Acasă Social Dan Voiculescu solicită Ministrului Sănătății, Sorina Pintea măsuri urgente pentru rezolvarea crizei gărzilor de noapte din...

Dan Voiculescu solicită Ministrului Sănătății, Sorina Pintea măsuri urgente pentru rezolvarea crizei gărzilor de noapte din spitale

DISTRIBUIȚI

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Ministerului Sănătăţii rezolvarea crizei gărzilor de noapte efectuate de personalul medical din spitale și centrele de urgență.

„Conform unui studiu al Federației Solidaritatea Sanitară, în România o gardă durează în medie 33,3 ore, iar peste 93% dintre medicii români au muncit mai mult de 24 de ore în continuu. Un medic de urgențe ajunge să facă între 5 și 10 gărzi pe lună.

Acest lucru pune în pericol viața medicilor, care nu mai au timp de refacere, fiind și unul dintre motivele plecărilor tot mai dese din sistemul medical românesc. Zeci de cadre medicale și-au pierdut viața în timpul gărzilor sau imediat după încheierea acestora. În același timp este pusă în pericol viața pacienților, personalul epuizat fizic fiind evident în imposibilitatea de a asigura servicii medicale de calitate.

Conform sindicatului Sanitas cauzele acestei crize sunt: nerespectarea normativului de personal, creşterea numărul de pacienți pe timpul gărzilor, lipsa de candidaţi pentru spitalele din teritoriu, practica unor manageri de a nu angaja personal suplimentar.

FACIAS cere ministrului Sănătății și factorilor de decizie la nivel de spitale schimbarea politicii de personal şi recunoaşterea gărzilor ca vechime în muncă.”, anunță Facias.
În decembrie 2017, Dan Voiculescu s-a războit și cu Florian Bodog. Voiculescu scria pe blogul său:
„FACIAS, fundația care se bucură în mod deschis de suportul meu pentru a monitoriza si taxa abuzurile statului, a sesizat în mod oficial la începutul lunii noiembrie Ministrului Sănătății și a atras atenția asupra gravității acestei crize. O ordonanță de urgență putea să rezolve imediat criza imunoglobulinei și să stabilească o strategie comună privind aprovizionarea farmaciilor cu acest tratament. Pentru neglijența cu care a gestionat aceasta problemă, Ministrul Sănătății trebuie să își dea demisia. FACIAS a luat deja legătura cu familia: lucrurile nu pot rămâne așa. Vom merge până la capăt. FACIAS va da în judecată statul român pentru ca cei responsabili să răspundă pentru neglijența cu care au tratat această situație.” ,a fost mesajul transmis de Dan Voiculescu. După o lună, Bodog nu mai era ministru.

1 COMENTARIU

  1. CATA GRIJA ARE FELIX DE POPULIME…

    SI NOI CARE CREDEAM CA DOAR CU „JUSTITIA” AE EL TREABA: SA-SI ALBEASCA DOSARUL, SA-SI ANULZEZ CONDAMNARILE, SA SE RAZBUNE, SA CEARA SI SA OBTINA DESPAGUBiRI.
    TOATE LA TIMPUL LOR. TOPADER SI MULTI ALTII LUCREAZA…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.