Acasă Social Doctorița din Băicoi a fost hărțuită timp de 4 minute să semneze...

Doctorița din Băicoi a fost hărțuită timp de 4 minute să semneze și apoi șantajată cu poliția

DISTRIBUIȚI

O parte a presei a prezentat filmarea făcută de ruda unei paciente de 87 de ani pe care aceasta ținea cu tot dinadinsul să o interneze. Timp de 4 minute, doctorița suportă cu stoicism solicitarea imperativă a aparținătoarei: „VREAU să-mi semnați că nu o internați!” Vreau! Vreau! Vreau! repetat obsesiv. După 4 minute în care doctorița și-a păstrat calmul și a refuzat să semneze că „refuză internarea”, aparținătoarea o șantajează pe doctoriță că dacă nu semnează vine cu poliția! Conform DEX a hărțui înseamnă „a necăji pe cineva cu tot felul de neplăceri, probleme, întrebări etc., a nu lăsa în pace pe cineva; a cicăli, a sâcâi, a pisa”. Vi se pare că se încadrează aparținătoarea din filmare?
Iar la minutul 4.18, doctorița este pur și simplu șantajată: „puneți-mi și mie de la dvs. parafă și semnați că n-o internați. Mă întorc cu poliția să știți! Vă fac plângere!”. Vezi video la sfârșitul articolului.
Și iată că aparținătoarea obține exact ceea ce vrea: doctorița îi rupe fișa nervoasă și îi spune să o aducă pe pacientă să o interneze deși timp de 5 minute doctorița a susținut că nu e de internat.
Oare câți dintre noi, la serviciu ar fi manifestat atâta calm și înțelegere față de un vizitator care ar fi insistat obsesiv să semnăm o hârtie pe care noi nu voiam să o semnăm. Nimeni pe lumea asta nu poate fi silit să semneze ceva dacă nu vrea. Doctorița are și ea dreptul să refuze să semneze. În plus, dacă bătrâna murea în scurt timp, s-ar fi dovedit la autopsie dacă decesul a fost din cauză că doctorița a refuzat să o interneze sau nu pentru că pe fișă era consemnat că pacienta fusese dusă la UPU și pe 2 ianuarie, și pe 6 ianuarie. Semnătura doctoriței cum că nu vrea să o interneze era inutilă, mai ales că pacienta venise cu salvarea. Așadar tot acest circ făcut de aparținătoare nu a fost făcut decât pentru ca să obțină cu orice preț internarea bătrânei.
Deci haideți să lăsăm medicii să decidă cine e de internat și cine nu pentru că poate exista oricând un pacient care să aibă nevoie de internare dar patul să fie ocupat prin amenințare și șantajarea cu poliția.

90 COMENTARII

 1. De ce medicul a refuzat sa precizeze in fisa ca pacientul nu necesita internare? Asa se procedeaza. Nu isi asuma decizia? Doar aceasta a solicitat ruda pacientului.

 2. Continua campania de denigrare a medicilor : Vor sa ne facem pres inaintea lor si sa nu mai avem pretentii salariale sau de demnitate.
  Daca e asa eu ca specialist cistig mult ai putin decit un politai tablagiu Nu am desi vreau:
  – Spor de risc (infectii)
  – Spor de suprasolicitare
  – Spor de munca de noapte
  – spor de periclitate (suntem expusi agresiunilor fizice fara sa fim inarmati)
  – Spor de munca cu documente potential infectate (la CNAS au)
  – Spor de demnitate…….
  Mai vreti ??????!
  Multi altii au de toate , noi un ca…t !

  • E normal sa va luati apărarea unul altuia ! Vreti sporuri ? Nu va platesc garda cu 1000 de ron ? Aceia ce sunt ? Vi se pare normala reactia asa zise doamna doctor ? Cand o sa scăpăm de voi din sistem, coruptilor! Va credeti Dumnezeu , ne tratati ca pe niște gunoaie cand venim la UPU!Nu v-a obligat nimeni sa va faceti doctori, cu atât mai puțin sa rămâneți în sistem! Nu zic sa plecati in afara , ca acolo nu va permiteți să faceti asa ceva! V-ar da un mare șut în dos ! Nu vreau sa-i bag pe toti in aceeasi oala, dar cucoana asta trebuie data AFARA din sistem ! Va face de ras tot pe voi ! Daca nu ai pe cineva la UPU, nu te baga nimeni in seama ! NIMENI ! Eu m-as baga ca strutul cu capul in pamant si nu as lua apărarea unei asemenea ființe! Lucrez tot ca bugetar, sunt una care te-a invatat sa scrii si sa citesti ca sa ajungi unde ai ajuns…. una care trăiește cu 1700 ron pe luna si nu ma plâng că mai vreau sporuri ! Si nu zic ca e un sistem curat nici cel in care profesez, dar macar nu iau apărarea uneia / unuia care face sistemul de ras ! RUSINE , RUSINE SI IAR RUSINE !

   • Foarte urat vorbiti pentru o invatatoare!. Un medic face sase ani de facultate si apoi inca 4-7 ani de rezidentiat. Un invatatoar face liceul pedagogic si lucreaza 4 ore pe zi. Cum va comparati totusi cu medicii nu inteleg.

    • Pe langa un liceu pedagogic, am si o facultate, master si doctorat . Ma voi perfecționa atata timp cat voi profesa ! Si nu, nu am avut pretentii salariale asa cum se dorea mai sus ! Nu ajung acasa la 12 , ba chiar 19.00 , uneori am 12 / 13 ore pe zi muncite ! E mult spus ura , este dezamăgire si dezgust fata de acele persoane ce ii tratează pe altii ca pe niște gunoaie, ca pe niște nimicuri ! Eu nu am inteles si nu voi înțelege, cum puteti sa luati apărarea unei astfel de persoane !?!? Cum ?

    • Si asta iti da dreptul sa iei spaga, sa accepti compromisuri si sa triezi oameni doar dupa crietriul amintit? Asta ai invatat in anii de studii superiori? Rusine! Acel batran nu are dreptul la o ingrijire si la o consultatie ca oricare altul? Acel batran cotiza din greu catre stat cand tu invatai, ca acum sa-l calci in picioare….trebuie sa moara doar pentru ca gaseste unul ca madam dotoressa nervoasa ? Ma intreb o spaguta rezolva situatia? Aveti scuze, sunteti putini , obositi dar faceti ceva pentru asta … au plecat valori au ramas nulitati si printre astia cativa care mai stiu meserie dar ei nu pot duce pe umeri un sitem bolnav si slab pregatit…

    • fiecare profesie e importanta ,incercati sa nu va cocotati prea sus si mai ales sa nu va dati dreptul de a umili pe cineva.O lege salariala corecta ar trebui sa recompenseze munca si responsabilitatea fiecaruia.Cand iti alegi o profesie o faci in cunostiinta de cauza,cu bune si cu rele

   • Mai femeie, medicul care face garda sta in spital in timpul asta. Tu la ora 12 te-ai carat acasa sa pui de o ciorba sau de o meditatie. Vrei bani ca medicii care fac garzi? Asa iti inveti elevii cu ura asta? Sper sa nu-mi ajunga copii pe mana uneia ca tine! Medicii sunt problema ta? Ziiii-mi ca ai votat cu PSD!

    • Medicii cu atitudinea aceasta … Da. Aceștia sunt problema mea . Cei ce se cred Dumnezeu , cei ce si-au ales meseria doar pentru bani , fara a empatiza. Cei ce nu stiu sa vorbeasca fara a umili, a batjocori.

    • Doamna Invatatoare, ma oftic sincer ca nu stiu cum va cheama pentru ca va garantez ca de maine erati cinstita, nu va mai bagati bani in buzunare din excursii si din meditatii si traiati doar din salariu. Garda pe care o face doamna doctor este echivalentul unei excursii pentru dimneavoastra, doar ca diferenta dintre ea si matale este ca ea acei bani ii primeste de la stat, tu ii iei din portofelul parintilor si ii bagi in buzunar.

    • Mai voi sunteti ca militienii,induferent cat sunteti de neoameni va luatu apararea.Ciomu i.a taiat akuia scula in 4 nu in doua sau trei…si parca il vad pe jegul de Astarastoaie cum il aoara pe ,,marele,, chirurg.

    • Medicii care stau de garda au paturi unde se odihnesc personalul spitalului le servesc masa și in timpul asta sunt plătiți deci o duc mai bine ca acasa 🤪😬

   • Nu doamna draga, nu ne plătesc garda cu 1000 de lei? Când ai lucrat ultima data 31 de ore legate? căci asta înseamnă o garda 24 +7. Știi câți pacienti au fost văzuți în Upu în care lucrez anul trecut? Peste 200.000 în condiția în care sunt 2 medici pe tura. Calculează cam cât vine pe zi sau noapte. Grija dumneavoastră ar trebui sa fie educația! De acolo pleacă 99% din probleme!

     • esti cam timpita elena. invatamantul e varza din cauza unora ca tine. societatea beneficiara serviciilor atit medicale cat si educationale e profund nemultumita de aceste servicii. deosebirea intre serviciul medical si cel educational e ca medici mai raspund pt greselile lor pe cand educatorii nu raspund niciodata pt traumele si viitorul distrus al copiilor. asa ca tanti doctor docent educational pe romaneste dute’n pm. daca nu-ti place fate in mata primministru ca dancila. stim noi cine sunt ciorile cu gura mare in upu. cand noi stam cu orele la coada la upu si vin baragladine ca apartinatoarea babei din baicoi. la 87 de ani s-o faca fata mare in loc sa-i caute de lumanari.

   • Doamna Elena, dacă ar fi după dvs să plece toți medicii, o să vă mai aștepte doar brancardierii la UPU. Aveți puls, bine, nu… la morgă. Așa vreți să ajunga medicina? Nu i-ați pus dvs să se facă medici, tocmai de aia nu aveți dreptul să îi criticați, să îi demonizați. Care 1000 de lei
    pe gardă? În ce țară? Dvs, in meseria pe care o aveți, nu ați jurat că nu veți face rău, ei da! Dvs, dacă greșiți, nu schilodiți pe viață, nu vă mor oameni pe masă, vreți să fie plătiți ca o casieriță de supermarket? Ce ne pricepem să scuipăm o breaslă de care avem nevoie ca de aer! Ce ușor ne dezbinăm! Altfel, suntem creștini veritabili, pupăm icoane și batem cruci, dar uităm să fim oameni. Credeți că medicii se lăfăie în bani? Nu vorbesc de Lucan, Burnei, Lascar, vorbesc de ăia care sunt în prima linie, care trag, care nu-și cad copii crescând. Dacă nu au câteva consultații la privat mor de foame, doamnă! Dvs trăiți în statul paralel, când trebuie să fiți în realitate, să vă uniți cu medici, cu profesori, cu poliție, cu toți fără de care societatea ar fi un haos. Sper că atunci când dați ochii peste cap să nu sunați la 112, pe banii mei și pe efortul medicilor pe care îi suspectați de averi colosale. Să vă vindecați cu superioritatea cu care aruncați cu noroi!
    Iar referitor la reacția doamnei doctor Coman, dacă era la prima discuție cu nepoata pacientei, o dezaprobam categoric, dar să te ții de medic să te scape de mamaie câteva zile, să îi ceri internarea ca la azil, mi se pare incalificabil. Medicul e și el om și s-a enervat după toate insistențele (că ruda, că pilă, că șpagă) și asta a fost reacția. Dar ați văzut doar ce a ales nepoata să filmeze. De curajoasă ce a fost, când a vazut amploarea scandalului, a șters postarea. Dar sunt sigură că nu ați verificat asta. Acum medicul este cercetat penal, sunt curioasă unde o plasează pe bunică atunci când trebuie să se prezinte la audieri.

   • Lucrurile nu stau chiar asa cum credeti si trebuie sa intelegeti câteva lucruri clare, aflate din surse sigure. 1. Doamna era ca o floricica, chiar nu necesita internare, dovada ca dupa acest toata tevatură a rămas acasa cu tratament. 2. A refuzat internarea la Cardiologie la sp Judetean si de aceea a fost trimisa la acest spital. 3. Pe fisa de transfer scria trimitere, nicidecum internare, asa cum sustin apartinatorii. 4. Ceea ce s-a difuzat a fost doar partea a doua a conflictului, in prima parte s a văzut lipsa de civilizatie a apartinatorilor. 5. Politia s a autosesizat vis a vis de distrugere de documente oficiale, asa ca familia s a răzbunat destul de bine pe doctorita. 6. D-na doctor si-a dat demisia, astfel încât carierea ei este compromisa ( uitam faptele bune făcute de cineva si aruncam cu pietre in el la orice greseala, fiind si judecători si executanti in acelasi timp). 7. A existat si un santaj..ghiciti care. Va dau un indiciu d na profesoara : Videoclipul a apărut pe net la multe ore dupa conflict..

   • „AFARA” – in Anglia , n-ai fost pe la GP , mori in upu , ca nu se uita nimeni la tine; nu ai fost certificat de un medic ca esti urgenta pentru spital.
    – in Spania si alte tari occidentale – nurofen sau paracetamol si, in cel mai fericit caz te tine o noapte „sub supraveghere” , apoi – viteza acasa , si faci programare la medicul de familie!
    Belgia – primperin !! Apoi – medic de familie.
    Asa ca nu va mai umflati in pene cu „la mine in italea si la mine in spanea” si cu acest „afara”.
    Cel putin 50% din prezentarile la upu sint non-urgente sau „revizie tehnica”=sa mai faca mamaica o internare , ca la 90 de ani trebuie sa fie ca la 20… .
    Si, pina la urma , nici macar pacientii (asa, non-urgente cum sint) nu sint cea mai mare problema; cea mai mare problema sint apartinatorii care considera ca doar ei au drepturi, care „n-au timp sa stea sa aiba grija de mamaia , sa-i faca focul si de mincare” , care deja au venit la upu cu decizia luata si nici un argument nu le penetreaza scoarta cerebrala.

    • Hai ma ! Fii serios …daca internezi 3 ..4 zile pe cineva dupa caz…nu inseamna ca vrei sa scapi de ruda… ce gandire ! Iti faci o viata in 3 zile ? Mai mult nici nu tine . De unde sti ca nu a refuzat ca sa ii ofere bani pt internare . Nu mergi la dr daca esti bine . Si cate refuzuri de internari au fost fara consultatie si pacientii au murit … sau chiar la rand la asteptarea in sala copiii tineri ..etc … tineti mereu cu ursu …

   • Cucoana,o sa te doboare ciuda asta malefica,reciteste ce ai scris si o sa imi dai dreptate.Nici un medic nu si-ar dori sa te aiba pacienta,deci doar la Urgenta vei avea parte sa fii tratata….haha

    • Au plecat medicii buni, dedicați , din România și a rămas populația la mâna unor mediocrii , incompetenți sau șpăgari.Puținele cadre medicale demne de rspect, care au rămas în țară, trebuie să suporte oprobriul public din cauza celor ca această Coman, care a făcut șase ani de facultate degeaba, dacă nu are șapte ani de acasă.Și, app, cucoană Sorana Sorca, un medic adevărat nu-și alege pacienții, indiferent unde lucrează,eventual aplică regulamentul, protocolul sau ce-o fi, că toți suntem oameni, indiferent de condiția socială.Sau jurământul lui Hipocrat e valabil doar pentru unii?…

  • Orice meserie impune asi asuma niste riscuri. In momentul in care eu am o fisă medicală în care scrie că trebuie să fiu internată iar dumneavoastră ca dr imi răspundeți : este boboteaza; Nu vreti sa imi faceti internarea ; varii motive. Al cărui sistem aparținem? Uniune europeană vrem fonduri pentru sistem ? Sistem in care in primul rând ar trebui să ne schimbam atitudinea.

 3. Sa refuzi internarea unui pacient este un gest inuman si denota nu numai lipsa de profesionalism dar si grave carente de moralitate,empatie.Sa-i fie rusine acelei persoane care se crede medic.Ar trebui scoasa din sistemul sanitar,data afara in suturi.Iar diploma ei,rupta in bucati ,asa cum a procedat cu fisa pacientei.Doctori din Romania.Nu va pierdeti calitatea de oameni.O duceti greu,asa este,dar nu va razbunati pe pacienti,pentru frustarile dumneavoastra.Nu va razbunati pe cei care vin la dumneavoastra cu speranta.Nu loviti in cei care nu se pot apara.Nu va construiti fericirea pe nefericirea lor.Ramaneti Oameni si fideli fata de juramantul lui Hippocrate in ceea ce priveste indatoririle morale ale unui medic in exercitarea profesiunii.Nu pacientii sunt de vina pentru lipsurile din sistemul sanitar.Stim cu totii cine sunt vinovatii:politicul si coruptia.Vreti sporuri si alte beneficii?Solutia este lupta legala impotriva unui sistem corupt si criminal care sufoca Romania.Impotriva unui sistem putred care a determinat milioane de romani sa-si paraseasca tara si parintii.Un regim criminal care in loc sa se concentreze pe bunastarea natiunii pe care o pastoreste face tot posibilul sa distruga toate sperantele ,aparand hotii si coruptii.

  • Aici e buba: nu poți să-i internezi pe toți și atunci stabilești prioritățile. Nu poți ține ocupat un pat cu un caz social sau cu boli mai ușoare, doar ca să scape familia de bolnav. Dacă faci asta spitalul se transformă în azil și nu mai ai unde să internezi cazurile cu adevărat grave.
   Sper ca doctorița să plece de acolo în orice alt spital și să vedem cine vine în locul ei. Asta merită astfel de „pacienți” și aparținători cărora le luați apărarea: să rămână fără medici, să se trateze între ei sau de către ingineri de România (că tot vă plac generalizările) – adică din ăia care ani de zile au făcut doar pontaje și nimic altceva.

   • ”un dobitoc care a rămas în țară”-in primul rand ,nu cred ca vi se potriveste id-ul ales,altii sunt dobitocii,dar ei nu recunosc.Sunt perfect de.acord cu postarea d-voastra,de fapt inclin sa cred ca e in facuta in cunostinta de cauza.E un adevar al spitalelor din Romania,multi se internau ptr ca ,fiind cazuri sociale,aveau diverse probleme de sanatate(mai ales iarna)se motiva oarecum si internarea lor si apoi ramaneau in spital pana apareau ghioceii. Iar cei care isi uitau rudele,mamele ,parintii si chiar copiii prin spitale sunt cei care injura medicii! Sa le fie rusine!

  • PENTRU CINE NU A INTELES: doamna apartinatoare se duce pe 2 ianuarie la urgente Ploiesti unde o trimit la Baicoi pt internare. SI FACE 20 KM IN 4 ZILE PANA LA BOICOI..se pare ca nu a mai fost urgenta timp de 4 zile si a avut timp de boboteaza sa o duca. Ce om responsabil!!! Si apare ca o floricica la 4 zile dupa, ca a venit la internare si o trage la raspundere pe dna dr ca de ce nu o interneaza. Sa nu te enervezi?
   PACIENTII NU VIN LA SPITAL CA LA APROZAR SA CEARA INTERNARE CAND VOR EI!!! MEDICUL DECIDE DUPA CONSULT. NU VI SI HARTUIESTI MEDICUL CA VREI SA O INTERNEZI DUPA CE CA AI STAT IRESPONSABILA SI DELASATOARE 4 ZILE CU EA ACASA SI PENTRU CA DE BOBOTEAZA-SAMBATA ERAI ACASA (nu la munca) TI-AI FACUT TIMP SA O DUCI CU AMBULANTA PT O NONURGENTA!!!

   • Aveți dreptate.Medicul știe cel mai bine cine e de internat și cine nu sau ce posibilități are spitalul respectiv .În speța de față, a doctoriței Coman, n-ar fi pus nimeni la îndoială profesionalismul și competența ei, cu tot scandalul și filmulețul făcut de aparținătorii bolnavei.Pur și simplu e vorba de atitudine, mod de a relaționa cu populația, răbdare, educație și bun simț.Din păcate, capitole la care doamna doctor e repetentă, pentru că, orice-ar fi, la spital se angajează medici, nu aprozărese.

  • Incercati sa va informați ceva mai bine… Pacienta nu necesita internarea pentru ca sunt unele criterii de care se tine seama la orice prezentare . Asta înseamnă investigării suplimentare, punerea unui diagnostic corect, urgente medicochirurgicale, supravegere continuua..etc. Drept dovada, doamna de 87 de ani este acasa , cu tratament, nefiind internata nicăieri chiar dupa stingerea scandalului. Apropos..de pe data de 2( prima,prezentare) pana pe data de 6 când ce s a întâmplat cu doamna?? Este un vid de informatie… P.s. Lucrurile nu sunt chiar asa cum,sunt prezentate in diverse stiri… Sistemul este foarte bun ! Distrage atentia de la adevăratele probleme ale societății…

  • ing.Valentin Gutoiu-mataluta reclamai faptul ca nu iti apare postarea…halal postare.Iti arde de filozofie,de facut politica in dorul lelii pe spinarea unei femei care s-a nimerit sa fie medic si atunci te-a lovit cinstea ,corectitudinea si onoarea drept in moalele capului,ca sa zic asa! dar ia spune-mi ce ar trebui sa pateasca un inginer proiectant si arhitectul care proiecteaza gresit o cladire si cladirea se darama si omoara sute de oameni dintr-un foc?Sau judecatori care condamna oameni nevinovati la ani grei de inchisoare,avocatii ii apara pe criminali si pe hoti pentru sume mari de bani si ei revin in starda si isi fac de cap.Nu se intampla astfel de lucruri?Ba da …si multe,unele zilnic! Dar cumva se intampla ca toate dezastrele de genul celor pomenite nu atrag antipatia fata de cei care cu rea intentie comit astfel de lucruri.Toata ura romanilor este indreptata impotriva medicilor.Nu ti-e rusine ,domnule inginer sa vrei sa ramana femeia fara diploma doar pentru ca a cedat nervos la hartuiala unei indolente care voia sa scape de o batrana?Ma intreb ce fel de caracter,razbunator si neomenos poti avea?Acuzi de neomenie medicul care a decis ,conform pregatirii pe care o are,ca femeia nu necesita internare(dovada ca este in viata!!! ),dar ruda batranei este vreun suflet neprihanit care sta si are chef sa filmeze si sa insiste minute in sir pentru ce?-daca era un caz atata de grav,cum putea avea chef sa stea sa filmeze si sa incerce sa obtina nu stiu ce probe impotriva medicului ? La Urgenta ajung (cel putin asa ar trebui) cazurile grave,amenintatoare de viata.In rest -se merge la cabinet medical,cu programare ! Iata pentru ce pledezi ,domnule inginer -pentru incurajarea urii si a razbunarii cu orice pret,fara a cunoaste realitatea,de fapt.! Halal sa-ti fie!

 4. Sunt multe cazuri care nu necesită internare…credeti-mă fac parte din sistem…Sunt cazuri care solicită internare…aberant…și poate cazuri care chiar necesită internare.. și nu sunt locuri pe secțiile respective datorită cazurilor de acest gen. Uneori familia consideră că AȚI e azil unde trebuie internat orice bolnav în faza terminala. Puțină cultură medicală nu ar strica nimănui.

  • Deacord cu dumneavoastra, dar ca om , va place reactia doamnei ? Daca soția/ fiica ar fi in locul aparținătoarei cum ati reactiona ? Ce era greu pentru doamna doctor sa rezolve problema cum se cere ? Nu cunosc regulile , daca trebuia sa scrie sau nu, de ce nu face acea internare , dar putea sa ii explice civilizat … Nu sa ii vorbeasca peste picior : nu-mi merge pixul sau sunteti cu capul … reactia dansei este … urata .

   • Daca nu cunoasteti regulile,DE CE LE COMENTATI?!? DE CE??? Pentru ca ,din punctul meu de vedere,sunteti dovada clara a cat pot fi romanii de rai ,invidiosi si avizi de stiri de scandal,mai ales cand e vorba de medici ! Va doresc din tot sufletul sa aveti parte de ce meritati in viata,pe masura felului in care ganditi si probabil ,si actionati.Nici mai putin,dar nici mai mult !Acel medic ,aflat in camera de garda,are protocoale de urmat si in plus,daca a decis ca nu era un caz care sa necesite internare,credeti ca apartinatorii ,repectiv nepoata aceea ,aveau dreptul sa ceara internarea ?Daca ati fi fost intr-o situatie de urgenta medicala si ati fi urmat dupa acel caz in care medicul era retinut cu amenintari ,ce v-ati fi facut? Ati fi asteptat linistita sa va fie tot mai rau in timp ce un apartinator obraznic ameninta medicul cu politita ,fara sa aiba dreptate?.Si culmea-va supara ca medicul,intr-un final,si-a pierdut rabdarea! SA VA FIE RUSINE D-VOASTRA-va legati de cine puteti ,nu vedeti padurea de copaci,nu vedeti barna din propriul ochi si sunteti manipulata si manipulabila.Pe cei ca voi se bazeaza guvernele din Romania (toate,nu doar unul sau altul )cand mint,fura ,ne gonesc din tara si apoi acuza oamenii ramasi la munca in tara,ca nu muncesc destul,de asta nu mai sunt bani la buget.Prostia , naivitatea si rautatea se platesc peste tot,nu doar in Romania.In vest ,unde am tot circulat ,se intampla exact ce au scris oamenii pe aici: din momentul in care suni sa te plangi de o problema medicala,esti programat in decurs de zile sau chiar saptamani,timp in care un om poate sa moara ! Acolo medici sunt calmi,da ! Nimeni nu ii acuza ca au programat un pacient dupa 2 saptamani sau ca au refuzat sa il interneze-ii refuza fara drept de apel !Sunt platiti cu mii de euro sau lire sterline,lucreaza in conditii umane si pacientii sunt macar curati ! Si sunt multi medici raportat la pacienti si totusi,multi fiind,programeaza pacientii in decurs de saptamani.Va doresc tuturor sa aveti parte de asemenea sistem medical-in care prioritate au banii,asigurarile medicale si abia la urma pacientul cu suferinta lui.Sa dea Dumnezeu sa se lucreze la fel si la noi.Sa va vad atunci !

 5. Toate aceste comentarii nu isi au rostul. Stim toti cum sta treaba….domnul medic care are pretentia sa i se spuna doctor si care uraste inginerii desi sta in siguranta pe un scaun proiectat si poate chiar prins cu suruburi de un inginer, sau pe doamna invatatoare si asa mai departe, daca ii baga cineva cateva sute in buzunar uita de toata grija pentru bolnavii gravi si interneaza orice. Totul sta in cat iesti dispus sa cotizezi pentru internare. Ai cotizat iesti internat si asra o stim toti foarte bine 🙂

  • Esti frustrat tare!!!Nu cred ca esti nici macar asistent medical si nu ai cum sa înțelegi ce înseamnă sa fii medic sau doctor (apropo …Sunt sinonime; doctor este si un titlu stiintific si sinonim cu medic) Dar si limba română e grea!!! De fapt nici nu avea rost sa raspund la comentariul tau…Nu înțelegi nimic. E foarte posibil sa ajungi sa vrei sa mai dai bani unui medic ca sa trăiești, dar nu vei mai avea cui. Nu vei putea compara niciodată un medic cu orice alta profesie: in primul rand nu mai exista profesie cu perioada mai lunga de pregatire(6 ani facultate si intre 3-7 ani rezidentiat) si in al doilea rand redă sănătatea și viața …responsabilitate enormă, medicul este cu viata pacientului in mana sa la propriu. Ca orice pădure, exista si uscaturi(Nu ma refer la medicul de la Baicoi, în linii mari a procedat corect la sfarsit s-a enervat si a gresit, dar nu a pus viata pacientei in pericol) dar asta nu inseamna ca trebuie sa generalizăm. Sigur vei ajunge pe un pat de spital si chiar daca nu meriți vei avea parte de sănătate și viața oferite de medic…poate macar atunci vei intelege ce inseamna un medic sau doctor cum vrei sa-i spui.

  • Treci la loc,nota 2…..Cred ca asa pateai in timpul scolii sau al liceului sanitar,daca e adevarat ca esti asistent.Afirmatiile pe care le faci sunt grave si daca le faci ,inseamna ca ai fost …ce? …partas? complice?

 6. Eu am auzit pe filmare ca a venit retur de la Ploiesti cu internare la Baicoi. Ce e mai evident de atat ca aceea persoana avea nevoie de internare?

  • În sfârșit,cineva care observă adevărata problemă! Este vorba despre o persoană pe care familia vrea să o debaraseze în altă parte. Nu vor să o trimită la un azil,din cauză că acolo trebuie să plătească.La spitalul central nu-si poate impune viclenia,atunci alege o instituție mai mică,usor de manevrat. Santajeaza cu mult calm si din asta se poate înțelege că bătrâna nu este o urgență. Medicul de gardă este tânără și nu vrea să riște cu o persoană în vârstă. După vreo 10 ani de experiență ar fi consultat-o și ar fi semnat pe loc. Probabil că însoțitoare bătrânei este nora ei,înțelegeți ce vreun să spun….

 7. Urgență după 4 zile de la momentul când a fost trimisă… unde s.a mai pomenit? Este pentru prima dată când văd un medic enervat. Indiferenți, da, am mai văzut dar nu așa iritați!

 8. Urgență după 4 zile de la momentul când a fost trimisă… unde s.a mai pomenit? Este pentru prima dată când văd un medic enervat. Indiferenți, da, am mai văzut dar nu așa iritați!

 9. In ce lume traim?Cum poti face asa presiuni tendentioase asupra unei persoane careia doresti sa-i incredintezi sanatatea si viata unui om drag?Cum poti sa nu respecti un om care din copilarie a invatat ,si iar a invatat cum sa aduca alinare unei suferinte? Cum poti veni tu, nepoata , odihnita dar suficient de retardata si vezi doamne smechera sa stresezi un astfel de om? Se spune ca prostia face casa buna cu obraznicia , cinismul si toate celelalte hibe ale sufletulul omenesc ,ca unde cap nu e, vai de picioare! Tot asa vorbeste acest gunoi uman atunci cand are nevoie de instalator, sau de mecanic pt. masina?Ca sa te vindeci de ceva trebuie sa ai incredere si mai ales respect pt.persoana careia ii incredintezi durerea ta!Pacat pt presa ca se lasa manipulata de astfel de nulitati!Pacat, mare pacat ca nu respectam valorile .

 10. Imi pare nespus de rau de stresul cauzat doctoritei de aceast, nimeni , de presa care ar trebui sa analizeze mai cu atentie ce da publicitatii, de faptul ca ajung directori de spitale oameni ca acea directoare care in loc sa se intereseze sa asigure confort fizic si psihic doctorului in vederea desfasurarii unui act medical de calitate ,infiereaza cu-manie proletara -propriul angajat ,obosit si stresat, ca sa da bine la presa!Da castig de cauza unei obraznice analfabete in fata omului pe care ar trebui sa il sprijine! Cu asa oameni imi vine si mie la varsta a treia sa plec incotro vad cu ochii.

 11. Ați văzut vreodată diploma unei persoane care a terminat facultatea de medicină și, evident că și-a luat și licența (că n-ar avea diploma altfel!)? Ei, dacă aveți ocazia, e bine sa observați că pe ea scrie „doctor-medic” – asta că sa nu mai aveți impresia că cineva „are pretenția” sa ii se spună doctor! Mie, prima dată mi-a spus „medic” milițianul din satul in care am fost repartizată în anii „80, ba, chiar mi-a zis „tovarasa-medic”. Nici chiar primarul, tractorist, student la acea oră la „Stefan Gheorghiu”, nu și-a permis să-mi spună altfel, decit „doamna doctor” – respectul față de doctorul tau are legătură cu bunul mers al tratamentului. Dacă nu-ți respecți doctorul, nu vei respecta nici recomandările lui. Tocmai de aceea, pacientul trebuie să învețe să înțeleagă atitudinea doctorului – sigur, e vorba si de (lipsa de) empatie … dar și de o reacție comunitară agresiva, care ne bintuie … din anii comunismului …

 12. Pe Elena invatatoarea ar trebui sa o punem sa invete numai Fiziologia de anul II si apoi sa dea examenul cu prof Zagrean. Sa vedem daca ii mai da mana sa arunce cu noroi in altii fara sa aibe habar.Sa o usture ochii de atata invatat, sa ii intepeneasca oasele, samd.Vai, dar ea a facut facultati. Si ce? La halul in care se preda la scoala, nu stiu cum a luat nota de trecere.
  Ne-am obisnuit sa luam de-a gata toate prostiile.Filtreaza cucoana, nu gandi cu capul altuia!
  As vrea sa stiu si eu:
  1. cum este aparat medicul in exercitarea actului medical: de pacientii recalcitranti, de lipsa medicamentelor, de lipsa instrumentarelor, de lipsa asistentelor ADEVARATE, de nozocomiale, etc
  2. daca medicul este cel care decide in actul medical, de ce vii tu invatatoarea lui peste sa faci studiu de caz?

  • De ce?Pentru ca am avut experiente neplacute cu medici din astia ca voi care se bat cu pumnul in piept ca au facut „n” ani de facultate .Foarte bine ca ati facut , dar demonstrati ca nu i-ati facut degeaba si mai ales demonstrati ca suntetiOAMENi. Nu doresc nimanui sa traiasca ce-am trait eu cu mama mea intr-un spital din Ploiesti,sa vezi atata suferinta siin acelasi timp atata nepasare din partea unui medic care te mai si minte in fata ,iti ia si banii si tot ce poate spune cand incerci sa-i spui ce se intampla, iti raspunde pe un ton acru:”Haideti , mai doamna , ma luati asa de dimineata,,dar eu nu pot sa tin minte atatea!”Pai , nu-ti vine sa-l strangi de gat ? Si ne mai intrebati ce avem cu medicii?Si cand un altul i-a spus tatalui meu cand l-am internat, cu 3 ore inainte sa moara:Dar ce ,tataie,aici crezi ca-i statiune?”, iti mai vine sa ai respect pentru astfel de oameni? Imi pare rau, puteti sa aveti voi 100 de ani de facultate, daca acest lucru va face sa deveniti inumani, mai bine ramaneati Oameni cu 4 clase. Nu conteaza cat ai invatat, nu te-a pus nimeni, n-ar trebui sa te vaiti, ci din contra sa te bucuri ca ai putut sa faci o facultate pe care,intr-adevar,nu o poate face oricine, dar sa nu uitati ca o vorba frumoasa si putin respect pentru omul care vine la voi cu multa speranta si incredere , face mai mult decat orice medicament din lume.Sunt multe de spus, cu siguranta multi dintr noi am avut experiente neplacute cu unii medici si este normal sa avem si astfel de reactii fata de unii medici.Poate ca reactiile oamenilor va vor da de gandit si veti fi altfel, macar de acum inainte.

   • d-na Anda-experienta d-voastra neplacuta e redata prin prisma d-voastra-daca am fi fost macar noi ,cei de aici ,martori la discutia dintre d-voastra si medic,as fi inteles sa o dati exemplu Si nu doar o dati exemplu,ba mai grav, generalizati !!! Dupa cum se observa,cazul de la Urgenta a fost filmat si iata cum au aparut si parerile contra,adica oameni care realizeaza ca internarea nu era o urgenta ci era doar dorinta nepoatei de a scapa de ”povara” unui batran si care ameninta medicul !

 13. mai doctoras…..cum poti sa spui ca nu te compari cu nimeni? esti la fel ca un inginer, economist, sau ofiter. nu ai nimic special. Si nu uita ca fara acel INVATATOR tu ai fi fost NIMENI! intamplator va cunosc atat de bine. 90% faceti acea scoala pentru ca v-au trimis parintii nu ca ati avea o chemare speciala. vrei sa-ti spun ca 1 din 100 este in stare sa puna o branula, ca stie diferenta intre inseminare si FIV…si multe altele!

  • mai Tiberiu….de ce nu ai facut Medicina?-nu te-au tinut baierele pungii,nu ai avut destula minte pentru o asemenea facultate?…ce nu ai avut?…ca dupa ce afirmatii faci ,ori ai incercat si nu ai reusit(sic) ori scri ca sa te afli in treaba.Stii ce face in facultate si cat invata un medic?Sau un inginer? Sau un economist? Iar despre ofiteri….ce sa spun ,eu una nu stiu ce fac ei -dar la medicina sigur nu se pricep.In familie am si inginer si economist si avocat si profesor….deci am idee despre fiecare profesie in parte si un lucru sigur deosebeste munca medicilor de toate celelalte profesii:munca directa si nemijlocita cu omul si suferinta lui,fizica si psihica si faptul ca trebuie sa ii dea de capat.Ca rasplata este jignirea profesiei in ansamblu si a celor care o practica-nu mi se mai pare deloc o noutate.Stii ce mai deosebeste medicii de restul oamenilor de diverse profesii ? In pofida tuturor jignirilor,amenintarilor invidiilor fatise,mizeriilor aruncate in carca lor -a doua zi isi reiau activitatea si ii ajuta sau ii scapa de la moarte pe cei care i-au injurat cu o zi inainte.Ca exista si medici ca si Ciomu sau Luncan-nu neaga nimeni,dar de la cativa ca ei,la generalizare e cale lunga .Si o sa tot calatoriti cu totii pe cai lungi pana veti gasi medici sa va trateze ,pentru ca aceasta tagma medicala a ajuns la saturatie-i-au ajuns jignirile,injuraturile,nerecunoasterea celor cu merite,care sunt cei mai multi !Vor pleca ! Sa va trateze arabii ,chinezii care nu au loc la ei,turcii care buni sau rai,fug de Erdogan,etc,etc.

 14. Niste ciubucari cu aere de staruri neintelese . E plina presa de minunatiile lor .
  Doctori suntaia in occident . La noi, simpli felceri cu diplome luate de taticul si maicuta care cotizeaza la dom profesor la facultate . Ciomu si Lucan” e ” tot medici sau ” e” doctori ?

  • Scri putin mai bine dacat un felcer,dar mintea e mai putina decat a unui felcer.Acuzi intr-o veselie,fara discernamant,faci afirmatii la modul general si apoi vii cu 2 exemple! Amaratule invidios, de ce nu ai facut Medicina?

 15. jerry, tibi si cu anda,

  Imi pare rau ca ganditi asa, fara sa va dati seama ca singurul vinovat de tot ce se intampla este Sistemul de sanatate.
  Medicul este de vina pentru ca sunt spitale vechi, pline de microbi si alte, instrumentare proaste, medicamente lipsa si proceduri care sunt practic facute parca impotriva?Ca stau clinici utilate si nefolosite? Credeti ca in asemenea conditii pot sa dea calitate inalta unui act medical? Credeti ca un medic celebru din America, pus sa lucreze o zi la un spital de stat din Romania, ar fi la fel de …performant, sarmant, filozof si chiar simpatic? Eu zic ca ar ramane mut si apoi ar fugi ca din pusca.

  Plecati si cautati-va in UE, unde oamenii sunt tratati corespunzator.In afara de a arunca cu noroi, ati venit cu o initiativa?Tu Anda, ai fost la vreun ONG dupa ce ai patit sa incerci sa lupti pentru drepturile tale?
  Sincer,ma ingrozeste rautatea exacerbata a multora dintre noi, lipsa empatiei, respectului si de ce nu a intelegerii fenomenului.

 16. De ce sa plec in occident ? Banii mei unde vor fi ? Nu am platit si platesc inca de o viata de om aproape ? Nu sper de vreun tratament si terapii nemaiauzite , sunt constient ca sapa si tarnacopul raman asigurate si pentru mine .
  Pana la doctorii romani baza e tot la gropari, autopsieri , popi , si maestrii de lapompe funebre .

  • Jerry the crazy-eu cred ca nu pleci in occident nu ptr ca plangi dupa banii platiti,ci pentru ca nu te simti capabil ,n-ai ”vana” in tine pentru asa ceva.Ai ,in schimb,o placere macabra sa vorbesti urat despre medicii-nu pierzi timpul sa jignesti un om inferior tie,nu merita eforul,este? Ei,dar ce placere iti provoaca sa arunci cu invective la adresa celor care iti sunt net superiori ! Iar,pe de alta parte-astepti sa fi premiat ptr ca ai contribuit la CASS ? Sau crezi ca vei primi banii inapoi daca nu te imbolnavesti? Sau ce o fi in mintea ta? Imi doresc,asa cum am mai scris,ca Sistemul de Asigurari de Sanatate sa functioneze ca in Vest : platesti putin,primesti putin,platesti mult-primesti mult !Asa sunt tratati acolo,in fctie de forma de asigurare.Aici ,daca vin 2 persoane cu infarct la Urgenta(asta fiind intr-adevar o urgenta majora! ),cei prezenti la camera de garda se vor da peste cap sa ii ajute pe amandoi ,fie ca sunt asigurati,fie ca nu.In tari din Vest,primul salvat este cel care are asigurare! Iti doresc sa traiesti asemenea vremuri si aici.Din inima iti doresc! Poate atunci o sa realizezi ca medicii nu pot fi comparati cu felcerii ,nici cu nimeni altcineva. O SA REALIZATI TOTI CAT DE SCUMP COSTA SANATATEA !!!-asta fiind motivul pentru care,ca sa mai merite sa faci o munca atat de grea,obositoare ,consumatoare de energie si de multe ori ingrata-e nevoie sa fii si motivat material.Nimeni nu e Isus pe pamant,sa se sacrifice pentru o cana de apa si un colt de paine ! Punct!

 17. Jerry, baiete, imi pare rau pentru tine! Nu te ascunde in spatele tarnacopului, ca nu scrii ca un necalificat.
  Ca platesti CAS si nu beneficiezi, este adevarat. Si eu si alti romani la fel.
  Dar omule, pricepe ca CAS-ul nu ajunge la doctori ci la SISTEMUL DE SANATATE, sau mai rau. Acolo e buba.
  Doctorii primesc…ce atarna, ca sa ma exprim elegant.
  Rau este ca noi ne ciondanim aiurea si cine ar trebui sa faca ceva ne rade in nas.

 18. E foarte dificil la „pacienți în vârstă” să faci diagnosticare corectă numai din stetoscop , mi-e mi- a dipărut „mama- soacră” cu 6 medici în familia lărgită-rude . Nimicuri medicale, multe și mărunte se agravează într-un rim devastator(cancer din nimic, unde nici nu te așteptai). Pe bioritm scăzut te aștepți la ORICE.

 19. Sistemul sanitar din România este sub orice critică. Acesta este adevărul. Când ți se cer bani într-un spital pentru o radiografie, pentru medicamente, pansamente, etc. în condițiile în care salariat fiind ai cotizat obligatoriu ajungi să îți pui întrebarea: De ce am dat acei bani, dacă toate celelalte trebuie să le plătesc? Nu ar trebui să am garanția unei îngrijiri adecvate? Trebuie să fiu tratat corect doar dacă dau plicul cui trebuie? Ce poate să facă un soț cu un singur salariu din care trebuie să întrețină o întregă familie? Ce poate să facă un bătrân, care după o viață de muncă s-a trezit că are o pensie din care abia își duce zilele?

 20. Da am intilnit Medici vorba vine care se credeau cineva ca vor lucra in Anglia ca medici dar care la o exeminare mai atenta habar nu aveau despre o ,,toxoplasmoza”, si efectele ei ,erau facuti Medici in perioada 93,95,97 erau varza.

 21. 1. În România se cultivă la nivel oficial – adică cu implicarea directă a decidenților politici violența verbală fiind încurajată prin educația de stat pardon sistemul de valori predicat elevilor că trebuie să nu muncească, să desconsidere cinstea, munca , respectul față de mediul, grija și implicarea față de cel din jur și cei aflați în suferință, etc.
  În aceste condiții te întrebi cine are de câștigat, răspunsul îl vede toată lumea prin promovarea în funcțiile cheie al statului român a persoanelor analfabete funcțional, deci cine este infractorul de serviciu conform celor mai sus prezentate : medicul pentru că trebuie să -i fie contestată pregătirea profesională și de aceia analfabeții funcționali de la nivel local trebuie să se comporte cum au fost ei educați.

 22. Unii medici si personal medical nu mai sunt oameni, ci criminali. Doresc cat mai multi bani si cat mai multe cadavre. Le va veni si lor randul sa fie victimele unei societati dezumanizate si in descompunere pe timp de asa zisa pace. Actualul sistem sanitar contribuie cu brio la distrugerea Romaniei. Scapa cine poate, cei mai buni pleaca, sa se salveze. Daca mai stiti medici si personal fara constiinta si suflet, dati-i in vileag.

  • Vad aici ca se iau la cearta pe tema salariului si spagilor cei din politie invatamant sanatate deci bugetari cum ramane cu salariati din sistemul privat cei care cotizeaza la stat nu sunt salariati la stat
   Sau ei sunt oameni de categoria a doua pentru ca asa se pare

 23. Autorul articolului a întors-o ca la Ploiești. Acuză pe cine are dreptate și aopră vinovatul adică pe cel ce nu răspunde de propria decizie. Curat murdar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.