Acasă Social „Competentul” Nicolăescu critică activitatea „incompetentului” Irinel Popescu

„Competentul” Nicolăescu critică activitatea „incompetentului” Irinel Popescu

DISTRIBUIȚI

Eugen Nicolăescu, se declară nemulțumit de activitatea Agenției Naționale de Transplant, alocându-și chiar libertatea de a îl critica pe medicul Irinel Popescu,, cel care se află la conducerea agenției, deși domnia sa are pregătirea de contabil. Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat, în emisiunea „După 20 de ani“,  că Agenția Națională de Transplant nu are, din punctul lui de vedere, un management competent și că va trebui să se „umble“ și la această instituție, în contextul reorganizării MS. Nicolăescu a vorbit în emisiune și despre bugetul alocat pentru transplant, dar și despre faptul că nu este mulțumit de actuala conducere a Agenției Naționale pentru Transplant.
Referitor la sumele alocate în acest domeniu, ministrul a precizat că bugetul de anul trecut pentru transplant nu a fost consumat, iar în 2013 s-a calculat „necesarul la nivelul anului 2012“, cu mențiunea că din veniturile Ministerului Sănătății (MS) sunt puse deoparte niște sume, în cazul că va fi nevoie.  „Din punctul meu de vedere, noi asigurăm anul acesta măcar nivelul anului 2012. Dacă va fi nevoie, din fondurile ministerului, vă aduc aminte că noi avem acele fonduri proprii care vin din taxa de viciu. De acolo avem niște sume și, dacă va fi nevoie, suplimentăm Programul de transplant. Să dea Dumnezeu să fie atâția donatori să poată să se facă atâtea transplanturi cât e nevoie“, a explicat demnitarul.
Ministrul Sănătății a ținut să judece și nivelul de competență al conducerii Agenției Naționale de Transplant, al cărei președinte este prof. dr. Irinel Popescu. Eugen Nicolăescu a mai declarat că, din păcate, Agenția Națională de Transplant, așa cum a moștenit-o, nu are un management competent. „Va trebui să umblăm și la această agenție, ceea ce vom face, dacă tot facem reorganizarea ministerului, în următoarele două luni“, a menționat el.  Agenția îl are ca președinte pe prof. dr. Irinel Popescu, director executiv este Dan Luscalov, iar postul de director adjunct pe strategie de management este ocupat de Andrei Nica. De precizat este faptul că, în prezent, Irinel Popescu este și Președinte al Academiei de ?ê?£tiințe Medicale, Profesor de Chirurgie la Facultatea de Medicină Generală a Universității de Farmacie „Carol Davila“ din București, Director al „Centrului de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic Dan Setlacec- Institutul Clinic Fundeni, Expert al Consiliului Europei în probleme de transplat, membru al European Board of Surgery, specialități chirurgicale, subspecialitate de Transplant (cu Diplomă de Onoare) și Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică. De pe aceste poziții impresionante ale prof. dr. Irinel Poplescu, la care se adaugă numeroase performanțe în intervenții chirurgicale care au salvat viețile multor români, criticile domnului Eugen Nicolăescu par a fi hilare, considerând că nu au nici un fundament profesional, ministrul Sănătății neavând pregătirea să înțeleagă și cu atât mai puțin să analizeze problemele sistemului de sănătate în general și ale Agenției Naționale de Transplant în particular.

Irina Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.