Acasă Social Discriminare pentru medici: guvernul crește vârsta de pensionare astfel ca aceștia să...

Discriminare pentru medici: guvernul crește vârsta de pensionare astfel ca aceștia să nu mai cumuleze pensia cu salariul

DISTRIBUIȚI

Dorel de la Sănătate inițiază o nouă bătaie de joc la adresa medicilor. Ministerul Sănătății vrea ca vârsta de pensionare pentru toți medicii, indiferent de sex, să fie fixată prin lege la 67 de ani, în loc de 65 de ani, cât prevede acum legislația, informează profit.ro.

Un document recent al Ministerului Sănătății relevă că instituția a transmis Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților intenția ca medicii să nu se mai poată pensiona decât la 67 de ani. ”Medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex”, transmite ministerul.

Acum medicii pot profesa și după 65 ani în spitale cu deficit de personal medical, precum și în cele din zone defavorizate, până la ocuparea prin concurs a posturilor respective, cumulând pensia cu salariul.

Spre comparație, magistrații se pot bucura de pensie când împlinesc 25 de ani vechime, adică și la 50 de ani cum e și cazul prezentat de noi:  Ilie Botoș s-a pensionat astăzi, la 51 de ani și va încasa o pensie lunară de 24.000 de lei

Foto healthimpactnews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.