Acasă Actualitate Dăncilă amnistiază prin OUG datoriile reprezentând contribuții la Sănătate. Doar curge lapte...

Dăncilă amnistiază prin OUG datoriile reprezentând contribuții la Sănătate. Doar curge lapte și miere în spitale!

DISTRIBUIȚI

ANAF anunță că „la inițiativa doamnei Viorica Dăncilă, Prim-Ministrul României, Ministerul Finanțelor Publice a inițiat un proiect de ordonanță de urgență prin care se propune anularea contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum și a obligațiilor fiscale accesorii aferente, neachitate până la data intrării în vigoare a ordonanței, stabilite prin decizie de impunere emisă și comunicată contribuabilului, datorată de persoanele fizice ale căror venituri sunt mai mici decât salariul de bază minim brut pe țară sau, după caz, sunt mai mici decât valoarea a douăsprezece salarii de bază minime brute pe ţară, pentru perioadele fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi 31 decembrie 2017.
De asemenea, prin acest proiect se propune reglementarea unor termene de plată, distincte, în funcție de data comunicării deciziei, astfel:
• dacă decizia este comunicată între data de 15 martie 2019, inclusiv, și data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, inclusiv, termenul de 120 de zile pentru plata sumelor se calculează de la data intrării în vigoare a actului normativ;
• dacă decizia se comunică după data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, termenul de 120 de zile pentru plata sumelor se calculează de la data comunicării deciziei.
Totodată, se propune ca în cazul deciziilor de impunere anuală emise şi comunicate între data de 15 martie 2019, inclusiv, și data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, inclusiv, să se acorde o bonificaţie de 10% la plată, cu condiţia achitării integrale a sumelor stabilite prin deciziile de impunere, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

Menționăm că, începând cu anul 2018, persoanele fizice care obțin venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime brute pe economie nu datorează contribuția de
asigurări sociale de sanătate, decât în cazul în care contribuabilul optează pentru calitatea de asigurat prin depunerea Declarației unice.”

3 COMENTARII

  1. Titlu aberant. Lipsurile din spitale nu au legătură cu această lege care repara o aberatie legislativă. Persoane care au câștigat intr-un an sume minore – de câțiva lei sau câteva zeci de lei – din dobânzi sau alte surse – s-au trezit cu decizii de impunere de sute de lei – mult peste venitul realizat – calculate la salariul minim pe economie. Adică ai castigat 10 lei si statul te obliga sa plătești câteva sute de lei contribuție la sanatate.

    • De ce e titlul aberant? Persoanele astea beneficiază de pachete de servicii fără să plătească nimic și fără să muncească! Nu-i mai plângeți că și-așa sistemul sanitar e subfinanțat!

    • Asaaaaa, iertandu-i mereu, nu-i mai incurajam niciodata sa munceasca! daca sunt bolnavi se bucura de protectie. Daca sunt doar lenesi sa plateasca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.