Home Social Decalajul de performanță al elevilor, cea mai mare problemă a sistemului de...

Decalajul de performanță al elevilor, cea mai mare problemă a sistemului de învățământ

DISTRIBUIŢI

Cea mai mare problemă din sistemul educațional românesc este decalajul de performanță al copiilor, care se va atenua atunci când se va introduce obligativitatea unui sistem formal de educație pentru copiii cu vârste mai mici de cinci ani, a declarat vineri, la Tulcea, ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, în timpul unei întâlniri cu profesorii și autoritățile din județ.
El a precizat că această problemă nu poate fi rezolvată în prezent din cauza lipsei infrastructurii.
Cea mai mare problemă din sector este decalajul de performanță al copiilor, decalajul de opțiune pentru copiii din mediul rural și cei din mediul urban, pentru cei care provin din familii mai educate și înstărite și cei care provin din familii mai puțin educate și mai puțin înstărite, a afirmat ministrul Pricopie. Conform acestuia, existența problemei a fost confirmată de un studiu care a arătat că în România pot fi diferențe de până la un an și jumătate între copiii de clasa a IV-a. ”Aceste lucruri se pot rezolva prin introducerea obligativității intrării într-un sistem formal de educație de la vârsta de cinci ani. Apoi, vom micșora această vârstă treptat, până la trei ani, pentru că acest decalaj se face simțit încă din primii ani de școală. Un copil de trei ani nu realizează că tatăl său este analfabet spre deosebire de tatăl colegului său care este profesor universitar’, a afirmat ministrul Educației, Remus Pricopie. 

În timpul discuțiilor cu profesorii tulceni, ministrul Educației a subliniat importanța monitorizării transversale a elevilor din toate unitățile de învățământ din România din ciclul primar și gimnazial, susținând necesitatea testelor introduse în ultimii ani. Avem nevoie de aceste evaluări care nu sunt examene. În alte țări, testele se fac aproape o dată la două săptămâni, dar copiii nici măcar nu știu că sunt teste, iar examenele nu sunt evenimente publice. Nu cred că în acest moment trebuie să aplicăm modificări substanțiale ale examenelor. Nu pentru că ar fi perfecte, ci pentru că trebuie să vedem mai întâi ce nu funcționează, a precizat ministrul Remus Pricopie.

 


POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.