Home Educație Scolarii nu vor uniforme

Scolarii nu vor uniforme

DISTRIBUIŢI

Pe langa problemele cu trecerea la invatamantul obligatoriu de 10 clase, multi elevi sunt revoltati de faptul ca Ministerul Educatiei si Cercetarii vrea sa introduca obligativitatea purtarii uniformelor scolare. Daca la inceputul acestui an, introducerea uniformelor scolare a fost prezentata ca o simpla propunere, in ultima perioada tot mai multi reprezentanti ai ministerului sustin ca este necesar ca din anul scolar viitor purtarea uniformelor scolare sa fie obligatorie.

Desi majoritatea profesorilor si parintilor sunt de acord cu aceasta masura, elevii resping categoric initiativa MEC si propun realizarea unui referendum national, astfel incat sa se afle opinia tuturor copiilor. -Nu suntem de acord cu introducerea obligativitatii purtarii uniformelor scolare, mai ales ca pretul acestora este destul de mare. In plus, fiecare dintre noi are propria personalitate. Normal ar fi ca fiecare elev sa vina la scoala imbracat asa cum vrea si cu ce are-, ne-a spus Mihai A., elev la Liceul -Al.I. Cuza- din Iasi.

Chiar daca elevii nu sunt de acord cu purtarea uniformelor scolare, in Iasi, Colegiul -Costache Negruzzi- si Liceul -Vasile Alecsandri- au stipulat obligativitatea purtarii uniformelor in regulamentul intern al scolii.

Initiativa MEC este sustinuta si de conducerea Inspectoratului Scolar, care considera ca reintroducerea uniformelor scolare ar evita etalarea toaletelor la scoala de catre elevi, fara a se incalca Regulamentul scolar general impus de catre MEC.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.