Acasă Social Cernavoda – in carantina totala din cauza gripei aviare

Cernavoda – in carantina totala din cauza gripei aviare

DISTRIBUIȚI

Testele rapide efectuate asupra cadavrelor gainilor gasite moarte, cu o zi in urma, in curtea unui localnic din orasul constantean Cernavoda au indicat prezenta virusului gripei aviare la cinci dintre acestea, orasul urmand sa intre, de luni dimineata, in carantina totala.

Astfel, Cernavoda, cu o populatie de aproape 20.000 de locuitori, va fi primul oras din tara care va intra in carantina totala din cauza gripei aviare, aseara fiind asteptata confirmarea prezentei virusului la probele trimise in cursul diminetii la Laboratorul National de Referinta al ANSV, a declarat, ieri, Gheorghe Dinca, director adjunct al Directiei Sanitar Veterinare Constanta, transmite corespondentul Mediafax.

Autoritatile constantene au intrat sambata in alerta, dupa ce un localnic din Cernavoda care locuieste in centrul orasului a anuntat ca i-au murit pasarile din curte. Directorul adjunct al DSV Constanta, dr Gheorghe Dinca, a afirmat ca s-a constatat ca in gospodaria Darasidei Lazarescu au fost gasite 30 de pasari, dintre care 12 erau deja moarte, iar alte 18 erau pe moarte, avand semne clinice evidente de boala.

In urma efectuarii testelor rapide examinate in laborator, rezultatele au indicat prezenta virusului gripei aviare la cinci dintre cadavre.

Inca de sambata seara au fost instalate filtre de dezinfectie la intrarile si iesirile din oras, iar astazi, patru echipe special desemnate incep sacrificarea celor 13.500 de pasari, in cele 1.276 de gospodarii, operatiunea urmand sa se incheie maine seara, cel tarziu miercuri dimineata, a mai spus Gheorghe Dinca.

Activitatea Centralei Nucleare de la Cernavoda nu va fi afectata, localnicii din Cernavoda urmand sa mearga normal la lucru. Navetistii din Fetesti, Medgidia, Constanta si din alte zone apropiate, a caror prezenta este indispensabila pentru functionarea Centralei (personalul critic), vor putea fi cazati in campusul din incinta CNE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.