Acasă Social Cinci membri ai Consiliului de Administraţie al TVR cer Parlamentului revocarea PDG...

Cinci membri ai Consiliului de Administraţie al TVR cer Parlamentului revocarea PDG Doina Gradea

DISTRIBUIȚI

Cinci din cei doisprezece membri ai Consiliului de Administraţie al TVR cer Parlamentului revocarea PDG Doina Gradea, deoarece „instituţia nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”.

Argumentele acestora, expuse în urma şedinţei care a avut loc în data de 29 iulie, nu stau în picioare. Iată de ce:

* „Situaţia deplorabilă în care se află televiziunea naţională după mai mult de jumătate din mandatul acordat de Parlament actualului PDG, aşa cum este reflectată de audienţele TVR.”

Situaţia deplorabilă despre care vorbesc cei cinci, nu este a actualului PDG. Cât despre rating, dacă i-ar fi interesat soarta TVR, a audienţei şi a programelor, aceşti cinci membri ai C.A. ar fi venit cu un proiect sau cu o strategie alternativă, conform misiunii pe care şi-au asumat-o. Sau ar fi votat pro sau contra unor proiecte sau strategii. Dar ei nu au făcut nici una, nici alta, niciodată. Ocazie cu care le reamintim că un Consiliu de Administraţie este un organism colectiv de conducere care funcţionează prin vot.

* „Semnatarii scrisorii deschise îi cer doamnei Gradea (…) să permită astfel alegerea unui alt Preşedinte Director General din cadrul actualului CA.”

Nu ar fi prima dată când se cere asta fără temei, fără argumente. Dar una e să ceri, şi alta e să îţi controlezi limbajul şi să ai proprietatea termenilor; de pildă adresarea cu „tovarăşa Gradea” şi „bolşevica Gradea” reprezintă, oare, un bun început de dialog între părţi? Apoi, cum poţi acorda credit cuiva care cere o demisie dar care are o moralitate discutabilă, împăunându-se cu două doctorate, unul declarat plagiat, altul suspect de a fi plagiat?

Sau ce poţi spune în situaţii în care anumiţi membri fac confuzii grave între ce presupune administraţie şi ce este managementul – probabil de aici şi dorinţa de a impune măsuri fără cunoaşterea şi respectarea legii.

* „Doina Gradea poartă în întregime responsabilitatea situaţiei actuale a TVR, iar problemele de management din mandatul acesteia sunt de notorietate.”

Dincolo de scandalurile în interes propriu şi mai presus de neîmplinirile unora, ale căror visuri sunt bântuite de ocuparea fotoliului de Preşedinte Director General, stau rezultatele financiare ale celor trei ani de mandat al PDG actual. Care sunt pe plus.

În aceşti trei ani de mandat s-a făcut profit.

* „Semnatarii scrisorii deschise îi cer doamnei Gradea să pună binele instituţiei mai presus de binele personal (…)”.

Reamintim că cei cinci membri CA, semnatarii acestei scrisori deschise, au făcut parte din grupurile de lucru constituite pentru teme importante cum ar fi grădiniţa pt angajaţii SRTV, sau noua organigramă, şi nu au participat la ele. Nu au venit la şedinţe. Poate că acesta este un moment bun ca salariaţii TVR şi opinia publică să ştie lucrurile astea.

* „Sperăm că solicitarea noastră va fi analizată cu responsabilitatea cuvenită de membrii Parlamentului României, singurii care o pot revoca din funcţie pe doamna Doina Gradea pentru faptul că Televiziunea Naţională, () nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică prevăzută de lege, ceea ce este extrem de grav având în vedere pandemia Covid, (…) „, spun Monica Ghiurco, Sorin Ilieşiu, Dan Lazea, Cristian Petcu, Karen Sebesi, în încheierea scrisorii.

Nu vrem să încheiem nici noi această înştiinţare arătându-vă felul în care doi dintre semnatari, membri CA al TVR, Sorin Ilieşiu şi Cristian Petcu, înţeleg şi respectă prevederile legale referitoare la Covid-19. Se poate lesne vedea cum domniile lor, în ciuda şi dispreţul avertismentelor repetate, stau fără mască într-un spaţiu interior, în condiţiile în care creşte alarmant numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus iar Managementul TVR continuă să adopte măsuri de protecţie pentru salariaţii instituţiei.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.