Acasă Social CNAS ameninta farmaciile cu rezilierea contractelor

CNAS ameninta farmaciile cu rezilierea contractelor

DISTRIBUIȚI

Directorul general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Celea, a declarat ca farmaciile care si-au incasat sumele restante din anul 2002 si nu elibereaza medicamente compensate si gratuite vor fi eliminate din sistem prin rezilierea contractelor de catre casele de asigurari. Conform acelorasi declaratii, CNAS doreste sa acrediteze un lant de farmacii pentru a prelua activitatea unitatilor ce vor fi scoase din sistem.

Motivul real pentru care farmaciile nu pot elibera in prezent medicamente compensate si gratuite este acela ca, potrivit Legii 500/2002, casele de asigurari de sanatate nu pot anagaja cheltuieli peste limitele aprobate prin buget.

Marea majoritate a farmaciilor si-au depasit deja bugetele alocate pentru anul 2003, iar casele de asigurari nu accepta spre decontare retete peste aceste plafoane. Casele de asigurari sunt cele care au somat farmaciile sa nu mai elibereze medicamente. Achitarea sumelor restante din anul 2002 nu schimba cu nimic situatia.

-Declaratia domnului Celea este o amenintare fara baza legala adresata farmaciilor, parteneri contractuali in sistemul asigurarilor de sanatate. In contextul crizei profunde in care se afla atat bolnavii, cat si farmaciile, declaratia domnului Celea agraveaza situatia prin ascunderea si denaturarea adevarului. Consideram ca o asemenea declaratie nu poate insemna decat doua lucruri: fie domnul Celea nu intelege realitatea si nu cunoaste actele normative in vigoare, fie dezinformeaza opinia publica cu buna stiinta-, a declarat Ioan Uivarosi, presedintele Colegiului Farmacistilor Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.