Acasă Social Cum a blocat Oprescu traficul din Capitală!

Cum a blocat Oprescu traficul din Capitală!

DISTRIBUIȚI

Că traficul bucureștean este infernal nu mai este o noutate pentru nimeni. Însă „cireașa de pe tort“ vine astăzi de la primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care a aprobat mitingul ce se va desfășura în plin centrul Bucureștiului.  Același Oprescu care ar fi trebuit să găsească soluții pentru a fluidiza traficul și nu pentru a-l paraliza complet. Astfel, sunt închise Șoseaua Kiseleff, între Piața Arcului de Triumf și Piața Victoriei, str. Monetăriei, Bd. Iancu de Hunedoara, între Pasajul Victoria și Piața Victoriei, precum și breteaua care face legătura între str. Buzești și Piața Victoriei. La miting vor participa 20.000 de sindicaliști, atât din provincie, cât și din Capitală.
Oprescu blochează, autoritățile trebuie să deblocheze. Bucureștenii vor circula cu dificultate în centrul orașului, sau chiar deloc, din cauza manifestărilor sindicale care vor fi organizate între orele 8,00 și 16,30 de principale confederații, „mulțumită“ aprobării date de Primăria Capitalei, condusă de Sorin Oprescu. Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa, Blocul Național Sindical, Confederația CNSLR Frăția și Confederația Sindicatelor Democratice din Romånia organizează un miting de protest în Piața Victoriei, în spațiul delimitat de Bd. Aviatorilor, rețeaua care face legătura între str. Buzești și Piața Victoriei, parcarea Primăriei Capitalei, pånă la intersecția străzii Buzești cu Bd. Ion Mihalache, trotuarul Muzeului Antipa și Șos. Kiseleff. Restricțiile de circulație au intrat în vigoare încă de la ora 00,00 și vor fi ridicate la ora 18,00, zonele restricționate fiind următoarele: Șos. Kiseleff, între Piața Arcului de Triumf și Piața Victoriei, str. Monetăriei, Bd. Iancu de Hunedoara, între Pasajul Victoria și Piața Victoriei, precum și breteaua care face legătura între str. Buzești și Piața Victoriei. Pe Bulevardul Aviatorilor se va circula în ambele sensuri, urmånd a fi constituite două culoare din garduri speciale. De menționat este faptul că mitingul este condus de aceeași lideri de sindicat ce, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, au uitat că trebuie să plătească impozite și taxe către statul romån.

Bugetarii blochează, tot ei deblochează

Reprezentanții Jandarmeriei, Poliției Capitalei, Poliției Comunitare și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-au reunit ieri în ședință pentru a stabili un plan integrat de acțiune privind acțiunea sindicală, pentru asigurarea ordinii publice și protecția participanților pe timpul desfășurării manifestărilor de protest. La manifestarea de astăzi sunt mobilizați peste 1.000 de jandarmi, 600 de polițiști și 100 de polițiști comunitari. În zona Pieței Victoria vor fi prezente cinci echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, două ambulanțe SMURD, patru corturi cu 40 de asistenți medicali, patru medici din cadrul serviciului de urgență, precum și o unitate mobilă de intervenție pentru descarcerare. Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a solicitat RATB și Metrorex să suplimenteze, în funcție de necesități, transportul public. La protest se estimează o participare de aproximativ 20.000 de persoane, din provincie și din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.