Din cele aproape 460 de unitati sanitare de pe intreg teritoriul tarii, majoritatea au conduceri noi, interimare. Aceste comitete directoare vor functiona pana in luna octombrie, cand vor fi organizate concursuri pentru fiecare post. Totodata, pregatirea noilor directori se va efectua la Scoala Nationala de Management Sanitar, care isi va deschide portile in cursul acestei luni.
Candidatii vor trebui sa parcurga, obligatoriu, cursurile Scolii Nationale de Management Sanitar. Potrivit ministrul sanatatii, Eugen Nicolascu (foto), durata acestor cursuri este de doua luni, iar la sfarsitul lor, cursantii vor detine cunostinte solide de management.
-Dupa 29 mai 2006, in 30 de zile, vom infiinta Scoala Nationala de Management Sanitar. Aceasta va avea ca prim obiect de lucru realizarea cursului pentru candidatii la viitoarele posturi de manageri de spital. Cursul va fi de doua luni – de zi si fara frecventa – astfel incat dupa aceasta perioada, conform curriculei pe care o vom aproba, cei care doresc sa fie candidati trebuie sa aiba cunostinte fundamentale de management-, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu. El a completat ca -va fi un bun exemplu asupra a ceea ce inseamna sa ii inveti pe oameni ce reprezinta managementul, cunostinte pe care sa le aplice ulterior in activitatea lor. Conditia obligatorie pentru ca o persoana sa devina director de spital este sa absolve aceste cursuri-.
Mai departe, conform ministrului de resort, comisia nationala de selectie va stabili daca candidatii au abilitati de manager sau au parcurse alte cursuri, care pot constitui avantaje. In schimb, conditia obligatorie este sa aiba aceste cursuri parcurse.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane