Acasă Social Elevii români, medaliați cu argint la Olimpiada Tinerilor Cercetători

Elevii români, medaliați cu argint la Olimpiada Tinerilor Cercetători

DISTRIBUIȚI

Elevii români și-au demonstrat încă o dată competențele la nivel internațional, câștigând medalia de argint la un concurs de cercetare. România a fost reprezentată la Olimpiada de Proiecte de Cercetare INESPO 2013 de două licee. Una dintre echipe a câștigat medalia de argint la olimpiada dedicată tinerilor cercetători.
În perioada 2-7 iunie 2013 s-a desfășurat în Olanda, Middelbourg, Olimpiada de Proiecte de Cercetare INESPO 2013, olimpiadă dedicată tinerilor cercetători. La această compe­tiție, România a fost reprezentată de două licee, medalia de argint fiind câștigată de echipa liceului Tudor Vianu, compusă din olimpicii ?ê?£tefan Iov și Alexandru Glontaru. Echipa a fost coordonată în desfășurarea cercetării de șeful Departa­mentului Micro-Nano-Electro­tehnologii din cadrul INCDIE ICPE-CA, doctorul inginer Mircea Ignat. „The spider is changing the game in the adhesives industry“ este proiectul de cercetare care a adus medalia de argint echipei României. Prin realizarea acestui proiect de cercetare, elevii au descoperit că păianjenul obișnuit de grădină produce o substanță uimitoare, care în viitorul apropiat poate reprezenta un revoluționar biomaterial verde.
Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de un an, iar în cadrul acestuia elevii au cercetat adezivul conținut în pânza păianjenilor de grădină, câteva posibile aplicații practice, inclusiv posibilitățile de producere industrială a acestuia, în vederea obținerii unei soluții care să conducă la rezolvarea unor probleme serioase de mediu.

Irina Tracy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.