Acasă Social Doctorița din Băicoi a fost hărțuită timp de 4 minute să semneze...

Doctorița din Băicoi a fost hărțuită timp de 4 minute să semneze și apoi șantajată cu poliția

DISTRIBUIȚI

O parte a presei a prezentat filmarea făcută de ruda unei paciente de 87 de ani pe care aceasta ținea cu tot dinadinsul să o interneze. Timp de 4 minute, doctorița suportă cu stoicism solicitarea imperativă a aparținătoarei: „VREAU să-mi semnați că nu o internați!” Vreau! Vreau! Vreau! repetat obsesiv. După 4 minute în care doctorița și-a păstrat calmul și a refuzat să semneze că „refuză internarea”, aparținătoarea o șantajează pe doctoriță că dacă nu semnează vine cu poliția! Conform DEX a hărțui înseamnă „a necăji pe cineva cu tot felul de neplăceri, probleme, întrebări etc., a nu lăsa în pace pe cineva; a cicăli, a sâcâi, a pisa”. Vi se pare că se încadrează aparținătoarea din filmare?
Iar la minutul 4.18, doctorița este pur și simplu șantajată: „puneți-mi și mie de la dvs. parafă și semnați că n-o internați. Mă întorc cu poliția să știți! Vă fac plângere!”. Vezi video la sfârșitul articolului.
Și iată că aparținătoarea obține exact ceea ce vrea: doctorița îi rupe fișa nervoasă și îi spune să o aducă pe pacientă să o interneze deși timp de 5 minute doctorița a susținut că nu e de internat.
Oare câți dintre noi, la serviciu ar fi manifestat atâta calm și înțelegere față de un vizitator care ar fi insistat obsesiv să semnăm o hârtie pe care noi nu voiam să o semnăm. Nimeni pe lumea asta nu poate fi silit să semneze ceva dacă nu vrea. Doctorița are și ea dreptul să refuze să semneze. În plus, dacă bătrâna murea în scurt timp, s-ar fi dovedit la autopsie dacă decesul a fost din cauză că doctorița a refuzat să o interneze sau nu pentru că pe fișă era consemnat că pacienta fusese dusă la UPU și pe 2 ianuarie, și pe 6 ianuarie. Semnătura doctoriței cum că nu vrea să o interneze era inutilă, mai ales că pacienta venise cu salvarea. Așadar tot acest circ făcut de aparținătoare nu a fost făcut decât pentru ca să obțină cu orice preț internarea bătrânei.
Deci haideți să lăsăm medicii să decidă cine e de internat și cine nu pentru că poate exista oricând un pacient care să aibă nevoie de internare dar patul să fie ocupat prin amenințare și șantajarea cu poliția.

50 COMENTARII

 1. De ce medicul a refuzat sa precizeze in fisa ca pacientul nu necesita internare? Asa se procedeaza. Nu isi asuma decizia? Doar aceasta a solicitat ruda pacientului.

  • Esti medic la UPU? Asa se procedeaza ce inseamna? Tu sugerezi ca apartinatoarea insista sa semneze pentru ca doctorita sa nu fie sanctionata disciplinar in cazul in care era obligatoriu de mentionat refuzul. Sau esti de acord ca asa voia ea!

 2. Continua campania de denigrare a medicilor : Vor sa ne facem pres inaintea lor si sa nu mai avem pretentii salariale sau de demnitate.
  Daca e asa eu ca specialist cistig mult ai putin decit un politai tablagiu Nu am desi vreau:
  – Spor de risc (infectii)
  – Spor de suprasolicitare
  – Spor de munca de noapte
  – spor de periclitate (suntem expusi agresiunilor fizice fara sa fim inarmati)
  – Spor de munca cu documente potential infectate (la CNAS au)
  – Spor de demnitate…….
  Mai vreti ??????!
  Multi altii au de toate , noi un ca…t !

  • E normal sa va luati apărarea unul altuia ! Vreti sporuri ? Nu va platesc garda cu 1000 de ron ? Aceia ce sunt ? Vi se pare normala reactia asa zise doamna doctor ? Cand o sa scăpăm de voi din sistem, coruptilor! Va credeti Dumnezeu , ne tratati ca pe niște gunoaie cand venim la UPU!Nu v-a obligat nimeni sa va faceti doctori, cu atât mai puțin sa rămâneți în sistem! Nu zic sa plecati in afara , ca acolo nu va permiteți să faceti asa ceva! V-ar da un mare șut în dos ! Nu vreau sa-i bag pe toti in aceeasi oala, dar cucoana asta trebuie data AFARA din sistem ! Va face de ras tot pe voi ! Daca nu ai pe cineva la UPU, nu te baga nimeni in seama ! NIMENI ! Eu m-as baga ca strutul cu capul in pamant si nu as lua apărarea unei asemenea ființe! Lucrez tot ca bugetar, sunt una care te-a invatat sa scrii si sa citesti ca sa ajungi unde ai ajuns…. una care trăiește cu 1700 ron pe luna si nu ma plâng că mai vreau sporuri ! Si nu zic ca e un sistem curat nici cel in care profesez, dar macar nu iau apărarea uneia / unuia care face sistemul de ras ! RUSINE , RUSINE SI IAR RUSINE !

   • Foarte urat vorbiti pentru o invatatoare!. Un medic face sase ani de facultate si apoi inca 4-7 ani de rezidentiat. Un invatatoar face liceul pedagogic si lucreaza 4 ore pe zi. Cum va comparati totusi cu medicii nu inteleg.

    • Pe langa un liceu pedagogic, am si o facultate, master si doctorat . Ma voi perfecționa atata timp cat voi profesa ! Si nu, nu am avut pretentii salariale asa cum se dorea mai sus ! Nu ajung acasa la 12 , ba chiar 19.00 , uneori am 12 / 13 ore pe zi muncite ! E mult spus ura , este dezamăgire si dezgust fata de acele persoane ce ii tratează pe altii ca pe niște gunoaie, ca pe niște nimicuri ! Eu nu am inteles si nu voi înțelege, cum puteti sa luati apărarea unei astfel de persoane !?!? Cum ?

    • Si asta iti da dreptul sa iei spaga, sa accepti compromisuri si sa triezi oameni doar dupa crietriul amintit? Asta ai invatat in anii de studii superiori? Rusine! Acel batran nu are dreptul la o ingrijire si la o consultatie ca oricare altul? Acel batran cotiza din greu catre stat cand tu invatai, ca acum sa-l calci in picioare….trebuie sa moara doar pentru ca gaseste unul ca madam dotoressa nervoasa ? Ma intreb o spaguta rezolva situatia? Aveti scuze, sunteti putini , obositi dar faceti ceva pentru asta … au plecat valori au ramas nulitati si printre astia cativa care mai stiu meserie dar ei nu pot duce pe umeri un sitem bolnav si slab pregatit…

   • Mai femeie, medicul care face garda sta in spital in timpul asta. Tu la ora 12 te-ai carat acasa sa pui de o ciorba sau de o meditatie. Vrei bani ca medicii care fac garzi? Asa iti inveti elevii cu ura asta? Sper sa nu-mi ajunga copii pe mana uneia ca tine! Medicii sunt problema ta? Ziiii-mi ca ai votat cu PSD!

    • Medicii cu atitudinea aceasta … Da. Aceștia sunt problema mea . Cei ce se cred Dumnezeu , cei ce si-au ales meseria doar pentru bani , fara a empatiza. Cei ce nu stiu sa vorbeasca fara a umili, a batjocori.

    • Doamna Invatatoare, ma oftic sincer ca nu stiu cum va cheama pentru ca va garantez ca de maine erati cinstita, nu va mai bagati bani in buzunare din excursii si din meditatii si traiati doar din salariu. Garda pe care o face doamna doctor este echivalentul unei excursii pentru dimneavoastra, doar ca diferenta dintre ea si matale este ca ea acei bani ii primeste de la stat, tu ii iei din portofelul parintilor si ii bagi in buzunar.

   • Nu doamna draga, nu ne plătesc garda cu 1000 de lei? Când ai lucrat ultima data 31 de ore legate? căci asta înseamnă o garda 24 +7. Știi câți pacienti au fost văzuți în Upu în care lucrez anul trecut? Peste 200.000 în condiția în care sunt 2 medici pe tura. Calculează cam cât vine pe zi sau noapte. Grija dumneavoastră ar trebui sa fie educația! De acolo pleacă 99% din probleme!

   • Doamna Elena, dacă ar fi după dvs să plece toți medicii, o să vă mai aștepte doar brancardierii la UPU. Aveți puls, bine, nu… la morgă. Așa vreți să ajunga medicina? Nu i-ați pus dvs să se facă medici, tocmai de aia nu aveți dreptul să îi criticați, să îi demonizați. Care 1000 de lei
    pe gardă? În ce țară? Dvs, in meseria pe care o aveți, nu ați jurat că nu veți face rău, ei da! Dvs, dacă greșiți, nu schilodiți pe viață, nu vă mor oameni pe masă, vreți să fie plătiți ca o casieriță de supermarket? Ce ne pricepem să scuipăm o breaslă de care avem nevoie ca de aer! Ce ușor ne dezbinăm! Altfel, suntem creștini veritabili, pupăm icoane și batem cruci, dar uităm să fim oameni. Credeți că medicii se lăfăie în bani? Nu vorbesc de Lucan, Burnei, Lascar, vorbesc de ăia care sunt în prima linie, care trag, care nu-și cad copii crescând. Dacă nu au câteva consultații la privat mor de foame, doamnă! Dvs trăiți în statul paralel, când trebuie să fiți în realitate, să vă uniți cu medici, cu profesori, cu poliție, cu toți fără de care societatea ar fi un haos. Sper că atunci când dați ochii peste cap să nu sunați la 112, pe banii mei și pe efortul medicilor pe care îi suspectați de averi colosale. Să vă vindecați cu superioritatea cu care aruncați cu noroi!
    Iar referitor la reacția doamnei doctor Coman, dacă era la prima discuție cu nepoata pacientei, o dezaprobam categoric, dar să te ții de medic să te scape de mamaie câteva zile, să îi ceri internarea ca la azil, mi se pare incalificabil. Medicul e și el om și s-a enervat după toate insistențele (că ruda, că pilă, că șpagă) și asta a fost reacția. Dar ați văzut doar ce a ales nepoata să filmeze. De curajoasă ce a fost, când a vazut amploarea scandalului, a șters postarea. Dar sunt sigură că nu ați verificat asta. Acum medicul este cercetat penal, sunt curioasă unde o plasează pe bunică atunci când trebuie să se prezinte la audieri.

   • Lucrurile nu stau chiar asa cum credeti si trebuie sa intelegeti câteva lucruri clare, aflate din surse sigure. 1. Doamna era ca o floricica, chiar nu necesita internare, dovada ca dupa acest toata tevatură a rămas acasa cu tratament. 2. A refuzat internarea la Cardiologie la sp Judetean si de aceea a fost trimisa la acest spital. 3. Pe fisa de transfer scria trimitere, nicidecum internare, asa cum sustin apartinatorii. 4. Ceea ce s-a difuzat a fost doar partea a doua a conflictului, in prima parte s a văzut lipsa de civilizatie a apartinatorilor. 5. Politia s a autosesizat vis a vis de distrugere de documente oficiale, asa ca familia s a răzbunat destul de bine pe doctorita. 6. D-na doctor si-a dat demisia, astfel încât carierea ei este compromisa ( uitam faptele bune făcute de cineva si aruncam cu pietre in el la orice greseala, fiind si judecători si executanti in acelasi timp). 7. A existat si un santaj..ghiciti care. Va dau un indiciu d na profesoara : Videoclipul a apărut pe net la multe ore dupa conflict..

   • „AFARA” – in Anglia , n-ai fost pe la GP , mori in upu , ca nu se uita nimeni la tine; nu ai fost certificat de un medic ca esti urgenta pentru spital.
    – in Spania si alte tari occidentale – nurofen sau paracetamol si, in cel mai fericit caz te tine o noapte „sub supraveghere” , apoi – viteza acasa , si faci programare la medicul de familie!
    Belgia – primperin !! Apoi – medic de familie.
    Asa ca nu va mai umflati in pene cu „la mine in italea si la mine in spanea” si cu acest „afara”.
    Cel putin 50% din prezentarile la upu sint non-urgente sau „revizie tehnica”=sa mai faca mamaica o internare , ca la 90 de ani trebuie sa fie ca la 20… .
    Si, pina la urma , nici macar pacientii (asa, non-urgente cum sint) nu sint cea mai mare problema; cea mai mare problema sint apartinatorii care considera ca doar ei au drepturi, care „n-au timp sa stea sa aiba grija de mamaia , sa-i faca focul si de mincare” , care deja au venit la upu cu decizia luata si nici un argument nu le penetreaza scoarta cerebrala.

  • Orice meserie impune asi asuma niste riscuri. In momentul in care eu am o fisă medicală în care scrie că trebuie să fiu internată iar dumneavoastră ca dr imi răspundeți : este boboteaza; Nu vreti sa imi faceti internarea ; varii motive. Al cărui sistem aparținem? Uniune europeană vrem fonduri pentru sistem ? Sistem in care in primul rând ar trebui să ne schimbam atitudinea.

 3. Sa refuzi internarea unui pacient este un gest inuman si denota nu numai lipsa de profesionalism dar si grave carente de moralitate,empatie.Sa-i fie rusine acelei persoane care se crede medic.Ar trebui scoasa din sistemul sanitar,data afara in suturi.Iar diploma ei,rupta in bucati ,asa cum a procedat cu fisa pacientei.Doctori din Romania.Nu va pierdeti calitatea de oameni.O duceti greu,asa este,dar nu va razbunati pe pacienti,pentru frustarile dumneavoastra.Nu va razbunati pe cei care vin la dumneavoastra cu speranta.Nu loviti in cei care nu se pot apara.Nu va construiti fericirea pe nefericirea lor.Ramaneti Oameni si fideli fata de juramantul lui Hippocrate in ceea ce priveste indatoririle morale ale unui medic in exercitarea profesiunii.Nu pacientii sunt de vina pentru lipsurile din sistemul sanitar.Stim cu totii cine sunt vinovatii:politicul si coruptia.Vreti sporuri si alte beneficii?Solutia este lupta legala impotriva unui sistem corupt si criminal care sufoca Romania.Impotriva unui sistem putred care a determinat milioane de romani sa-si paraseasca tara si parintii.Un regim criminal care in loc sa se concentreze pe bunastarea natiunii pe care o pastoreste face tot posibilul sa distruga toate sperantele ,aparand hotii si coruptii.

  • Aici e buba: nu poți să-i internezi pe toți și atunci stabilești prioritățile. Nu poți ține ocupat un pat cu un caz social sau cu boli mai ușoare, doar ca să scape familia de bolnav. Dacă faci asta spitalul se transformă în azil și nu mai ai unde să internezi cazurile cu adevărat grave.
   Sper ca doctorița să plece de acolo în orice alt spital și să vedem cine vine în locul ei. Asta merită astfel de „pacienți” și aparținători cărora le luați apărarea: să rămână fără medici, să se trateze între ei sau de către ingineri de România (că tot vă plac generalizările) – adică din ăia care ani de zile au făcut doar pontaje și nimic altceva.

  • PENTRU CINE NU A INTELES: doamna apartinatoare se duce pe 2 ianuarie la urgente Ploiesti unde o trimit la Baicoi pt internare. SI FACE 20 KM IN 4 ZILE PANA LA BOICOI..se pare ca nu a mai fost urgenta timp de 4 zile si a avut timp de boboteaza sa o duca. Ce om responsabil!!! Si apare ca o floricica la 4 zile dupa, ca a venit la internare si o trage la raspundere pe dna dr ca de ce nu o interneaza. Sa nu te enervezi?
   PACIENTII NU VIN LA SPITAL CA LA APROZAR SA CEARA INTERNARE CAND VOR EI!!! MEDICUL DECIDE DUPA CONSULT. NU VI SI HARTUIESTI MEDICUL CA VREI SA O INTERNEZI DUPA CE CA AI STAT IRESPONSABILA SI DELASATOARE 4 ZILE CU EA ACASA SI PENTRU CA DE BOBOTEAZA-SAMBATA ERAI ACASA (nu la munca) TI-AI FACUT TIMP SA O DUCI CU AMBULANTA PT O NONURGENTA!!!

  • Incercati sa va informați ceva mai bine… Pacienta nu necesita internarea pentru ca sunt unele criterii de care se tine seama la orice prezentare . Asta înseamnă investigării suplimentare, punerea unui diagnostic corect, urgente medicochirurgicale, supravegere continuua..etc. Drept dovada, doamna de 87 de ani este acasa , cu tratament, nefiind internata nicăieri chiar dupa stingerea scandalului. Apropos..de pe data de 2( prima,prezentare) pana pe data de 6 când ce s a întâmplat cu doamna?? Este un vid de informatie… P.s. Lucrurile nu sunt chiar asa cum,sunt prezentate in diverse stiri… Sistemul este foarte bun ! Distrage atentia de la adevăratele probleme ale societății…

 4. Sunt multe cazuri care nu necesită internare…credeti-mă fac parte din sistem…Sunt cazuri care solicită internare…aberant…și poate cazuri care chiar necesită internare.. și nu sunt locuri pe secțiile respective datorită cazurilor de acest gen. Uneori familia consideră că AȚI e azil unde trebuie internat orice bolnav în faza terminala. Puțină cultură medicală nu ar strica nimănui.

  • Deacord cu dumneavoastra, dar ca om , va place reactia doamnei ? Daca soția/ fiica ar fi in locul aparținătoarei cum ati reactiona ? Ce era greu pentru doamna doctor sa rezolve problema cum se cere ? Nu cunosc regulile , daca trebuia sa scrie sau nu, de ce nu face acea internare , dar putea sa ii explice civilizat … Nu sa ii vorbeasca peste picior : nu-mi merge pixul sau sunteti cu capul … reactia dansei este … urata .

 5. Toate aceste comentarii nu isi au rostul. Stim toti cum sta treaba….domnul medic care are pretentia sa i se spuna doctor si care uraste inginerii desi sta in siguranta pe un scaun proiectat si poate chiar prins cu suruburi de un inginer, sau pe doamna invatatoare si asa mai departe, daca ii baga cineva cateva sute in buzunar uita de toata grija pentru bolnavii gravi si interneaza orice. Totul sta in cat iesti dispus sa cotizezi pentru internare. Ai cotizat iesti internat si asra o stim toti foarte bine 🙂

  • Esti frustrat tare!!!Nu cred ca esti nici macar asistent medical si nu ai cum sa înțelegi ce înseamnă sa fii medic sau doctor (apropo …Sunt sinonime; doctor este si un titlu stiintific si sinonim cu medic) Dar si limba română e grea!!! De fapt nici nu avea rost sa raspund la comentariul tau…Nu înțelegi nimic. E foarte posibil sa ajungi sa vrei sa mai dai bani unui medic ca sa trăiești, dar nu vei mai avea cui. Nu vei putea compara niciodată un medic cu orice alta profesie: in primul rand nu mai exista profesie cu perioada mai lunga de pregatire(6 ani facultate si intre 3-7 ani rezidentiat) si in al doilea rand redă sănătatea și viața …responsabilitate enormă, medicul este cu viata pacientului in mana sa la propriu. Ca orice pădure, exista si uscaturi(Nu ma refer la medicul de la Baicoi, în linii mari a procedat corect la sfarsit s-a enervat si a gresit, dar nu a pus viata pacientei in pericol) dar asta nu inseamna ca trebuie sa generalizăm. Sigur vei ajunge pe un pat de spital si chiar daca nu meriți vei avea parte de sănătate și viața oferite de medic…poate macar atunci vei intelege ce inseamna un medic sau doctor cum vrei sa-i spui.

  • În sfârșit,cineva care observă adevărata problemă! Este vorba despre o persoană pe care familia vrea să o debaraseze în altă parte. Nu vor să o trimită la un azil,din cauză că acolo trebuie să plătească.La spitalul central nu-si poate impune viclenia,atunci alege o instituție mai mică,usor de manevrat. Santajeaza cu mult calm si din asta se poate înțelege că bătrâna nu este o urgență. Medicul de gardă este tânără și nu vrea să riște cu o persoană în vârstă. După vreo 10 ani de experiență ar fi consultat-o și ar fi semnat pe loc. Probabil că însoțitoare bătrânei este nora ei,înțelegeți ce vreun să spun….

 6. Urgență după 4 zile de la momentul când a fost trimisă… unde s.a mai pomenit? Este pentru prima dată când văd un medic enervat. Indiferenți, da, am mai văzut dar nu așa iritați!

 7. Urgență după 4 zile de la momentul când a fost trimisă… unde s.a mai pomenit? Este pentru prima dată când văd un medic enervat. Indiferenți, da, am mai văzut dar nu așa iritați!

 8. In ce lume traim?Cum poti face asa presiuni tendentioase asupra unei persoane careia doresti sa-i incredintezi sanatatea si viata unui om drag?Cum poti sa nu respecti un om care din copilarie a invatat ,si iar a invatat cum sa aduca alinare unei suferinte? Cum poti veni tu, nepoata , odihnita dar suficient de retardata si vezi doamne smechera sa stresezi un astfel de om? Se spune ca prostia face casa buna cu obraznicia , cinismul si toate celelalte hibe ale sufletulul omenesc ,ca unde cap nu e, vai de picioare! Tot asa vorbeste acest gunoi uman atunci cand are nevoie de instalator, sau de mecanic pt. masina?Ca sa te vindeci de ceva trebuie sa ai incredere si mai ales respect pt.persoana careia ii incredintezi durerea ta!Pacat pt presa ca se lasa manipulata de astfel de nulitati!Pacat, mare pacat ca nu respectam valorile .

 9. Imi pare nespus de rau de stresul cauzat doctoritei de aceast, nimeni , de presa care ar trebui sa analizeze mai cu atentie ce da publicitatii, de faptul ca ajung directori de spitale oameni ca acea directoare care in loc sa se intereseze sa asigure confort fizic si psihic doctorului in vederea desfasurarii unui act medical de calitate ,infiereaza cu-manie proletara -propriul angajat ,obosit si stresat, ca sa da bine la presa!Da castig de cauza unei obraznice analfabete in fata omului pe care ar trebui sa il sprijine! Cu asa oameni imi vine si mie la varsta a treia sa plec incotro vad cu ochii.

 10. Ați văzut vreodată diploma unei persoane care a terminat facultatea de medicină și, evident că și-a luat și licența (că n-ar avea diploma altfel!)? Ei, dacă aveți ocazia, e bine sa observați că pe ea scrie „doctor-medic” – asta că sa nu mai aveți impresia că cineva „are pretenția” sa ii se spună doctor! Mie, prima dată mi-a spus „medic” milițianul din satul in care am fost repartizată în anii „80, ba, chiar mi-a zis „tovarasa-medic”. Nici chiar primarul, tractorist, student la acea oră la „Stefan Gheorghiu”, nu și-a permis să-mi spună altfel, decit „doamna doctor” – respectul față de doctorul tau are legătură cu bunul mers al tratamentului. Dacă nu-ți respecți doctorul, nu vei respecta nici recomandările lui. Tocmai de aceea, pacientul trebuie să învețe să înțeleagă atitudinea doctorului – sigur, e vorba si de (lipsa de) empatie … dar și de o reacție comunitară agresiva, care ne bintuie … din anii comunismului …

 11. Pe Elena invatatoarea ar trebui sa o punem sa invete numai Fiziologia de anul II si apoi sa dea examenul cu prof Zagrean. Sa vedem daca ii mai da mana sa arunce cu noroi in altii fara sa aibe habar.Sa o usture ochii de atata invatat, sa ii intepeneasca oasele, samd.Vai, dar ea a facut facultati. Si ce? La halul in care se preda la scoala, nu stiu cum a luat nota de trecere.
  Ne-am obisnuit sa luam de-a gata toate prostiile.Filtreaza cucoana, nu gandi cu capul altuia!
  As vrea sa stiu si eu:
  1. cum este aparat medicul in exercitarea actului medical: de pacientii recalcitranti, de lipsa medicamentelor, de lipsa instrumentarelor, de lipsa asistentelor ADEVARATE, de nozocomiale, etc
  2. daca medicul este cel care decide in actul medical, de ce vii tu invatatoarea lui peste sa faci studiu de caz?

  • De ce?Pentru ca am avut experiente neplacute cu medici din astia ca voi care se bat cu pumnul in piept ca au facut „n” ani de facultate .Foarte bine ca ati facut , dar demonstrati ca nu i-ati facut degeaba si mai ales demonstrati ca suntetiOAMENi. Nu doresc nimanui sa traiasca ce-am trait eu cu mama mea intr-un spital din Ploiesti,sa vezi atata suferinta siin acelasi timp atata nepasare din partea unui medic care te mai si minte in fata ,iti ia si banii si tot ce poate spune cand incerci sa-i spui ce se intampla, iti raspunde pe un ton acru:”Haideti , mai doamna , ma luati asa de dimineata,,dar eu nu pot sa tin minte atatea!”Pai , nu-ti vine sa-l strangi de gat ? Si ne mai intrebati ce avem cu medicii?Si cand un altul i-a spus tatalui meu cand l-am internat, cu 3 ore inainte sa moara:Dar ce ,tataie,aici crezi ca-i statiune?”, iti mai vine sa ai respect pentru astfel de oameni? Imi pare rau, puteti sa aveti voi 100 de ani de facultate, daca acest lucru va face sa deveniti inumani, mai bine ramaneati Oameni cu 4 clase. Nu conteaza cat ai invatat, nu te-a pus nimeni, n-ar trebui sa te vaiti, ci din contra sa te bucuri ca ai putut sa faci o facultate pe care,intr-adevar,nu o poate face oricine, dar sa nu uitati ca o vorba frumoasa si putin respect pentru omul care vine la voi cu multa speranta si incredere , face mai mult decat orice medicament din lume.Sunt multe de spus, cu siguranta multi dintr noi am avut experiente neplacute cu unii medici si este normal sa avem si astfel de reactii fata de unii medici.Poate ca reactiile oamenilor va vor da de gandit si veti fi altfel, macar de acum inainte.

 12. mai doctoras…..cum poti sa spui ca nu te compari cu nimeni? esti la fel ca un inginer, economist, sau ofiter. nu ai nimic special. Si nu uita ca fara acel INVATATOR tu ai fi fost NIMENI! intamplator va cunosc atat de bine. 90% faceti acea scoala pentru ca v-au trimis parintii nu ca ati avea o chemare speciala. vrei sa-ti spun ca 1 din 100 este in stare sa puna o branula, ca stie diferenta intre inseminare si FIV…si multe altele!

 13. Niste ciubucari cu aere de staruri neintelese . E plina presa de minunatiile lor .
  Doctori suntaia in occident . La noi, simpli felceri cu diplome luate de taticul si maicuta care cotizeaza la dom profesor la facultate . Ciomu si Lucan” e ” tot medici sau ” e” doctori ?

 14. jerry, tibi si cu anda,

  Imi pare rau ca ganditi asa, fara sa va dati seama ca singurul vinovat de tot ce se intampla este Sistemul de sanatate.
  Medicul este de vina pentru ca sunt spitale vechi, pline de microbi si alte, instrumentare proaste, medicamente lipsa si proceduri care sunt practic facute parca impotriva?Ca stau clinici utilate si nefolosite? Credeti ca in asemenea conditii pot sa dea calitate inalta unui act medical? Credeti ca un medic celebru din America, pus sa lucreze o zi la un spital de stat din Romania, ar fi la fel de …performant, sarmant, filozof si chiar simpatic? Eu zic ca ar ramane mut si apoi ar fugi ca din pusca.

  Plecati si cautati-va in UE, unde oamenii sunt tratati corespunzator.In afara de a arunca cu noroi, ati venit cu o initiativa?Tu Anda, ai fost la vreun ONG dupa ce ai patit sa incerci sa lupti pentru drepturile tale?
  Sincer,ma ingrozeste rautatea exacerbata a multora dintre noi, lipsa empatiei, respectului si de ce nu a intelegerii fenomenului.

 15. De ce sa plec in occident ? Banii mei unde vor fi ? Nu am platit si platesc inca de o viata de om aproape ? Nu sper de vreun tratament si terapii nemaiauzite , sunt constient ca sapa si tarnacopul raman asigurate si pentru mine .
  Pana la doctorii romani baza e tot la gropari, autopsieri , popi , si maestrii de lapompe funebre .

 16. Jerry, baiete, imi pare rau pentru tine! Nu te ascunde in spatele tarnacopului, ca nu scrii ca un necalificat.
  Ca platesti CAS si nu beneficiezi, este adevarat. Si eu si alti romani la fel.
  Dar omule, pricepe ca CAS-ul nu ajunge la doctori ci la SISTEMUL DE SANATATE, sau mai rau. Acolo e buba.
  Doctorii primesc…ce atarna, ca sa ma exprim elegant.
  Rau este ca noi ne ciondanim aiurea si cine ar trebui sa faca ceva ne rade in nas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.