Acasă Social După ce a decis că suntem infractori că am criticat majorarea amenzilor...

După ce a decis că suntem infractori că am criticat majorarea amenzilor de staționare la UPU, geniala Pintea trimite oamenii să facă și RMN-urile la UPU

DISTRIBUIȚI

Că nu are anvergură de ministru s-a văzut de la început în cazul Sorinei Pintea, parașutată din Baia Mare unde a condus câțiva ani un spital, dar că va pune medicii în situația de a demisiona chiar nu s-au așteptat nici cei mai mari critici ai ei, infractori sau nu!

Pintea spune că are în plan să modifice pachetul de bază și pachetul minim de servicii medicale din sistemul de sănătate. Pachetul de bază cuprinde toate serviciile medicale de care beneficiază toţi românii asiguraţi, iar pachetul minim este cel de care beneficiază anumite categorii de persoane, fie că sunt asigurate sau nu. Întrebată la DIGI 24 (vezi AICI) de faptul că o persoană care are nevoie de o investigație de tip RMN, așteaptă în România în jur de trei luni de zile pentru a avea acces la acea investigație Pintea a explicat: „Suntem 5 milioane care contribuim pentru 17 milioane. Investigațiile de înaltă performanță se pot face și în urgență. Accesul din acest punct de vedere este în regulă.”
Citește și Dăncilă amnistiază prin OUG datoriile reprezentând contribuții la Sănătate. Doar curge lapte și miere în spitale!

Medicul specialist Octavian Iosef a explicat pentru Curentul: „Bugetul Unităților de Primiri Urgențe (UPU) și bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) sunt diferite. Sorina Pintea trimite pacienții programați la RMN (adică pacienții pentru care ar trebui să plătească CNAS), la UPU (unde vin banii din alte buget).
Rezultatul genialității doamnei Pintea Sorina…Unitățile de Primiri Urgențe, deja suprasolicitate, vor avea un număr și mai mare de pacienți: urgențe adevărate, plus cele false, urgențe prezentate pentru un examen RMN (au programare în ambulatoriu, dar se poate efectua și la UPU)…că așa a zis Pintea Sorina la TV…. Medicii de gardă, epuizați, riscă să comită malpraxis medical, apoi vine Pintea Sorina și amendează medicii pe motiv că au crescut timpii de staționare în Unitățile de Primiri Urgențe…Iată modul prin care PSD-ul va goni medicii din România…Pintea Sorina are habar de sistemul medical ? Umblă cu ocaua prin spitale ? Nu prea se văd efectele…”, a spus amărât doctorul Iosef.
Recent Pintea a comentat că suntem un popor de infractori pentru că medicii s-au revoltat că au crescut amenzile pentru timpii de staționare la UPU:

„Am publicat pe site-ul Ministerului Sănătății modificarea amenzilor pentru măsuri ingienico-sanitare, pentru depășirea timpilor de staționare în UPU. Vă spun foarte sincer, m-a amuzat reacția unora de după și mă gândeam, sper să nu mă citeze nimeni, eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm. Păi dacă eu n-am de gând să încalc legea, de ce să fiu supărat că cresc amenzile?”, a adăugat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.