Acasă Social După modelul FBI și Parchetul General a studiat criminalii în funcție de...

După modelul FBI și Parchetul General a studiat criminalii în funcție de horoscop. Repartiția zodiilor diferă între România și SUA

DISTRIBUIȚI

FBI efectuează anual statistici a infracțiunilor în funcție de zodii. Care ar fi scopul preventiv al publicării unor asemenea statistici rămâne de aflat. Astfel, studiile FBI arată că în topul criminalilor americani zodiile sunt distribuite astfel: Rac, Săgetător, Scorpion, Taur, Berbec, Capricorn, Pești, Fecioară, Balanță, Leu, Vărsător, Gemeni. In extenso studiile americanilor arată că:

-racul este, de obicei, un criminal pasional, ucide din plăcere și lasă o semnătură pe trupurile victimelor;

-taurii sunt implicați în spălare de bani și comit infracțiunile singuri, fără complici;

-scorpionii, cei mai sadici nativi, sunt escroci și hoți, dar nu prea își rănesc victimele, dacă viața lor nu este pusă în pericol;

-berbecii angajează pe altcineva pentru a comite faptele lor murdare;

-fecioarele sunt tâlhari sau hackeri

-balanțele sunt atrase de fapte de corupție

-peștii ajung, de cele mai multe ori întâmplător, în infracțiuni cu droguri

-leul se implică în fapte ilegale pentru a câștiga faimă și recunoaștere socială

-Capricornii sunt implicați în crimă organizată,

-vărsătorii sunt specializați în infracțiuni informatice și înșelăciune.

Cel mai recent sudiu făcut de experţii din Parchetul General, făcut pe o perioadă de 5 ani, a analizat crimele comise la nivelul României în perioada 2011-2015. Datele studiului arată că cele mai multe crime în România au avut loc în zona Moldovei şi în Oltenia. Judeţul Bacău este pe primul loc în acest top negativ.
Astfel,

-în 2011 cele mai multe rechizitorii pentru astfel de fapte au fost înregistrate în Bacău (36), Galaţi (34) şi Vaslui (34).
-În 2012, Bacăul a rămas pe primul loc cu 53 de rechizitorii întocmite, Iaşiul a intrat pe locul doi cu 47 iar pe locul trei a urcat Galaţiul cu 46.
-în 2013 Bacăul a rămas pe primul loc (53), urmat tot de Iaşi (46), Dolj (43), Vaslui 40 urmat de Galaţi şi Olt.
-în 2014 pe primul loc este Galaţi cu 43 de rechizitorii urmat de Iaşi și Bacău cu câte 40.
-în 2015, Bacăul revine pe primul loc (50), urmat de Galaţi (42), Iaşi (40) şi Olt (34).

Studiul arată că cei mai mulţi criminali sunt bărbaţi, “în perioada analizată, doar 164 de femei săvârşind crime, diferenţa colosală (de 2.953) aparţinând bărbaţilor”, se arată în studiu. În plus, ca educaţie, cei mai mulţi criminali (1103) au absolvit numai gimnaziul, iar în momentul săvârşirii faptei nu aveau ocupaţie (1,328).

Românii nu au aceeași distribuție ca americanii a zodiilor pentru ucigași

Între zodiile criminalilor există diferenţe minore, dar clasamentul este condus categoric de Berbec cu 220 de indivizi acuzaţi de omor. Urmează Taur (214), Rac (208), Gemeni (204), Peşti (202), Fecioară (198), Leu (194), Săgetător (193), Balanţă (192), Scorpion (191), Vărsător (185) şi Capricorn (179).

Doctorul Gabriel Diaconu, expert psihiatru a declarat pentru DIGI 24: „Este surprinzător că raportul se uită aici și este incitant pentru cercetători să înțeleagă de ce există distribuția asta, dar ultimul pe care trebuie să-l faci este să tragi o linie de cauzalitate să spui că există zodii pacifiste și zodii violente. Nici pe departe! Există fapte iar faptele au determinanți sociali și psihologici.”

Analiştii Parchetului General au făcut şi un top al zodiilor care au căzut pradă criminalilor. Astfel, în perioada analizată, cele mai multe victime ale criminalilor au fost în zodia Leu (213 de victime). Acestea au fost urmate de Fecioară (192 de victime) şi Gemeni (190 de victime). Topul este urmat de Rac (188), Vărsător (187), Peşti (170), Balanţă (168), Taur (166), Berbec (160), Capricorn (158), Scorpion (139), Săgetător (129).

„Din punct de vedere victimologic, de multe ori ele nu au nicio vină pentru faptul că au ajuns în această postură. Sunt mulţi care s-au nimerit în momentul nepotrivit la locul nepotrivit, nu au nicio legătură cu autorul dar au ajuns în ipostaza aceasta neplăcută. De regulă autorii acţionează cu intenţie şi poate aici ar fi avut o relevanţă, atât cât poate fi relevant, zodia”, a declarat Dan Antonescu, specialist criminolog pentru Adevărul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.