmite Agerpres.

„Începând cu anul şcolar/universitar 2020/2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, precum şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior beneficiază de un stimulent de risc după cum urmează: a) în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru personalul didactic; b) în cuantum de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic. Stimulentul de risc se acordă pe durata desfăşurării cursurilor aferente anului şcolar/universitar pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă, proporţional cu timpul în care persoanele din categoriile prevăzute îşi desfăşoară fizic activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ în prezenţa antepreşcolarilor/preşcolarilor/elevilor/studenţilor”, prevedea actul normativ.

 

3 COMENTARII

  1. Nu sunt si ei „egali in fata legii, fara privilegii, fara discriminari”? Ei sunt „primii intre egali”?

  2. Orice leje care ofera vreun spor profesorilor incalca constitutia ! Doar militienii, jandarmii si cei din SRl pot primi constitutional orice spor posibil !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.